Pasta met kreeftensaus en tongrolletjes, een makkelijk receptje dat nu eens smaakt op eender welk moment. Je kan deze tagliatelle zowel serveren als doordeweekse maaltijd. Of met de feestdagen die op komst zijn, kan dit ook perfect voor tijdens het kerstdiner. Een gerechtje dat klaar is in amper 30min en de saus kan je eenvoudig op voorhand al maken. Het geheim van het sausje zijn eigenlijk klassieke ingrediënten zoals ui, prei, paprika en look. Daarbij komen nog tomatenblokjes, kant-en-klare kreeftensoep (= bisque) en wat room. Heel simpel en toch met de nodige smaak. De grijze garnaaltjes maak het extra feestelijk.
TIP! Ik serveerde er tongrolletjes bij. Je zou er ook een stukje (gestoomde) zalmfilet of kabeljauwfilet bij kunnen serveren.
Nog meer lekker makkelijke inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met kreeftensaus en tongrolletjes?
- Ui & Look
- Prei
- Paprika
- Tomatenblokjes
- Kreeftensoep – bisque
- Bouillonblokje
- Room
- Tongrolletjes (diepvries)
- Tagliatelle
Hoe maak je deze Pasta met kreeftensaus en tongrolletjes?
Beginnen doen we met de ui, prei en paprika fijn te hakken. Stoof deze vervolgens aan in een stoofpot moet wat olijfolie. Stoof deze toch voor zo’n 4 a 5min en roer regelmatig. Pers dan de teentjes look boven uit en laat deze dan ook nog eens voor zo’n 2min mee bakken.
Vervolgens doe je er de tomatenblokjes, kreeftensoep en verbrokkeld bouillonblokje bij. Giet er ook nog zo’n 150ml water bij. Roer alles goed los en laat dan zeker zo’n 15min zachtjes sudderen. Doe er dan nog wat room bij en laat nog zo’n 2min zachtjes door sudderen.
TIP! Je kan de saus makkelijk tot hier al op voorhand maken (zo’n paar uur tot zelf eens dag op voorhand). Tijdens het opwarmen van de saus, kan je er nog wat van het kookvocht van de pasta bijgieten.
Ondertussen kan je de pasta gaar koken. Alsook de tongrolletjes kan je garen in kokend water of stomen.
TIP! Kook de pasta en tongrolletjes zeker niet op voorhand. Doe die a la minute, dit vraagt niet veel werk of tijd
Meng de pasta met de saus. Serveer met de tongrolletjes en eventueel nog wat grijze garnaaltjes.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Pasta met kreeftensaus en tongrolletjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 grote prei
- 1 rode paprika
- 3 teentjes look
- 400 gr tomatenblokjes (= 1 blik)
- 250 gr kreeftensoep – bisque
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 175 ml room
- 12 a 16 tongrolletjes
- 400 gr tagliatelle
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de ui fijn te pellen en fijn te hakken.Was de prei en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Pel de teentjes look
- Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Doe er de ui, prei en paprika bij. Stoof deze voor zo'n 4 a 5min en roer regelmatig. Pers er dan de teentjes look boven uit, roer goed en laat deze ook nog eens zo'n 2min mee stoven.
- Doe er dan de tomatenblokjes, kreeftensoep, verbrokkeld bouillonblokje en zo'n 150ml water bij. Roer goed los.Breng aan de kook en laat zo'n 15min zachtjes sudderen. Giet er vervolgens de room bij en laat nog eens zo'n 2min zachtjes sudderen.Het sausje is dan klaar. TIP! Je kan deze meteen gaan serveren met de pasta en vis. Of je kan de saus ook al een paar uur of dag op voorhand maken. Bij het opwarmen, kan je de saus ietwat lopender maken met het kookvocht van de pasta.
- Kook ondertussen de pasta gaar. En hou eventueel wat van het kookvocht bij om de saus ietwat lopender te maken. Kook of stoom alsook de tongrolletjes gaar.TIP! Kook de pasta en tongrolletjes iet op voorhand. Doe dit vlak voor het serveren. Dit vraagt niet zo veel werk of tijdServeer de pasta met de saus en tongrolletjseSmakelijk