Cranberry mocktail, dit jaar gaan we klinken met deze lekkere alcoholvrije cocktail. Geen saai watertje of appelsiensapje om je kerstmenu mee in te zetten. We gaan die hapjes ronde inzetten met een frisse mocktail op basis van veenbessensap, wat gember, citroen en frambozen. Super makkelijk om te maken en in nog geen 5min heb je deze al in de hand om te klinken. Dus skip de alcohol deze feestdagen en ga voor dit heerlijk alcoholvrij alternatief. Een drankje met een heerlijke combinatie van fris, zuur en zoet.
TIP! Ik gebruik in deze mocktail ginger ale (kan ook met ginger beer). Ben je daar nu geen fan van? Dan kan je deze ook vervangen door een tonic met citrus smaak of met vlierbloesem.
Nog meer lekkere mocktail inspiratie voor tijdens je kerstdiner? Check dan zeker deze receptjes. Ideetjes nodig voor lekkere aperitief hapje om te serveren bij deze mocktail? Check dan zeker ook even deze hapjes.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cranberry mocktail?
- Frambozen
- Citroensap
- Ginger ale of ginger beer
- Veenbessensap
- Ijsblokjes
Hoe maak je deze Cranberry mocktail?
Doe de frambozen in een ruim glas. Plet deze een beetje. Als je diepvries frambozen gebruikt, laat deze dan eerst ietwat ontdooien.
Giet het citroensap bij in het glas en vul dan het glas grotendeels op met ijs. Vervolgens giet je er de ginger ale of ginger beer bij gevolgd door het veenbessensap. Roer heel even.
Decoreer eventueel met een schijfje limoen of citroen. Ik had ook nog wat granaasappelpitjes die ik heb gebruikt ter decoratie.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Cranberry mocktail
Ingrediënten
- 6 a 8 frambozen (*)
- 30 ml citroensap
- 120 ml ginger ale of ginger beer (of een tonic)
- 60 ml veenbessensap
- Ijsblokjes
Instructies
- Doe de frambozen in een glas en plet ze een beetje. Giet er het citroensap bijVul het glas grotendeels op met ijsblokjes. Giet er de ginger ale of ginger beer bij gevolgd door het veenbessensap. Roer even kort
- Decoreer het glas eventueel nog met een schijfje citroen of limoen. Ik had ook nog wat granaatappelpitjes en deze heb ik er bovenop gelegd. Santé