Pasta met pompoen saus en spekjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoen saus en spekjes, simpel snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food dat je makkelijk op voorhand kan maken en meal preppen. Voor de saus gaan we de groenten roosteren in de oven en mixen met kruidenkaas. Weinig werk, snel klaar en super smaakvol. Ook makkelijk vegetarische te maken
Naar recept gaan

Pasta met pompoen saus en spekjes, een heerlijk makkelijk pasta receptje waar de herfst van afspat. Een gerechtje dat trouwens thuishoort op je weekmenu want de pompoensaus kan je makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken. En die saus mannekes, die is echt om duimen en vingers van af te likken. Super simpel want je hoeft hier enkel de groentjes (pompoen, paprika, ui en look) te roosteren in de oven. Vervolgens mix je die glad met kruidenkaas en wat bouillon. Heel eenvoudig maar wel extreem lekker en smaakvol. Die saus meng je gewoon onder wat gekookte pasta en wat spekjes.

TIP! Je kan deze pasta ook heel eenvoudig vegetarische maken. Laat de spekjes weg en gebruik groentebouillon. Of je kan hier ook stukjes worst of chipolata bij serveren. Of stukjes kip. Er zijn dus heel wat opties.

Nog meer lekkere receptjes met pompoen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoen saus en spekjes, simpel snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food dat je makkelijk op voorhand kan maken en meal preppen. Voor de saus gaan we de groenten roosteren in de oven en mixen met kruidenkaas. Weinig werk, snel klaar en super smaakvol. Ook makkelijk vegetarische te maken

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met pompoen saus en spekjes?

  • Pompoen
  • Paprika
  • Ui & Look
  • Kruidenkaas
  • Bouillonblokje
  • Tagliatelle of spaghetti
  • Spekblokjes

Hoe maak je deze Pasta met pompoen saus en spekjes?

We gaan beginnen met de groentjes te roosteren in de oven. Gebruik een halve pompoen en laat deze in z’n geheel. Wrijf het vruchtvlees in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg met de snijkant naar beneden op een beklede bakplaat. Zet deze alvast in de oven. In totaal zullen de groenten zo’n 30min nodig hebben om gaar te zijn.
TIP! De gaartijd hangt grotendeels af van de grootte van de pompoen. Check na zo’n 30min of het vruchtvlees zacht is.

Ondertussen kan je de ui pellen en in stukken snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn. Idem voor de paprika, verwijder daar eerst de zaadjes en zaadlijsten. Wanneer de pompoen ongeveer 15min in de oven staat, leg je er de groentjes naast. De teentjes look leg je in z’n gehele (ongepeld) bij. Giet hierover ook wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Wanneer de pompoen gaar is, haal dan alles uit de oven. Doe het vruchtvlees van de pompoen in een blender samen met de ui en paprika. Haal het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg ook toe. Doe er ook de kruidenkaas bij en de bouillon. Mix tot een gladde saus. Breng nog verder op smaak met peper en zout. Vind je de saus wat te vast, dan kan je daar nog steeds wat pastawater aan toevoegen.

Ondertussen kan je de spekjes goudbruin bakken en de pasta gaar koken. Meng dan de pasta met de saus en werk af met de spekjes.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoen saus en spekjes, simpel snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food dat je makkelijk op voorhand kan maken en meal preppen. Voor de saus gaan we de groenten roosteren in de oven en mixen met kruidenkaas. Weinig werk, snel klaar en super smaakvol. Ook makkelijk vegetarische te maken

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoen saus en spekjes, simpel snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food dat je makkelijk op voorhand kan maken en meal preppen. Voor de saus gaan we de groenten roosteren in de oven en mixen met kruidenkaas. Weinig werk, snel klaar en super smaakvol. Ook makkelijk vegetarische te maken

Pasta met pompoen saus en spekjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met pompoen saus en spekjes, simpel snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food dat je makkelijk op voorhand kan maken en meal preppen. Voor de saus gaan we de groenten roosteren in de oven en mixen met kruidenkaas. Weinig werk, snel klaar en super smaakvol. Ook makkelijk vegetarische te maken
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/2 pompoen butternut of klassieke (niet te groot)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes look
  • 150 gr kruidenkaas
  • 1/2 bouillonblokje
  • 400 gr tagliatelle (of spaghetti)
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de halve pompoen in z'n geheel en schil deze niet.
    Wrijf het vruchtvlees in met olijfolie en kruid met wat peper en zout. Leg dan met de snijkant op de bakplaat.
    Zet zo alvast in de oven. Reken ongeveer 30min dat de pompoen gaar zal zijn
    TIP! De gaartijd van de pompoen hangt wat af van de grootte van de pompoen.
  • Pel ondertussen de ui en hak in stukken. Dit hoeft niet te fijn te zijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij ook in stukken, dit hoeft ook niet te fijn te zijn.
    Leg de groentjes bij op de bakplaat naast de pompoen samen met de teentjes look (in z'n geheel – ongepeld). Giet er ook wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Deze groentjes mogen ongeveer 15 a 20min mee bakken in de oven.
  • Los ondertussen het halve bouillonblokje op in zo'n 200ml kokend water.
  • Na zo'n 30min zullen de groentjes mooi gaar zijn.
    Haal het vruchtvlees van de pompoen (niet de schil) en doe in een blender. Doe er ook de ui en paprika bij. Haal het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg toe. Voeg ook de kruidenkaas toe samen met de bouillon. Mix tot een gladde saus.
    Als je de saus iets te vast vind, dan kan je daar zo dadelijk nog wat kookwater van de pasta aan toevoegen.
    TIP! Je kan de saus ook al 1 a 2 dagen op voorhand maken. Bewaar deze goed afgedekt in de koelkast. Door te staan zal de saus wel vaster worden. Dan ga je hier sowieso nog wat pastawater aan moeten toevoegen.
  • Ondertussen kan je ook de spekjes goudbruin bakken in een pan.
    Kook ook de pasta gaar. Hou op het laatste eventueel een tasje kookwater apart.
    Giet de pasta af en doe er de saus bij. Meng goed.
    Serveer dan met de spekjes
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, kruidenkaas, paprika, pasta, pompoen, pompoensaus, snel klaar, spek, tagliatelle, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.