Pasta met Griekse gehaktballetjes, een makkelijk snel gerechtje om instant de zomer en de zon op je bord te toveren. Eentje waarbij je ook niet te veel van de zon buiten hoeft te missen want het is vrij snel klaar. Perfect dus om deze op je volgend weekmenu te zetten. Een receptje met de bekende Griekse orzo pasta, veel groentjes, fetakaas en de lekkerste gehaktballetjes. En ook leuk om te weten, we maken alles in één pan dus weinig afwas wat toch ook altijd heel handig is.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met Griekse gehaktballetjes?
- Gehakt
- Oregano (gedroogd)
- Paprikapoeder (gerookt)
- Feta
- Ei
- Paneermeel
- Ui & Look
- Paprika
- Kerstomaten
- Courgette
- Tomatenpuree
- Orzo pasta
- Bouillon (kip of groente)
Hoe maak je deze Pasta met Griekse gehaktballetjes?
Begin met het maken van de balletjes. Hiervoor meng je oregano, paprikapoeder, verbrokkelde feta, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er dan balletjes van. Vervolgens verhit je een ruime hoge pan of stoofpot met royale scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin en bijna gaar.
Ondertussen kan je de rustig alle groentjes snijden. Begin met een ui te pellen en fijn te hakken, ook de paprika snij je in fijne blokjes. De teentjes look die je pel je, de kerstomaten halveer je en de courgette snij je in kleine blokjes.
Wanneer de balletjes gaar zijn, haal ze uit ze pan. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze ietwat warm te houden.
Dan verhit je dezelfde pan met opnieuw een royale scheut olijfolie. Begin met de ui en paprika aan te stoven voor zo’n 5min, roer regelmatig. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg tomatenpuree toe. Roer goed los en laat dit ook een minuutje meebakken. Vervolgens doe je er de kerstomaten en courgette bij, laat opnieuw zo’n 2min mee bakken. Voeg dan de orzo pasta en oregano toe, roer goed los en laat nog een minuutje mee bakken. Giet er de warme bouillon bij en laat dan zachtjes sudden tot de pasta gaar is.
Het is belangrijk om regelmatig te roeren aangezien de pasta snel aan de bodem zal kleven. De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer je merkt dat het meeste vocht weg is maar de pasta nog niet gaar is. Giet er dan nog wat warm water bij.
Wanneer de pasta bijna gaar is, leg je de balletjes in de pasta. Zo kunnen deze nog wat verder garen en opwarmen. Serveer dan met extra veel feta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met Griekse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 3 teentjes look
- 200 gr kerstomaten
- 1/2 courgette
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 250 gr orzo pasta
- 750 ml bouillon (kip of groente + warm water)
- 100 gr feta
- Olijfolie
Gehaktballetjes
- 650 gr gehakt (kip of gemengd gehakt)
- 1 tl oregano
- 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 75 gr feta
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Doe er oregano en paprikapoeder bij.Verbrokkel er de feta over. Voeg ook het ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed en rol er dan balletjes van.
- Verhit een ruimte hoge pan of stoofpot met olijfolie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin en bijna gaar binnenin.
- Ondertussen kan je al de groentjes al snijden.Pel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Pel de teentjes lookHalveer de kerstomaten Snij de courgette in kleine blokjes.
- Wanneer de balletjes bijna gaar zijn, schep ze uit de pan. Dek ze af met aluminiumfolie zodat ze ietwat warm blijven.
- Verhit opnieuw de pan met royale scheut olijfolie. Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat ze niet aanbakken of te bruin worden.Vervolgens pers je er het teentje look boven uit en voeg ook de tomatenpuree toe. Roer goed en laat ook een minuutje mee bakken. Doe er dan de gehalveerde kerstomaten en courgette bij en laat deze ook nog eens zo'n 2min mee bakken. Voeg dan de oregano en orzo pasta toe, roer goed en laat dit ook nog eens een minuutje mee stoven. Giet er de warme bouillon bij, roer goed en laat zachtjes sudderen tot de pasta gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig aangezien de pasta snel aan de bodem zal plakken. TIP! Tijdens het garen zal de pasta al het vocht opnemen. Merk je dat het meeste vocht weg is maar de pasta nog niet gaar. Voeg dan nog wat warm water toe.
- Wanneer de pasta bijna gaar is, leg je de balletjes in de pasta zodat deze nog wat verder kunnen garen en opwarmen.Serveer dan en werk af met verbrokkelde fetaSmakelijk