Speculaas taartje met mascarpone en frambozen, een dessertje dat instant de zon in huis laat schijnen. Oh mannekes, dit is zo zo zo lekker en ook zo zo zo simpel. Perfect om deze zomer mee uit te pakken. Ik gebruik hier weer de allerlekkerste speculaas van Heyns uit Herentals “My Hometown”. Hun speculaas is lekker zacht en kan daarom ook perfect als taartbodem gebruikt worden. Met een uitsteekvorm steek je rondjes uit om deze daarna af te werken met een luchtige mascarpone room. En om het lekker zomers te maken nog wat verse frambozen en frambozen coulis.
TIP! Je kan zachte speculaas makkelijk zelf maken (zie recept). Of ga voor de allerlekkerste van Speculaas Heyns in Herentals. Een streekproduct uit mijn “hometown” waar ik mee ben opgegroeid. De lat voor speculaas ligt voor mij dus heel hoog 😃. Eigenlijk kan geen enkele andere speculaas hier aan tippen. Just saying 😉. Dus kom je in de buurt van Herentals, spring daar zeker binnen (of haal er eentje uit hun specumaat of check hun andere verkooppunten)
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Speculaas taartje met mascarpone en frambozen?
- Zachte speculaas (homemade of van lokale bakkerij)
- Mascarpone
- Vanille extract
- Poedersuiker
- Slagroom
- Frambozen (vers)
- Frambozen coulis (homemade of kant-en-klaar)
Hoe maak je dit Speculaas taartje met mascarpone en frambozen?
We beginnen met het maken van de mascarpone room. Hiervoor doe je de mascarpone, vanille extract en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los en luchtig. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Zet dit even in de koelkast.
Ondertussen kan je de rondjes uitsteken uit de speculaas. Hiervoor gebruik je het beste een ronde uitsteekvorm van zo’n 9 a 10cm.
De speculaas rondjes afwerken met de mascarpone room en frambozen, doe je best vlak voor het serveren. Je kan al wel alles voorbereiden maar echt afwerken doe je best er vlakvoor.
Doe de mascarpone room in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes op de speculaas. Dit mag vrij royaal zijn. Daarna werk je de taartjes verder af met verse frambozen en coulis.
TIP! Ik maak mijn coulis zelf maar je kan hier ook perfect kant-en-klare van de supermarkt gebruiken. Deze vind je meestal in de diepvries bij de supermarkten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Speculaas taartje met mascarpone en frambozen
Equipment
- 1 ronde uitsteekvorm (+/- 9 a 10cm)
- 1 spuitzak + spuitmondje
Ingrediënten
- 1 portie zachte speculaas (*)
- 250 gr mascarpone
- 2 el poedersuiker
- 1/2 tl vanille extract
- 130 ml slagroom
- 150 gr frambozen (vers)
- 1 portie frambozen coulis (**)
Instructies
- We beginnen met het maken van de mascarpone room. Doe hiervoor de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los en luchtig. Giet er dan de room bij en klop op tot een luchtige mousse.Zet even in de koelkast.
- Duw dan met een ronde uitsteekvorm rondjes uit de zachte speculaas.
- TIP! Spuit de toefjes mascarpone room pas op speculaas rondjes vlak voor het serveren. Je kan de speculaas rondjes wel al op voorhand uitsteken. Schep de mascarpone room in de spuitzak met spuitmondje. Spuit toefjes van de room op de speculaas. Werk royaal af met de verse frambozen en giet er wat frambozen coulis over. Serveer direct