Aardbeien mousse

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse, simpel en snel dessert in een glaasje. Heerlijk eenvoudig fris zomers toetje dat je op voorhand kan maken. De mousse is op basis van Belgische aardbeien, mascarpone en yoghurt.
Naar recept gaan

Aardbeien mousse, een lekker fris dessert in een glaasje dat extra hard gaat smaken op een warme zomerse dag. Een toetje met de lekkerste Belgische aardbeien, dan weet je al dat dit heel goed gaat zijn 😃. De mousse is op basis van mascarpone en yoghurt waardoor het lekker fris en licht gaat zijn. Daarbij komt een heerlijke homemade coulis van aardbeien. Een leuk verfrissend dessertje dat je op voorhand kan maken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met aardbeien? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse, simpel en snel dessert in een glaasje. Heerlijk eenvoudig fris zomers toetje dat je op voorhand kan maken. De mousse is op basis van Belgische aardbeien, mascarpone en yoghurt.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardbeien mousse?

  • Aardbeien
  • Suiker & Vanillesuiker
  • Gelatine
  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Yoghurt (Griekse of volle stevige)

Hoe maak je deze Aardbeien mousse?

We beginnen met zo’n 500gr aardbeien (vers of diepvries) in een kookpotje te doen. Hier doe je ook nog suiker, vanillesuiker en water bij. Zet op een middelhoog vuur, roer in het begin af en toe. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15 a 20min tot de aardbeien mooi zacht zijn geworden.

Ondertussen kan je de gelatine blaadjes weken in koud water. Wanneer de aardbeien zacht zijn, mix dan glad met een staafmixer. Haal ook van het vuur en voeg de gelatine (goed uitgeknepen) toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Laat dit aardbeien papje nu wat afkoelen, zet niet in de koelkast. Dit dient mooi vloeibaar te blijven.

Vervolgens doe je de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde papje. Voeg dan de yoghurt toe en mix nog even tot een glad mengsel.

Wanneer het aardbeien papje ietwat is afgekoeld, giet je zo’n 2/3 bij de mousse. Meng met een spatel en verdeel de mousse dan over de glaasjes. Zet de glaasjes zo’n 30min in de koelkast. Laat het resterende aardbeienpapje gewoon op kamertemperatuur staan.

Na zo’n 30min opstijven in de koelkast, kan je het resterende aardbeienpapje bovenop de mousse gieten. Zet de glaasjes dan nog eens voor minstens 2h (mag langer) in de koelkast.

Bij het serveren, kan je de glaasjes nog afwerken met verse aardbeien.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse, simpel en snel dessert in een glaasje. Heerlijk eenvoudig fris zomers toetje dat je op voorhand kan maken. De mousse is op basis van Belgische aardbeien, mascarpone en yoghurt.
Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse, simpel en snel dessert in een glaasje. Heerlijk eenvoudig fris zomers toetje dat je op voorhand kan maken. De mousse is op basis van Belgische aardbeien, mascarpone en yoghurt.

Aardbeien mousse

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse, simpel en snel dessert in een glaasje. Heerlijk eenvoudig fris zomers toetje dat je op voorhand kan maken. De mousse is op basis van Belgische aardbeien, mascarpone en yoghurt.
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert
Porties 4 glaasjes

Equipment

  • 4 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 500 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 gr mascarpone
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr Yoghurt (Griekse of volle stevige yoghurt)

Instructies
 

  • We beginnen met de aardbeien
    Doe deze (zonder kroontjes) in een kookpotje samen met de suiker (100gr), vanillesuiker en klein bodempje water.
    Zet op een middelhoog vuur, roer in het begin af en toe. Laat zachtjes sudderen voor zo'n 15 a 20min tot de aardbeien mooi zacht worden.
  • Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
  • Wanneer de aardbeien mooi zacht zijn, mix dan glad met een staafmixer.
    Haal van het vuur en voeg de gelatine blaadjes (goed uitgeknepen) toe. Roer goed zodat ze kunnen oplossen.
    Laat dan ietwat afkoelen maar zet niet in de koelkast. Dit moet mooi lopend blijven.
  • Doe de mascarpone in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract. Mix dit tot een glad mengsel.
    Voeg er vervolgens de yoghurt aan toe en mix nog even goed.
    Giet er dan zo'n 2/3 van het ietwat afgekoelde aardbeien papje bij. Meng dit met een spatel.
    Verdeel dit mengsel over de glaasjes en zet alvast zo'n 30min in de koelkast.
  • Het resterende aardbeien papje laat je nog even op kamertemperatuur staan.
    Na zo'n 30min opstijven (de mousse) in de koelkast, verdeel je het resterende aardbeien papje over de glaasjes.
    Zet de glaasjes dan nog zeker zo'n 2h in de koelkast (mag ook langer).
    Werk eventueel nog af met verse aardbeien
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, dessert, dessert in een glaasje, mascarpone, snel klaar, yoghurt, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.