Mascarpone taart met frambozen, een lekker makkelijk taartje om tijdens het weekend zeker eens te bakken. De laatste tijd hou ik van dessertjes waar je geen oven voor nodig hebt, tijdens warme dagen is dat toch wel aangenamer in huis 😃. Maar zo af en toe een gebakken taartje dat kan wel eens smaken ook op warme dagen. Voor dit taartje hoef je gelukkig niet te lang in je keuken te vertoeven. Je mixer doet het meeste werk. Een taartje met een heerlijke krokante korst en een lekker frisse mascarpone vulling met frambozen. Yes, draai die oven al maar aan.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met frambozen? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone taart met frambozen?
- Patisseriebloem
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille puddingpoeder (of maizena)
- Boter
- Ei
- Mascarpone
- Frambozen (vers of diepvries)
Hoe maak je deze Mascarpone taart met frambozen?
Begin met het maken van de korst. Hiervoor doe je de bloem, suiker, vanillesuiker en puddingpoeder in een mengkom. Dit meng je alvast even. Doe er dan kleine blokjes koude boter bij en mix tot het deeg fijne kruimels geeft. Ondertussen kluts je het ei los. Zet de mixer op de laagste stand en begin met 1el van het losgeklopte ei toe te voegen. Geef het even de tijd, het duurt soms even alvorens het begint te binden. Blijft het deeg nog wat droog, voeg nog zo’n 1el ei toe. Mix opnieuw tot je een deegbal krijgt.
Het deeg is niet zo makkelijk om uit te rollen. Duw daarom het deeg met je vingers in je taartvorm. Bak de korst alvast voor zo’n 20min in de oven op 180 graden.
Ondertussen kan je de vulling maken. Hiervoor doe je mascarpone, eitjes, vanillesuiker en suiker in een mengkom. Mix dit alvast even los. Vervolgens doe je er het puddingpoeder bij. Mix nog even kort.
Na 20min bakken haal je de taart uit de oven. Verlaag alvast de oventemperatuur naar 170 graden. Giet het mascarpone mengsel in de taart. Verdeel er de frambozen over en duw deze ietwat in het mengsel. Bak de taart voor zo’n 30 a 40min tot de vulling steviger is. Tijdens het afkoelen, zal de taart nog verder opstijven.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Mascarpone taart met frambozen
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 25cm)
Ingrediënten
Korst
- 250 gr patisseriebloem
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 50 gr vanille puddingpoeder (of maizena)
- 210 gr boter (koud)
- 1 ei
Vulling
- 500 gr mascarpone
- 2 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gr suiker
- 30 gr vanille puddingpoeder (of maizena)
- 200 gr frambozen (vers of diepvries)
Instructies
- Begin met het maken van de korst. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker en vanille puddingpoeder in een mengkom. Meng dit alvast even los. Doe er kleine koude blokjes boter bij. Mix tot het deeg fijne kruimels begint te vormen.Kluts ondertussen het ei los. Begin met zo'n 1el van het ei mengsel toe te voegen. Mix op lage snelheid, geef het deeg even de tijd om te binden. Blijft het nog wat droog, voeg dan opnieuw 1el van het ei mengsel toe. Geef het opnieuw even tijd tot je een mooie deegbal krijgt. Uitrollen van het deeg gaat niet zo makkelijk dus duw het deeg met je vingers in de vorm. Verwijder het overtollige deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 gradenBak de korst alvast voor zo'n 20min.
- Ondertussen kan je de vulling maken. Doe de mascarpone, eitjes, vanillesuiker en suiker in een mengkom. Mix dit los. Doe er dan de puddingpoeder bij en mix nog even kort.
- Haal na 20min bakken de taartvorm voorzichtig uit de oven.Verlaag de oven temperatuur naar 170 graden. Giet er het mascarpone mengsel in en verdeel er de frambozen over. Duw deze een beetje in het mascarpone mengsel.Bak de taart nog verder voor zo'n 30 a 40min. tot de mascarpone vulling ietwat stevig is gebakken. Tijdens het afkoelen zal de vulling nog verder opstijven.