Pasta met asperges en zalm, een lekker makkelijk eenpansgerecht om op je volgend weekmenu te zetten. Sorry voor de vele “asperge spam” maar ze moeten maar niet zo lekker zijn 😃. Het seizoen is veel te kort dus we moeten er volop van profiteren. Ik geef alvast het goede voorbeeld met deze simpele snelle eenpanspasta klaar in amper 30min. Een perfect maaltje voor doordeweeks op tafel te zetten. Veel ingrediënten heb je niet nodig en de kruidenkaas zorgt instant voor veel smaak en smeuïgheid.
TIP! Je kan de gerookte zalm ook vervangen door verse zalm. Snij deze in kleine blokjes en voeg deze op het laatste toe aan de pasta. Of geen fan van zalm? Dan kan je deze ook serveren met blokjes ham, gebakken spekblokjes of garnalen
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met asperges en zalm?
- Ui
- Prei
- Look
- Witte asperges
- Orzo pasta
- Bouillon (kip of groente)
- Kruidenkaas
- Erwtjes (diepvries)
- Citroen
- Gerookte zalm
Hoe maak je deze Pasta met asperges en zalm?
Begin met het snijden van de groentjes. Pel de ui en hak fijn, was de prei en hak fijn, pel het teentje look. De asperges schil je en verwijder de harde uiteinden, snij dan in kleine blokjes.
TIP! Met de schillen en uitenden gaan we nu niets meer doen. Je zou er wel een bouillon nog van kunnen maken en deze verwerken in de pasta.
Vervolgens verhit je een ruime stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin eerst de ui en prei aan voor zo’n 3 a 4min. Dan doe je er de blokjes asperges bij en deze stoof je ook nog zeker zo’n 2min. Pers er dan het teentje look boven uit, roer goed en laat ook nog een minuutje meebakken. Dan doe je er de orzo pasta bij, roer opnieuw goed en laat deze ook een minuutje meebakken. Blus dan met de warme bouillon, breng aan de kook en laat zo’n 10min sudderen tot de pasta gaar is.
Het is heel belangrijk om op tijd te roeren want anders zal de pasta aan de bodem plakken. De pasta zal tijdens het garen al het vocht opnemen. Merk je dat het meeste vocht weg is maar de pasta nog niet gaar is, doe er dan nog wat warm water of bouillon bij.
Wanneer de pasta bijna gaar is, leg dan de kruidenkaas bovenop de pasta. Door de warmte zal deze mooi gaan smelten. Doe er dan ook de erwtjes bij, roer even. Deze hebben echt niet veel nodig om te garen. Breng dan de pasta op smaak met citroensap, peper en zout.
Serveer de pasta met stukjes gerookte zalm.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met asperges en zalm
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 1 bussel witte asperges
- 1 teentje look
- 300 gr orzo pasta
- 800 ml bouillon (kip of groente bouillon + warm water)
- 150 gr kruidenkaas
- 100 gr erwtjes (diepvries)
- 1/2 citroen
- 200 gr gerookte zalm
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- We beginnen met het snijden van de groentjes.Pel de ui en hak fijn. Was de prei en hak fijn.Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij in kleine blokjes.Pel het teentje lookTIP! Met de schillen en uiteinden van de asperges gaan we nu niets meer doen. Je zou er nog een bouillon van kunnen trekken en deze in de pasta verwerken.
- Verhit een ruime hoge stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en prei aan voor zo'n 3 a 4min.Doe er dan de blokjes asperges bij en stoof deze ook mee voor zo'n 2min.Pers er dan het teentjes look boven uit en laat deze ook een minuutje mee bakken. Doe er dan de orzo pasta bij, roer goed en laat een minuutje mee bakken. Blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Roer regelmatig want de pasta zal anders aan de bodem plakken. De pasta zal rustig al het vocht gaan opnemen. Merk je dat het meeste vocht weg is maar de pasta is nog niet gaar. Doe er dan nog wat warm water bij.
- Terwijl de pasta gaart, kan je de gerookte zalm in kleine stukjes snijden.
- Wanneer de pasta bijna gaar is, leg de kruidenkaas bovenop de pasta en laat deze rustig smelten. Doe er ook dan ook de erwtjes bij, roer even los. Deze hebben niet veel nodig om te garen. Breng de pasta verder op smaak met citroensap, peper en zout.Serveer dan en werk de pasta af met de gerookte zalm Smakelijk