Kip gehaktbrood met kruidenkaas, een heerlijk en vooral super makkelijk maaltje om vliegensvlug op je volgend weekmenu te zetten. Geen klassiek vleesbroodje, wel eentje ingepakt in bladerdeeg. Oh ja, het wordt er alsmaar beter op š. Kan het nog beter? Zeker weten want we voegen wat kruidenkaas toe aan het gehakt mengsel alsook erwtjes en broccoli. Kortom fantastisch van smaak, weinig werk en snel klaar. Wat heb je nu nog meer nodig tijdens een drukke werkweek.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met gehakt? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor dit Kip gehaktbrood met kruidenkaas?
- Broccoli
- Gehakt (kip of gemengd)
- Ei
- Kruidenkaas
- Zeste van citroen (optioneel)
- Erwtjes (diepvries)
- Paneermeel of panko
- Bladerdeeg
Hoe maak je dit Kip gehaktbrood met kruidenkaas?
Begin met de broccoli in kleine roosjes te snijden. Kook deze beetgaar in licht gezouten water. Giet dan af en laat ietwat afkoelen.
Vervolgens kan je het gehakt in een mengkom doen. Doe er het ei, kruidenkaas, zeste van citroen en erwtjes bij. Meng dit alvast goed en doe er dan het paneermeel of panko bij. Meng opnieuw goed. Als laatste doe je er de broccoli bij en meng nog even kort.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden. Rol dan het bladerdeeg open op een beklede bakplaat. Vorm een broodje van het gehakt en leg in het midden van het bladerdeeg zodat de gehele lengte in het midden bedekt is met het gehakt mengsel. Vouw dan het bladerdeeg rond het gehaktbrood zodat deze helemaal bedekt is. Of maak aan weerszijde van het broodje insnijdingen in het bladerdeeg om de 1,5 cm ongeveer zodat je strookjes krijgt. Vouw de strookjes kruiselings over het gehaktbroodje. Wrijf het deeg in met losgeklopt ei. Bak het gehaktbrood zoān 40 a 45min in de oven.
Serveer het gehaktbrood met gekookte aardappelen of puree

Vergeet me niet te volgen opĀ InstagramĀ enĀ Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kip gehaktbrood met kruidenkaas
Ingrediƫnten
- 1/2 broccoli
- 800 gr kipgehakt (of gemengd gehakt)
- 1 ei + 1 extra om te doreren
- 150 gr kruidenkaas
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt) – optioneel
- 100 gr erwten (diepvries)
- 50 gr paneermeel of panko
- 1 portie bladerdeeg
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de broccoli in roosjes te snijden.Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet dan af en laat ietwat afkoelen.
- Doe ondertussen het gehakt in een mengkom samen met het ei, kruidenkaas, zeste van citroen, erwtjes, peper en zout. Meng dit alvast even. Doe er dan het paneermeel of panko bij en meng goed.Als laatste doe je er de broccoli bij en meng nog even kort.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hierop open. Leg het gehakt mengsel in het midden van het bladerdeeg en vorm er een broodje van zodat de gehele midden lengte van het deeg bedekt is. Je kan nu gewoon het deeg rondom het gehaktbrood vouwen.Ā Of Maak aan weerszijde van het broodje insnijdingen in het bladerdeeg om de 1,5 cm ongeveer zodat je strookjes krijgt. Vouw de strookjes kruiselings over het gehaktbroodje.Klop het extra ei los en wrijf hiermee het bladerdeeg in.
- Bak het gehaktbrood zo'n 40 a 45min in de oven.Serveer dan direct met gekookte aardappelen of pureeSmakelijk