Speculaas tiramisu met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu met rabarber, simpel en snel zomers dessert in een glaasje. Een frisse lichte tiramisu zonder ei en zonder alcohol. Een toetje met een laagje speculaas, een frisse rabarber compote en een laagje mascarpone.
Naar recept gaan

Speculaas tiramisu met rabarber, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om extra hard van te genieten. Yes mannekes, het rabarber seizoen is back in business en daar ben ik heel heel heel blij mee. Want met rabarber maak je gewoon de lekkerste dessertjes, het zorgt altijd voor dat nodige zuurtje. Vandaag maak ik er een originele tiramisu mee. De lange vinger koekjes vervang ik door speculaas, altijd goed. Het mascarpone laagje bevat geen eieren en ook geen alcohol dus iedereen kan ervan smullen. Het rabarber compote laagje maakt het helemaal top, lekker fris.

TIP! Je kan de speculaas ook perfect vervangen door lange vinger koekjes.
TIP! Je kan de frambozen ook vervangen door aardbeien.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu met rabarber, simpel en snel zomers dessert in een glaasje. Een frisse lichte tiramisu zonder ei en zonder alcohol. Een toetje met een laagje speculaas, een frisse rabarber compote en een laagje mascarpone.

Welke ingrediënten heb je nodig voor Speculaas tiramisu met rabarber?

  • Rabarber
  • Frambozen (vers of diepvries)
  • Suiker & Vanillesuiker
  • Mascarpone
  • Vanille extract
  • Poedersuiker
  • Slagroom
  • Speculaas

Hoe maak je deze Speculaas tiramisu met rabarber?

We beginnen met het maken van de rabarber compote. Hiervoor snij je rabarber eerst in stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn. Doe dit in een kookpotje samen met de frambozen, suiker, vanillesuiker en zo’n 3el water. Zet dit op een middelhoog vuur en roer in het begin regelmatig. Na een tijdje zal de rabarber een compote vormen. De rabarber mag nog een beetje textuur hebben. Haal dan van het vuur. Laat volledig afkoelen alvorens de tiramisu te maken.

Wanneer de rabarber volledig is afgekoeld, kan je de rest van de tiramisu maken. Voor het mascarpone laagje, doe we eerst de mascarpone in een mengkom. Hier doe je dan een beetje vanille extra bij en poedersuiker. Mix dit alvast even los en luchtig. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Zet even opzij.

Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Breek de speculaas in iets kleinere stukjes en verdeel over de glaasjes. Schep hierop zo’n 2el van de rabarber compote gevolg door het mascarpone mengsel. Als laatste verdeel je er de resterende rabarber compote over. Zet de glaasjes voor minstens 2h (mag ook langer) in de koelkast alvorens te serveren.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu met rabarber, simpel en snel zomers dessert in een glaasje. Een frisse lichte tiramisu zonder ei en zonder alcohol. Een toetje met een laagje speculaas, een frisse rabarber compote en een laagje mascarpone.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu met rabarber, simpel en snel zomers dessert in een glaasje. Een frisse lichte tiramisu zonder ei en zonder alcohol. Een toetje met een laagje speculaas, een frisse rabarber compote en een laagje mascarpone.

Speculaas tiramisu met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu met rabarber, simpel en snel zomers dessert in een glaasje. Een frisse lichte tiramisu zonder ei en zonder alcohol. Een toetje met een laagje speculaas, een frisse rabarber compote en een laagje mascarpone.
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 tl vanille extract
  • 50 gr poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • +/- 10 speculaas koekjes

Rabarber compote

  • 600 gr rabarber
  • 1 handvol frambozen (vers of diepvries)
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 60 gr suiker

Instructies
 

  • Begin met het maken van de rabarber compote. Deze kan je makkelijk de dag voordien al maken.
    Snij de rabarber in stukken, dit hoeft niet super fijn te zijn.
    Doe in een kookpotje samen met de frambozen, vanillesuiker, suiker en zo'n 3el water.
    Zet op een middelhoog vuur. Roer in het begin regelmatig. Na een tijdje zal de rabarber moes worden. De rabarber mag nog een beetje textuur hebben.
    Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Dan gaan we het mascarpone laagje maken.
    Doe hiervoor de mascarpone in een mengkom samen met vanille en poedersuiker. Mix dit los tot een gladde massa.
    Giet er dan de slagroom bij. Klop op tot een luchtige mousse.
  • Vervolgens kunnen we de glaasjes samenstellen.
    Breek de speculaas in ietwat kleinere stukjes maar niet te fijn. Verdeel deze over de glaasjes.
    Schep hierop zo'n 2el van de afgekoelde rabarber compote.
    Verdeel hiervoor dan het mascarpone laagje gevolgd door de rest van de rabarber compote.
  • Zet de tiramisu zo'n 2h (mag ook langer) in de koelkast alvorens te serveren
    Smakelijk
Trefwoord dessert, dessert in een glaasje, mascarpone, rabarber, snel klaar, speculaas, tiramisu, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.