Wafel taart met mascarpone, een lekker makkelijk dessertje waar je geen oven voor nodig hebt. Een ideaal taartje om te maken tijdens een warme lente- of zomerdag. Veel ingrediënten heb je niet nodig en ze is klaar in nog geen 20min. Ik gebruik hier kant-en-klare vanillewafels, je zou ook zelfgemaakte wafels kunnen gebruiken. Je hebt dus laagjes wafels met daartussen een lekker makkelijke mascarpone mousse met enkele verstopte frambozen. Zo eenvoudig maar hiermee ga je echt wel scoren bij groot als klein.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke taart receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Wafel taart met mascarpone?
- Mascarpone
- Vanille extract
- Poedersuiker
- Slagroom
- Vanille wafels (homemade of kant-en-klaar)
- Frambozen
- Kiwi
- Blauwe bessen
- Speculaaspasta
Hoe maak je deze Wafel taart met mascarpone?
Begin met het maken van de mascarpone mousse. Hiervoor doe je mascarpone, vanille extract en poedersuiker in een mengkom. Mix deze alvast los en luchtig. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een stevige mousse. Zet dit even in de koelkast.
Ondertussen kan je een springvorm bekleden met bakpapier (zowel bodem als zijkanten). Bedek de bodem dan met een laagje vanille wafels. Je zal er enkele wat moeten bijsnijden om alles te doen passen. Hierop schep je de helft van de mascarpone mousse en spreid mooi egaal uit. Hierover verdeel je dan wat frambozen en duw deze in de mousse. Leg hierop opnieuw een laagje vanille wafels gevolgd door de mousse en nog wat frambozen. Zet dit zo voor zo’n 2 a 3h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.
Vlak voor het serveren, smelt je wat speculaaspasta en giet deze wat over de taart. Werk af met plakjes kiwi, blauwe bessen en nog wat extra frambozen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Wafel taart met mascarpone
Equipment
- 1 Springvorm (+/- 24 a 26cm)
Ingrediënten
- 500 gr mascarpone
- 1,5 tl vanille extract
- 50 gr poedersuiker
- 200 ml slagroom
- +/- 8 vanille wafels (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 75 gr frambozen + extra om af te werken
- 1 kiwi
- 1 handvol blauwe bessen
- 1 el speculaaspasta
Instructies
- We beginnen met het maken van de mascarpone mousse. Doe hiervoor de mascarpone, vanille extract en poedersuiker in een mengkom.Mix dit alvast even los tot een gladde crème. Giet er vervolgens de room bij en klop op tot een stevige mousse.Zet dit even in de koelkast
- Bekleed ondertussen de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Vervolgens bekleed je de bodem van de springvorm met een laagje wafels. Je zal er enkele wat moeten bijsnijden om alles te doen passen. Schep hierop de helft van de mascarpone mousse. Spreid mooi egaal uit. Verdeel hierover de helft van de frambozen en duw deze ietwat in de mousse. Leg hierop weer een laagje wafels gevolgd door de resterende mousse en frambozen. Zet voor minstens 2 a 3h (mag ook langer) in de koelkast.
- Vlak voor het serveren, werk je de taart af met wat gesmolten speculaaspasta, plakjes kiwi, blauwe bessen en frambozenSmakelijk