Aardappel salade met asperges, een lekker makkelijk receptje dat multi inzetbaar is. Bij ons komt ie heel vaak als doordeweekse maaltijd op tafel. Maar het barbecue seizoen is sinds kort terug begonnen dus ook tijdens een zonovergoten BBQ is deze perfect. Het is eens wat anders dan de klassieke aardappelsla waarin meer saus zit dan patatjes š. Deze versie is zo veel lekkerder met lekker veel aardappelen, witte asperges en nog extra groentjes. Een sausje mag niet ontbreken en ik gebruik altijd mijn fris licht yoghurtsausje met een kleine beetje mayonaise en lekker veel peterselie. Super simpel en toch super lekker.
TIP! Omdat ik deze vaak serveer als doordeweekse maaltijd, serveer ik er altijd wat gekookte ham bij. Ook gerookte zalm hierbij is super lekker. Je kan deze ook weglaten voor een vegetarisch gerechtje.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele salades? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Aardappel salade met asperges?
- Aardappelen (vastkokend)
- Witte asperges
- Eitjes
- Lente-ui
- Radijs
- Mais (optioneel)
- Ham (gekookt) – Optioneel
- Yoghurt (natuur of Griekse yoghurt)
- Mayonaise
- Peterselie
Hoe maak je deze Aardappel salade met asperges?
Begin met het schillen van de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Eenmaal gaar, giet af en laat ze volledig afkoelen.
TIP! Ik kook ze meestal de dag voordien al af. De dag nadien is de smaak zo veel beter.
Ondertussen kan je de asperges schillen en de harde uiteinden verwijderen. Snij ze in kleine stukjes en kook ze voor zo’n 3min in licht gezouten water. Ze mogen echt nog wat beet hebben. Giet ze dan af en laat ze ook volledig afkoelen.
Je kan ondertussen ook de eitjes hard koken. Hiervoor reken je zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water om ze sneller te laten afkoelen.
Dan kan je lente-ui en radijsjes alvast heel fijn snijden. Gebruik je mais, spoed deze dan goed onder koud water. Snij de ham in kleine reepjes. Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, peterselie, peper en zout te mengen. Vervolgens snij je de afgekoelde aardappelen in kleine stukjes. De eitjes pel je en snij in partjes.
Vervolgens doe je de lente-ui, radijs en mais in een mengkom. Meng al even. Doe hier dan de aardappelen en asperges bij en meng kort. Dan giet je er 2/3 van de saus over. Meng goed. Je kan de salade nu direct gaan serveren, serveer de resterende saus er dan apart bij zo kan iedereen de hoeveelheid bepalen. Persoonlijk vind ik het lekkerder om de salade te maken, goed af te dekken en een paar uur in de koelkast te zetten. Zo zal ie veel meer smaak krijgen. Wanneer je de salade dan serveert, doe je er de resterende saus bij om het allemaal terug wat smeuĆÆger te maken.
Werk de salade af met de reepjes ham en de partjes ei.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Aardappel salade met asperges
Ingrediƫnten
- 750 gr aardappelen (vastkokend)
- 4 eieren
- 1 bussel witte asperges
- 3 lente-uitjes
- 1 handvol radijsjes
- 150 gr mais (uit blik) – optioneel
- 150 gr ham (type gekookte ham) – optioneel
Saus
- 150 gr yoghurt (natuur of griekse)
- 2 el mayonaise
- 3 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het schillen van de aardappelen. Kook ze gaar. Eenmaal gaar, giet af en laat ze volledig afkoelenTIP! Je kan deze ook de dag voordien al afkoken. Ik vind gekookte aardappelen de dag nadien altijd veel lekkerder
- Schil ondertussen de asperges en verwijder de harde uiteinden.Snij in kleine stukjes. Kook deze heel kort in licht gezouten water voor zo'n 3min. Ze moeten nog wat beetgaar zijn. Giet af en laat ze volledig afkoelen.
- Kook ondertussen ook de eitjes hard. Reken op zo'n 10min en leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen.
- Hak de lente-uitjes fijn. Snij de radijsjes heel fijn. Gebruik je mais, spoel deze dan goed onder koud water en laat goed uitlekken. Snij de ham in dunne reepjes.Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, peterselie, peper en zout te mengen. Pel de afgekoelde eitjes en snij in partjes. Snij de afgekoelde aardappelen in kleinere stukjes.
- Doe de lente-uitjes, radijsjes en mais in een ruime mengkom. Meng goed.Doe er de aardappelen en asperges bij en meng kort. Giet er 2/3 van de saus over. Meng goed. Je kan de salade direct gaan serveren. Ik vind het lekkerder om deze af te dekken en een paar uur in de koelkast te zetten. Zo zal ie veel meer smaak krijgen. Vlak voor het serveren, doe je er dan de rest van de saus bij. Werk de salade af met de reepjes ham en partjes eiSmakelijk