Deze pasta met gehaktballetjes en kruidensaus is pure liefde & gemak.
Een super easy receptje waar je weinig werk aan hebt, je oven en mixer doen al het werk voor je, meal prep proof en o zo smaakvol. Dat zijn de receptjes waar ik van hou, iedereen zal er gewoon van houden zowel groot als klein. Dus noteer deze pasta alvast op je weekmenu en noteer de ingrediënten al maar op je boodschappenlijstje 😀
Je oven en foodprocessor, 2 kitchen tools waar ik niet zonder kan.
De gehaktballetjes, je kan deze gewoon in de pan bakken of leg ze gewoon op een bakplaat en hup de oven in. Super easy, je hoeft geen vetstof toe te voegen en je hoeft er niet naar om te zien. Oh en nog een handige “Kitchen hack” gebruik je ijsschepper om balletjes te maken.
En dan die goddelijke groene kruidensaus, een saus op basis van mascarpone die je gewoon in je foodprocessor romig klopt met kruiden om daarna even op te warmen in een kookpotje. Of je kan de saus ook perfect koud onder de pasta mengen. Dit soort sauzen maak ik bijna constant, steeds met mijn foodprocessor op basis van mascarpone, ricotta, yoghurt, feta … de mogelijkheden, smaken en ingrediënten zijn eindeloos. Check zeker eens deze geroosterde bloemkool met Boursin saus of deze salade met asperges, croutons en ricottasaus ook hier maakte ik een super snelle saus met mijn foodprocessor.
TIPS :
> Ik gebruikte voor de gehaktballetjes kippengehakt, je kan hier ook perfect gemengd gehakt voor gebruiken.
> De kruidensaus maakte ik op basis van mascarpone, je kan ook ricotta gebruiken (is iets lichter).
> Meal preppen? Ja kan perfect! De gehaktballetjes kan je al de dag voordien rollen dan hoef je deze gewoon nog even af te bakken. De saus kan je al een dag op voorhand maken, alsook de pasta koken en alles even mengen. Voeg nog niet alle saus toe dan zodat je de volgende dag de extra saus kan toevoegen zodat deze lekker romig blijft.
> De gehaktballetjes kan je ook vervangen door gewoon wat gerookte zalm
> Vegetarisch? Ja kan ook perfect. Werk de pasta af met wat gegrilde halloumi.
Pasta met gehaktballetjes en kruidensaus
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 800 gr gehakt (kip of gemengd)
- 1 ei
- 50 gr panko of paneermeel
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 1,5 el basilicum (fijngehakt)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1,5 el kervel (fijngehakt)
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl Provençaalse kruiden (optioneel)
- snuifje Zout
Kruidensaus
- 500 gr mascarpone
- 100 ml bouillon (kip of groente)
- 1 el basilicum (fijngehakt)
- 2 el kervel (fijngehakt)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1,5 el bieslook (fijngehakt)
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 citroen
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 1/4 tl chilipoeder
- 20 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
- zout
Instructies
Gehaktballetjes
- Doe het het gehakt in een mengkom. Voeg alle ingredienten toe en meng goed. Als het gehakt nog iets te plakkerig is, voeg nog wat extra panko of paneermeel toe. Rol balletjes van het gehakt. TIP > Gebruik een ijsschepper, dit gaat veel makkelijker. Je kan de gehaktballetjes ofwel in de pan bakken met wat olijfolie of bak ze in de oven op 180 graden (zo'n 20 a 25min). Draai ze tijdens het bakken af en toe.
Kruidensaus
- Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Doe alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde saus. Giet de saus in een kookpotje en verwarm. Laat niet koken. TIP > Je kan deze saus ook koud mengen onder de pasta. Proef van de saus en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en of citroensapMeng de saus met de pasta en serveer direct met de gehaktballetjes.Smakelijk