Croissant broodpudding met nectarines

Croissant broodpudding met nectarines. Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.

Wat doen we met restjes oud brood, sandwiches en croissants? Vooral niet weggooien! Wel croutons of “korstjes” bakken voor in de soep, wentelteefjes maken, een zomerse panzanella salade maken, crostini’s of bruschetta of deze veel te lekkere en simpele croissant broodpudding met nectarines maken. Een frisse zomers receptje dat je als ontbijt, brunch of tussendoortje kan serveren.

Restjes verwerken

“Elien, kan je dit ook met gewoon brood of sandwiches maken”. Ja tuurlijk, kan perfect. Croissants geven deze broodpudding een iets rijkelijkere toets maar je kan perfect gewoon brood, rozijnenbrood, briochebrood of sandwiches gebruiken.

Fris & zomers

Dankzij de kokosmelk, limoen, gember en plakjes nectarine geef je deze broodpudding een frisse, exotische en zomerse toets. De smaken vullen elkaar perfect aan, een match made in heaven.
Voor we de broodpudding in de oven zetten, maken we eerst een snelle pudding op basis van kokosmelk en gewone melk. Deze gieten we over de stukjes croissants en plakjes nectarine. Daarna gaat deze voor een klein uurtje in de oven. Het lekkerste is om de broodpudding nog lauw te serveren met wat yoghurt of platte kaas. Of verwen je zelf eens goed en serveer er een bolletje ijs bij 😉

Croissant broodpudding met nectarines. Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.

TIPS :
> Geen fan van kokosmelk, je kan ook gewone melk gebruiken. Of ga voor amandelmelk.
> De nectarines kan je perfect vervangen door perziken, abrikozen, appel, peer … of ga voor een zomerse mix.
> Verpak de buitenkant van de springvorm goed met aluminiumfolie. Tijdens het bakken kan de pudding anders gaan uitlopen.

Croissant broodpudding met nectarines. Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.

Croissant broodpudding met nectarines

Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.
Porties 5

Equipment

  • Springvorm van +/- 25cm

Ingrediënten
  

  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 120 ml melk
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl gember (vers – geraspt)
  • 100 gr suiker + 1el
  • 1,5 tl zeste van limoen
  • 1 el limoensap
  • 3 eieren
  • 3 rijpe nectarines
  • 6 (grote) croissants
  • 50 gr amandelschaafsel

Instructies
 

  • Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
    Zet even opzij.
  • Doe de kokosmelk, melk, vanille essence, gember, 100gr suiker, zeste van limoen en limoensap in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.
    Kluts ondertussen de eieren los in een kommetje. Giet een beetje van de warme melk bij de eieren, roer los en giet dan alles in de kookpot.
    Laat al roerend indikken (yoghurt dikte).
    Haal van het vuur.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Scheur de croissants in kleinere stukjes.
    Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij in plakjes.
    Leg de helft van de stukjes croissant op de bodem van de springvorm. Zorg dat de bodem goed bedekt is. Verdeel hierover de plakjes nectarine en de helft van het amandeschaafsel.
    Verdeel hierover de resterende stukjes croissant.
    Giet hierover de pudding.
    Werk af met het resterende amandelschaafsel en de eetlepel suiker.
    Bak de broodpudding zo'n 60min in de oven tot de pudding mooi gaar gebakken is.
  • Laat de broodpudding ietwat afkoelen en serveer lauw met wat yoghurt, plattekaas of vanille ijs.
    Smakelijk
Croissant broodpudding met nectarines. Een snelle eenvoudige broodpudding gemaakt met restjes croissants en plakjes nectarine. De restjes brood en fruit overgieten we met een heerlijk simpele pudding op basis van kokosmelk, frisse limoen en gember. Op en top zomerse smaken en ideaal om oud brood te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.