Vergeet bloemkool in witte saus!
Vanaf nu ga je enkel nog maar deze geroosterde bloemkool met Boursin willen. Neem het aan van iemand die verzot is/was op de klassieke grootmoeders bloemkool in bechamelsaus.
Deze versie is gewoon next level, eentje die barst van smaak en yumminess en je hebt er eigenlijk amper werk aan. Je oven en je keukenmachine doen al het werk, hoe goed klinkt dat!
Geroosterde bloemkool, ik ben er al langer fan van. Ja, ik ben nu eenmaal een “oven persoon”. Ik smijt gewoon bijna alles in de oven, is veel makkelijker. Een bloemkool roosteren zal er voor zorgen dat ten eerste je bloemkool lekker knapperig blijft en de smaak blijft ook veel beter bewaard. En de vele vitaminen en voedingstoffen zullen ook niet wegkoken.
Je kan er voor kiezen om de bloemkool in z’n geheel (bladeren wel verwijderd) te roosteren of je kan hem eerst in roosjes verdelen. Ik heb deze eerst in roosjes verdeeld dan is ie veel sneller klaar.
Je kan de bloemkool heel klassiek roosteren door gewoon wat olijfolie, peper en zout toe te voegen. In dit receptje koos is voor een marinade op basis van mosterd, honing, kurkuma & citroen.

Bij de bloemkool geen klassieke witte belhamelsaus, wel opgeklopte Boursin. Normaal smeren we deze bekende Franse roomkaas op ons boterhammetje of gebruiken we hem als dip. Vandaag maken we er een zalige saus mee. Een saus die jullie nog vaak gaan maken, dat beloof ik jullie. Super easy en snel te maken en je keukenmachine doet gewoon al het werk.

Geroosterde bloemkool met Boursin
Ingrediënten
Geroosterde bloemkool
- 1 bloemkool
- 2 el graanmosterd
- 4 el olijfolie
- 1 el honing
- 1/2 tl kurkuma
- 1 citroen
- Peper en zout
Opgeklopte Boursin
- 300 gr Boursin (natuur)
- 2 el Griekse yoghurt
Instructies
Geroosterde bloemkool
- Verwarm de oven voor op 200 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg op de bakplaat.Meng de mosterd met de olijfolie, honing, kurkuma, sap van 1 citroen, peper en zout.Giet dit over de bloemkool en meng goed.Rooster de bloemkool mooi goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. De bloemkool mag nog "een beet" hebben.
Opgeklopte Boursin
- Doe de Boursin en de griekse yoghurt in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde crème. Je kan dit ook met een handmixer doen.Serveer de geroosterde bloemkool met de opgeklopte Boursin.Smakelijk