Deze ontbijt parfait met speculaas is een ontbijtje waarmee iedereen gewoon zijn dag wil beginnen. Geloof mij! Onderaan een crunchy crumble op basis van noten en verkruimelde speculaasjes en daarop komt een smeuïge crème op basis van yoghurt, banaan en wat speculaaspasta. Dat klinkt toch gewoon super lekker 😀
Voor de crumble heb je geen oven nodig, gewoon alle ingrediënten even mixen in je blender. Handig & snel! En je kan deze crumble al makkelijk de dag voordien even mixen. Spaart weer wat tijd de volgende ochtend.
En laat je blender maar op je aanrecht staan want ook de crème maken we in de blender. Ja, als je mij vraagt welk toestel je standaard in je keuken dient te hebben dan is het wel een blender. Smoothies, pannenkoekdeeg, deeg voor cake, crumbles, guacamole … ik kan nog wel even doorgaan wat ik allemaal in mijn blender maak. Dit is geen verkoopspraatje om een blender aan te schaffen, gewoon een handige tip 😉 om het koken en bakken wat sneller te laten verlopen.
TIP !
> Ik heb zelf een Kitchenaid K400 blender, super handig in gebruik, heel gebruiksvriendelijk en neemt amper plaats in beslag. En beschikbaar in super leuke kleurtjes.
Ontbijt parfait met speculaas
Ingrediënten
- 50 gr pindakaas (*)
- handvol amandelen (ongeroosterd)
- 75 gr speculaasjes
- 2 el speculaaspasta
- 2 bananen (rijp)
- 1 limoen
- 300 gr kokosyoghurt
- 1 a 2 el honing of agavesiroop
- 1 tl vanille essence
Instructies
- Doe de pindakaas in een kookpotje en laat deze smelten zodat deze lopender wordt.Hak de amandelen in grove stukjes. Verkruimel de speculaasjes.Voeg de stukjes amandelen en speculaasjes toe aan de gesmolten pindakaas en meng goed. Verdeel dit mengsel over 4 kleine potjes. Zet zo'n 30min in de koelkast
- Plet of mix de banaan tot moes. Doe de pindakaas in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix kort los en luchtig. Voeg dan de yoghurt, kokosyoghurt, sap van halve limoen, honing (begin met 1el) en vanille essence toe. Mix tot een gladde crème. Proef en voeg eventueel nog wat honing toe of nog wat extra limoensap.Schep de crème bovenop de speculaascrumble. Je kan dit nu direct eten of bewaren in de koelkast. Smakelijk