Garnalenburger

Garnalenburger

Vrijdag … dat is visdag & ook meestal “fast food” dag.
De dag dat de meeste van jullie wel eens een takeaway’tje doen.
Ik stel voor dat we vandaag onze eigen takeaway doen en deze super smaakvolle & culinaire garnalenburger op tafel toveren. Oké, je dient zelf de handen uit de mouwen te steken maar na die eerst hap van dit burgertje ga je dat helemaal vergeten zijn. Een burger die barst van smaak en smeuïgheid.

Verwacht je aan een licht pittige en kruidige burger op basis van garnalen met daarbij “must make” gekarameliseerde ui. ZA-LIG!
Ik serveerde de burger tussen een krokante toast maar natuurlijk kan je deze ook tussen een hamburgerbroodje of krokant broodje serveren.
Je kan van de burger ook perfect een hapje maken en serveren op een klein toastje.
Of je kan de burger ook makkelijk doordeweeks maken en serveren bij patatjes. Veelzijdigheid troef!

Garnalenburger


Garnalenburger

Garnalenburger

Heerlijk simpele burger op basis van garnalen, geserveerd met gekarameliseerde ui. Een snel doordeweeks recept dat je ook als hapje kan serveren
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gekarameliseerde ui

  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamico azijn
  • zout

Garnalenburgers

  • 400 gr garnalen (gepeld en schoongemaakt) Ik gebruikte gamba's
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el koriander (fijngehakt) geen fan, vervang dan door peterselie
  • 2 el bieslook
  • 2 lente-uitjes
  • 3 tl vissaus
  • 1/2 rode chili (fijngehakt)
  • 2 el citroensap
  • 50 gr panko (eventueel extra)
  • Zout
  • Olijfolie

Om te serveren

  • 4 broodjes of toast
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el peterselie of koriander (fijgehakt)

Instructies
 

  • Gekarameliseerde ui
  • Pel de ui en snij in dunne plakjes.
    Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui mooi zacht.
    Zet het vuur niet te hard, de ui mag niet te snel bruin worden.
    Roer regelmatig.
    Eenmaal de ui mooi zacht, voeg de suiker en snuifje zout toe. Laat verder zachtjes bakken tot de ui mooi gekarameliseerd is. Haal dan van het vuur, voeg de azijn toe en meng nog even. Zet even opzij.

Garnalenburgers

  • Hak de de lente-ui grof en doe in een blender samen met de garnalen.
    Mix tot een grof gehakt (maak er geen puree van).
    Voeg de peterselie, koriander, bieslook, vissaus, rode chili, citroensap, panko en zout.
    Meng nog even kort.
    Als dit mengsel iets te nat is, voeg nog wat extra panko toe.
    Vorm 4 burgers van dit mengsel. Je kan de burgers meteen bakken of nog even laten opstijven in de koelkast.
    Verhit een pan met olijfolie en bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten.
    Terwijl de burgers bakken, kan je de griekse yoghurt mengen met de mayonaise en peterselie/koriander.
    Rooster ook even kort de broodjes
    Als de burgers mooi goudbruin zijn gebakken, serveer direct.
    Smeer de broodjes in met wat van de yoghurt-mayonaise, beleg met de burger en werk af met de gekaramaliseerde ui.
    Smakelijk
Trefwoord burger, garnalen, hapje, snelle recepten
Garnalenburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.