Wortelcake met witte chocolade

Wortelcake met witte chocolade

Wat als je een lekkere wortelcake combineert met witte chocolademousse?
Wel dan krijg je een zalig toetje om in het weekend uitgebreid van te genieten. Alleja voor mij hoeft het niet per se weekend te zijn om aan het bakken te gaan hoor. Everyday is baking day naar mijn mening! Elke dag is de perfecte gelegenheid om deze zalige wortelcake met witte chocolade te maken.

Wat je kan verwachten van dit taartje?
De onderste laag is een heerlijk smeuïge en kruidige wortelcake met daarop een rijkelijke laag witte chocolademousse met frisse toetsen van sinaasappel. Yes yes, 2 heerlijke dessertjes in 1 taart. Soms moet je gewoon “over the top” gaan.

Leuk weetje over mij & wortelcake … ik heb er jarenlang niets van moeten weten. Cake en groenten, dat kon niet in mijn hoofd dus “no way” dat ik die ging proeven laat staan maken. Tot op een gegeven moment ik toch maar eens overstag ben gegaan, in het midden van New York trouwens. Een doorregende namiddag en daar stond een heerlijk uitziende “Carrot cake with Cream cheese frosting” te blinken bij Magnolia Bakery. Ik kon er niet naast zien en na enige twijfel ben ik er toch maar voor gegaan. Eindelijk durfde ik het aan 😀 en was opslag verliefd.
Wortel & cake dat gaat wel degelijk samen

Wortelcake met witte chocolade
Wortelcake met witte chocolade

Wortelcake met witte chocolade

Tweede dessertjes in 1 taart, heerlijk kruidige wortelcake met een smeuige frisse witte chocolademousse.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm (+/- 20cm)

Ingrediënten
  

Wortelcake

  • 120 gr zelfrijzende bloem
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gember (vers geraspt of poeder)
  • 1/4 tl kardemompoeder
  • 200 gr geraspte wortelen
  • 30 ml citroensap
  • 1 ei
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 100 gr honing
  • 2 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)

Witte chocolademousse

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml room
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 eigelen
  • 2 tl zeste van sinaasappel
  • 2 el sinaasappelsap

Instructies
 

Wortelcake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
  • Meng de bloem met kaneel, gember en kardemompoeder. Zet deze even opzij.
    Doe de geraspte wortelen, citroensap, olie, ei, honing en zeste van sinaasappel in een mengkom (van je keukenmachine als je ze hebt). Mix deze even los.
    Voeg dan de droge ingredienten (bloem & kruiden) toe en mix nog even tot een glad deeg.
    Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake zo'n 30 a 35min in de oven.
    Check eerst met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, snij de cake bovenaan bij zodat je een mooi egale cake hebt.
    Bedek de zijkanten van dezelfde springvorm met bakpapier of plasticfolie.
    Leg de cake opnieuw in de springvorm en zet even opzij.

Voor de witte chocolademousse

  • Week de blaadjes gelatine in koud water. 
    Verhit zo’n 20ml van de room in een kookpotje tot net onder het kookpunt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed. Zet even opzij. 
    Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie. Eenmaal gesmolten voeg dan de eigelen, zeste van sinaasappel en sinaasappelsap toe en meng goed. Haal van het vuur en voeg de room (20ml met gelatine) toe aan het chocolade-ei mengsel. Roer goed tot een mooie gladde saus. Laat ietwat afkoelen.
    Klop de resterende room stijf op en spatel dit onder het chocolade mengsel.
    Giet dit mengsel bovenop de wortelcake.
    Laat minstens 4h of langer opstijven in de koelkast.
    Decoreer de taart met partjes sinaasappel
Trefwoord bakken, dessert, witte chocolade, wortelcake, wortelen
Wortelcake met witte chocolade
Wortelcake met witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.