Pruimentaart met speculaas en ricotta

Pruimentaart met speculaas en ricotta. Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept

Simpel, snel klaar en weinig werk … dat is iets wat we niet snel tegengekomen als het op dessertjes aankomt. Toch is het mogelijk met deze heerlijke pruimentaart met speculaas en ricotta. Een taartje om mee uit te pakken zonder daar uren tijd, werk of moeite in te steken. En geen eindeloos lange boodschappenlijstje.

Speculaas heaven

Voor de korst van de taart, gebruik ik lekker easy “zelfgekocht” kruimeldeeg. Heb je wat meer tijd dan kan je ook zelf je taartdeeg maken (zie recept) . De vulling van deze onweerstaanbare pruimentaart is niet meer dan ricotta, ei, suiker, speculaas en speculaaspasta. En klinken die laatste 2 ingrediënten nu gewoon niet super? Elk dessertje met speculaas is toch gewoon lekker, iedereen houdt er gewoon van. Ik heb deze dan ook steeds standaard in huis of het nu om gewoon zo op te eten of om er een dessertje mee te maken.

Pruimentijd

De taart werkte ik af met pruimen, een fruitsoort waarvan het seizoen nu gaat starten en waar ik nogal een fan van ben. Eens ze in het seizoen zijn, “verorber” ik er elke dag wel eentje. Helemaal verzot ben ik er op en ze zijn super veelzijdig. Je kan ze zowel in zoete als hartige recepten verwerken. Het lekkerste vind ik ze geroosterd in de oven met een scheutje honing. Zalig als ontbijt met wat yoghurt en granola of als topping voor pannenkoeken.

Pruimentaart met speculaas en ricotta. Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept

TIP :
> Je kan de pruimen ook vervangen door nectarines, perzik, appel of peren.

Pruimentaart met speculaas en ricotta. Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept

Pruimentaart met speculaas en ricotta

Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • taartvorm (+/- 25cm)

Ingrediënten
  

  • 1x kruimeldeeg
  • 300 gr ricotta
  • 3 el speculaaspasta
  • 2 eieren
  • 75 gr suiker
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 el limoensap
  • 150 gr speculaasjes
  • 5 a 6 pruimen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Leg het kruimeldeeg in de bakvorm, druk goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Prik kleine gaatjes in het deeg met een vork.
  • Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn) en strooi ongeveer 1el over de bodem van de taart.
    Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  • Doe de ricotta, speculaaspasta, eieren, suiker, zeste van limoen en limoensap in een mengkom en mix los en luchtig.
    Voeg de verkruimelde speculaas toe en meng dit nog even met een spatel.
    Schep dit mengsel in de taartvorm en verdeel mooi egaal.
    Duw lichtjes de pruimen in het ricotta mengsel.
    Bak de taart zo'n 40 a 45min in de oven tot het ricotta mengsel mooi gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen, de taart is het lekkerst als ze nog een beetje lauw is. Natuurlijk koud is ze ook nog super lekker
    Smakelijk
Trefwoord pruimen, ricotta, snelle recepten, speculaas, speculaaspasta
Pruimentaart met speculaas en ricotta. Een snelle eenvoudige pruimentaart met een vulling op basis van ricotta, speculaas en speculaaspasta. Een zomerse taart die je vlug in de oven hebt staan en waar iedereen van zal smullen. Een heerlijk en makkelijk recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.