Pasta met gehakt en kruidenkaas, een lekker makkelijk receptje waarvoor je maar 4 ingrediënten nodig hebt. Een perfect doordeweeks maaltje dat ook nog eens klaar is in minder dan 30min. Kortom eentje om op je volgend weekmenu te zetten. Pasta, gehakt, tomatensaus en kruidenkaas, meer heb je niet nodig om dit super lekkere en vooral smaakvolle gerechtje te maken. Dankzij de kruidenkaas heb je meteen de nodige kruiding en romigheid. Is voor mij zo’n ingrediënt dat hier altijd staat in de koelkast staat.
TIP! Wil je hier meer groentjes aan toevoegen? Dat kan perfect. In de meeste supermarkten kan je bij de groenten ook een mix van fijngesneden groentjes kopen. Deze kan je dan gewoon mee bakken samen met het gehakt.
Nog meer lekkere receptjes met gehakt? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met gehakt en kruidenkaas?
- Pasta (type rigatoni).
- Gehakt : gemengd of kippengehakt. Ik gebruikte de vulling van boerenworsten.
- Tomatensaus of passata : gebruik bij voorkeur eentje met extra basilicum.
- Kruidenkaas.
Hoe maak je deze Pasta met gehakt en kruidenkaas?
Begin met het verhitten van een stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin het gehakt rul. Kruid tijdens het bakken nog met peper en zout. Eenmaal rul gebakken, giet er de tomatensaus bij. Roer goed en laat zo’n 5min zachtjes sudderen. Leg er dan de kruidenkaas bij en laat deze zachtjes smelten door de warmte.
Ondertussen kan je de pasta al dente koken. Hou op het laatste nog een kopje van het kookvocht bij.
Roer nog even goed doorheen de saus zodat de kruidenkaas mooi gemengd. Voeg dan de al dente pasta toe. Roer even. Giet er wat van het kookvocht bij en meng nog even. De hoeveelheid kookvocht hangt er van af hoe smeuïg je de pasta wenst.
Serveer dan direct.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Pasta met gehakt en kruidenkaas
Ingrediënten
- 450 gr pasta (type rigatoni)
- 450 gr gehakt (*)
- 680 gr passata of tomatensaus (**)
- 150 gr kruidenkaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin het gehakt mooi rul. Kruid ondertussen ook een beetje met peper en zout. Eenmaal rul gebakken, giet er de tomatensaus bij. Roer goed en laat zo'n 5min zachtjes sudderen. Doe er dan de kruidenkaas bij en laat deze zachtjes smelten door de warmte
- Ondertussen kan je de pasta al dente koken. Bewaar op het laatste zo'n 200ml van het kookwater.
- Roer nog even goed doorheen de saus wanneer de kruidenkaas gesmolten is. Doe er de al dente pasta bij en meng kort. Giet er zo'n 120ml kookwater van de pasta bij en meng nog even. Wil je het nog iets smeuïger doe er dan nog wat kookwater bij. Serveer dan. Smakelijk