Pasta met gehakt en kruidenkaas

Lekker makkelijk recept voor Pasta met gehakt en kruidenkaas, een heerlijk simpel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Slechts 4 ingrediënten heb je nodig om deze pasta te maken en klaar in minder dan 30min. Eenvoudig, budgetvriendelijk en heerlijk van smaak
Naar recept gaan

Pasta met gehakt en kruidenkaas, een lekker makkelijk receptje waarvoor je maar 4 ingrediënten nodig hebt. Een perfect doordeweeks maaltje dat ook nog eens klaar is in minder dan 30min. Kortom eentje om op je volgend weekmenu te zetten. Pasta, gehakt, tomatensaus en kruidenkaas, meer heb je niet nodig om dit super lekkere en vooral smaakvolle gerechtje te maken. Dankzij de kruidenkaas heb je meteen de nodige kruiding en romigheid. Is voor mij zo’n ingrediënt dat hier altijd staat in de koelkast staat.

TIP! Wil je hier meer groentjes aan toevoegen? Dat kan perfect. In de meeste supermarkten kan je bij de groenten ook een mix van fijngesneden groentjes kopen. Deze kan je dan gewoon mee bakken samen met het gehakt.

Nog meer lekkere receptjes met gehakt? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met gehakt en kruidenkaas, een heerlijk simpel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Slechts 4 ingrediënten heb je nodig om deze pasta te maken en klaar in minder dan 30min. Eenvoudig, budgetvriendelijk en heerlijk van smaak

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met gehakt en kruidenkaas?

  • Pasta (type rigatoni).
  • Gehakt : gemengd of kippengehakt. Ik gebruikte de vulling van boerenworsten.
  • Tomatensaus of passata : gebruik bij voorkeur eentje met extra basilicum.
  • Kruidenkaas.

Hoe maak je deze Pasta met gehakt en kruidenkaas?

Begin met het verhitten van een stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin het gehakt rul. Kruid tijdens het bakken nog met peper en zout. Eenmaal rul gebakken, giet er de tomatensaus bij. Roer goed en laat zo’n 5min zachtjes sudderen. Leg er dan de kruidenkaas bij en laat deze zachtjes smelten door de warmte.

Ondertussen kan je de pasta al dente koken. Hou op het laatste nog een kopje van het kookvocht bij.

Roer nog even goed doorheen de saus zodat de kruidenkaas mooi gemengd. Voeg dan de al dente pasta toe. Roer even. Giet er wat van het kookvocht bij en meng nog even. De hoeveelheid kookvocht hangt er van af hoe smeuïg je de pasta wenst.

Serveer dan direct.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met gehakt en kruidenkaas, een heerlijk simpel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Slechts 4 ingrediënten heb je nodig om deze pasta te maken en klaar in minder dan 30min. Eenvoudig, budgetvriendelijk en heerlijk van smaak
Lekker makkelijk recept voor Pasta met gehakt en kruidenkaas, een heerlijk simpel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Slechts 4 ingrediënten heb je nodig om deze pasta te maken en klaar in minder dan 30min. Eenvoudig, budgetvriendelijk en heerlijk van smaak

Pasta met gehakt en kruidenkaas

Lekker makkelijk recept voor Pasta met gehakt en kruidenkaas, een heerlijk simpel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Slechts 4 ingrediënten heb je nodig om deze pasta te maken en klaar in minder dan 30min. Eenvoudig, budgetvriendelijk en heerlijk van smaak
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 450 gr pasta (type rigatoni)
  • 450 gr gehakt (*)
  • 680 gr passata of tomatensaus (**)
  • 150 gr kruidenkaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak hierin het gehakt mooi rul. Kruid ondertussen ook een beetje met peper en zout.
    Eenmaal rul gebakken, giet er de tomatensaus bij. Roer goed en laat zo'n 5min zachtjes sudderen.
    Doe er dan de kruidenkaas bij en laat deze zachtjes smelten door de warmte
  • Ondertussen kan je de pasta al dente koken.
    Bewaar op het laatste zo'n 200ml van het kookwater.
  • Roer nog even goed doorheen de saus wanneer de kruidenkaas gesmolten is.
    Doe er de al dente pasta bij en meng kort. Giet er zo'n 120ml kookwater van de pasta bij en meng nog even. Wil je het nog iets smeuïger doe er dan nog wat kookwater bij.
    Serveer dan.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan hier gewoon gemengd gehakt voor gebruiken of kippengehakt. Ik heb hier boerenworsten voor gebruikt, die zijn ook super smaakvol. Gewoon het gehakt uit de worsten halen en zo bakken
(**) Ik gebruikte een tomatensaus met basilicum zo krijg je ook meteen een heerlijke smaak in je saus. Je kan ook een klassieke tomatensaus/passata gebruiken maar dan zal je nog wat extra basilicum moeten gaan toevoegen. 
Trefwoord budgetvriendelijk, doordeweeks recept, gehakt, hoofdgerecht, klaar in 30min, kruidenkaas, pasta, snel klaar, tomatensaus, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.