Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, een makkelijk en snel receptje met daarin de lekkerste Belgische asperges verwerkt. Een heerlijk eenpansgerecht klaar in 30min met daarin het “witte goud” als hoofdrol. Ja, het is aspergeseizoen en daar moeten we nu volop van profiteren want dat seizoen is naar mijn mening te kort 😃. Zo’n lekker puur product van bij ons dat gewoon uitblinkt qua smaak. Voor mij hoeven ze niet te veel extra’s want ze zijn puur gewoon super lekker. Deze eenpanspasta vraagt daarom niet te veel ingrediënten namelijk witte asperges, ui, look prei, ham, pasta, bouillon, kruidenkaas en citroen. Een simpele combinatie qua ingrediënten maar dit resulteert wel in een zalig gerechtje dat thuishoort op je volgend weekmenu.
TIP! Ik maakte deze pasta met ham. Je kan dit ook met gerookte zalm maken. Zorg er dan voor dat je deze gewoon vlak voor het serveren erover strooit. Of je kan dit ook met spekblokjes maken. Dan bak je deze als eerste. Eenmaal gebakken, schep je ze uit de pan en volg het recept. Op het laatste meng je deze door de pasta.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met asperges, ham en kruidenkaas?
- Witte asperges
- Ui
- Prei
- Look
- Bouillon (kip of groente)
- Orzo pasta
- Kruidenkaas
- erwtjes
- Ham (gekookte ham)
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta met asperges, ham en kruidenkaas?
Begin met het schillen van de asperges en verwijder de harde achtersten. Nu gaan we niets meer doen met de schillen of harde uiteinden. Maar je zou er ook een bouillon van kunnen trekken en deze in de pasta verwerken. Snij de asperges in kleine stukjes.
Vervolgens pel je de ui en hak fijn. Was de prei en hak ook heel fijn. Verhit dan een ruime hoge pan of stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en prei aan voor zo’n 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of bruin worden. Doe er dan de asperges bij en bak deze mee voor zo’n 2min. Pers er het teentje look boven uit, roer goed los en laat ook een minuutje mee bakken.
Dan doe je er de orzo pasta bij, roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon over, roer goed en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 10min. Roer regelmatig omdat deze pasta nogal snel aan de bodem durft te plakken.
Na zo’n 10min doe je er de kruidenkaas en de diepvries erwtjes bij en laat deze rustig smelten door de warmte. Roer goed los. Als je merkt dat de pasta te droog is of nog niet helemaal gaar is en het vocht zo goed als weg is, giet er nog een beetje warm water bij. Op het laatste doe je er ook nog de blokjes ham bij. Roer goed. Breng de pasta op smaak met citroensap, peper en zout.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met asperges, ham en kruidenkaas
Ingrediënten
- 1 bussel witte asperges
- 1 ui
- 1 prei
- 1 teentje look
- 300 gr orzo pasta
- 750 ml bouillon (kip of groente)
- 150 gr kruidenkaas
- 100 gr erwtjes (diepvries)
- 200 gr ham (gekookte ham)
- 1 citroen
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Begin met het schillen van de asperges. Verwijder ook het harde achterste.Met de schillen en harde achtersten gaan we nu niets meer doen. Je zou er nog een bouillon van kunnen trekken en deze in de pasta verwerken. Snij de asperges in kleine stukjes.
- Pel de ui en hak fijn Was de prei en hak fijnPel het teentje look.
- Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hier in de ui en prei aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Voeg dan de aspergeblokjes toe. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.Pers er het teentje look boven uit, roer goed en laat nog een minuutje mee bakken.
- Doe er dan de orzo pasta bij, roer even en laat deze ook een minuutje mee bakken.
- Giet er de bouillon bij, roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is (+/- 10min). Roer regelmatig want deze pasta durft snel aan de bodem te plakken. Als je merkt dat het meeste vocht is verdwenen maar de pasta nog niet helemaal gaar is, giet er nog wat warm water bij. Terwijl de pasta aan het garen is, kan je de ham in kleine stukjes snijden. Wanneer de pasta bijna gaar is, gaat het meeste vocht opgenomen zijn. Doe er dan de kruidenkaas bij. Laat deze rustig smelten door de warmte. Doe er dan ook de stukjes ham bij en roer goed los.Proef en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer Smakelijk