Pasta met asperges, ham en kruidenkaas

Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een heerlijke eenpanspasta klaar in amper 30min. Orzo pasta alles in één pan met witte asperges, stukjes ham en kruidenkaas.
Naar recept gaan

Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, een makkelijk en snel receptje met daarin de lekkerste Belgische asperges verwerkt. Een heerlijk eenpansgerecht klaar in 30min met daarin het “witte goud” als hoofdrol. Ja, het is aspergeseizoen en daar moeten we nu volop van profiteren want dat seizoen is naar mijn mening te kort 😃. Zo’n lekker puur product van bij ons dat gewoon uitblinkt qua smaak. Voor mij hoeven ze niet te veel extra’s want ze zijn puur gewoon super lekker. Deze eenpanspasta vraagt daarom niet te veel ingrediënten namelijk witte asperges, ui, look prei, ham, pasta, bouillon, kruidenkaas en citroen. Een simpele combinatie qua ingrediënten maar dit resulteert wel in een zalig gerechtje dat thuishoort op je volgend weekmenu.

TIP! Ik maakte deze pasta met ham. Je kan dit ook met gerookte zalm maken. Zorg er dan voor dat je deze gewoon vlak voor het serveren erover strooit. Of je kan dit ook met spekblokjes maken. Dan bak je deze als eerste. Eenmaal gebakken, schep je ze uit de pan en volg het recept. Op het laatste meng je deze door de pasta.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een heerlijke eenpanspasta klaar in amper 30min. Orzo pasta alles in één pan met witte asperges, stukjes ham en kruidenkaas.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met asperges, ham en kruidenkaas?

  • Witte asperges
  • Ui
  • Prei
  • Look
  • Bouillon (kip of groente)
  • Orzo pasta
  • Kruidenkaas
  • erwtjes
  • Ham (gekookte ham)
  • Citroen

Hoe maak je deze Pasta met asperges, ham en kruidenkaas?

Begin met het schillen van de asperges en verwijder de harde achtersten. Nu gaan we niets meer doen met de schillen of harde uiteinden. Maar je zou er ook een bouillon van kunnen trekken en deze in de pasta verwerken. Snij de asperges in kleine stukjes.

Vervolgens pel je de ui en hak fijn. Was de prei en hak ook heel fijn. Verhit dan een ruime hoge pan of stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en prei aan voor zo’n 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of bruin worden. Doe er dan de asperges bij en bak deze mee voor zo’n 2min. Pers er het teentje look boven uit, roer goed los en laat ook een minuutje mee bakken.

Dan doe je er de orzo pasta bij, roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon over, roer goed en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 10min. Roer regelmatig omdat deze pasta nogal snel aan de bodem durft te plakken.

Na zo’n 10min doe je er de kruidenkaas en de diepvries erwtjes bij en laat deze rustig smelten door de warmte. Roer goed los. Als je merkt dat de pasta te droog is of nog niet helemaal gaar is en het vocht zo goed als weg is, giet er nog een beetje warm water bij. Op het laatste doe je er ook nog de blokjes ham bij. Roer goed. Breng de pasta op smaak met citroensap, peper en zout.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een heerlijke eenpanspasta klaar in amper 30min. Orzo pasta alles in één pan met witte asperges, stukjes ham en kruidenkaas.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een heerlijke eenpanspasta klaar in amper 30min. Orzo pasta alles in één pan met witte asperges, stukjes ham en kruidenkaas.

Pasta met asperges, ham en kruidenkaas

Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges, ham en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een heerlijke eenpanspasta klaar in amper 30min. Orzo pasta alles in één pan met witte asperges, stukjes ham en kruidenkaas.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje look
  • 300 gr orzo pasta
  • 750 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 gr kruidenkaas
  • 100 gr erwtjes (diepvries)
  • 200 gr ham (gekookte ham)
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie of klontje boter

Instructies
 

  • Begin met het schillen van de asperges. Verwijder ook het harde achterste.
    Met de schillen en harde achtersten gaan we nu niets meer doen. Je zou er nog een bouillon van kunnen trekken en deze in de pasta verwerken.
    Snij de asperges in kleine stukjes.
  • Pel de ui en hak fijn
    Was de prei en hak fijn
    Pel het teentje look.
  • Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hier in de ui en prei aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden.
    Voeg dan de aspergeblokjes toe. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Pers er het teentje look boven uit, roer goed en laat nog een minuutje mee bakken.
  • Doe er dan de orzo pasta bij, roer even en laat deze ook een minuutje mee bakken.
  • Giet er de bouillon bij, roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is (+/- 10min). Roer regelmatig want deze pasta durft snel aan de bodem te plakken. 
    Als je merkt dat het meeste vocht is verdwenen maar de pasta nog niet helemaal gaar is, giet er nog wat warm water bij.
    Terwijl de pasta aan het garen is, kan je de ham in kleine stukjes snijden.
    Wanneer de pasta bijna gaar is, gaat het meeste vocht opgenomen zijn. Doe er dan de kruidenkaas bij. Laat deze rustig smelten door de warmte. Doe er dan ook de stukjes ham bij en roer goed los.
    Proef en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    Serveer
    Smakelijk
Trefwoord asperges, eenpansgerecht, eenpanspasta, klaar in 30min, kruidenkaas, orzo, pasta, snel klaar, weekmenu, witte asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.