Aardbeien mousse taart

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse taart, simpel snel dessert. Een heerlijk eenvoudige taart met lekker veel aardbeien en yoghurt. De bodem bestaat uit speculaas. Fris, licht en lekker zomers en je hebt er geen oven voor nodig.
Naar recept gaan

Aardbeien mousse taart, een lekker makkelijke taart waarmee je heel de lente en zomer gaat scoren. Een taartje waarmee we onze lekkere Belgische “fraise’kes” in de bloemetjes zetten. Zeg nu zelf, dat is nu toch eens echt een super lekker puur product van eigen bodem waar we trots op mogen zijn. Ik eet ze zo graag en maak er ook heel graag dessertjes mee. Dit taartje benadrukt nogmaals hoe lekker aardbeitjes zijn. Ik combineer ze met yoghurt en room, een TOP combinatie. Onderaan is er een krokante speculaas bodem, daarop lekker verse aardbeitjes. Daarop komt een heerlijk frisse lichte mousse van aardbeien, slagroom en griekse yoghurt.

TIP! Ik maak deze taart nu met onze heerlijke aardbeien. Je kan deze ook maken met frambozen, blauwe bessen, bramen, … of maak een mix van bessen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse taart, simpel snel dessert. Een heerlijk eenvoudige taart met lekker veel aardbeien en yoghurt. De bodem bestaat uit speculaas. Fris, licht en lekker zomers en je hebt er geen oven voor nodig.
Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse taart, simpel snel dessert. Een heerlijk eenvoudige taart met lekker veel aardbeien en yoghurt. De bodem bestaat uit speculaas. Fris, licht en lekker zomers en je hebt er geen oven voor nodig.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardbeien mousse taart?

  • Aardbeien
  • Suiker & Vanille suiker
  • Gelatine
  • Speculaas (of andere droge koek)
  • Boter
  • Slagroom
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Griekse yoghurt

Hoe maak je deze Aardbeien mousse taart?

We starten met het maken van de aardbeien coulis. Hiervoor doe je 500gr aardbeien in een kookpotje samen met een bodempje water, suiker en vanillesuiker. Breng zachtjes aan de kook en laat zo’n 15min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je de blaadjes gelatine weken in koud water. Na zo’n 15min sudderen, mix de de aardbeien tot een glad papje met een staafmixer. Breng dit papje nog even terug naar het kookpunt en haal dan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg toe aan de aardbeiensaus. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen en zet even opzij.

TIP! Voor deze aardbeiensaus, gebruikte ik diepvries aardbeien. Dit kan ook met verse. Voor het randje rondom en bovenop gebruik je wel zeker verse aardbeien.

Vervolgens maak je de bodem van de taart. Smelt hiervoor de boter en maal de speculaas fijn. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed aan tot de bodem mooi egaal bedekt is.

Wil je net zoals mij een randje aardbeien onderaan. Halveer dan enkele verse aardbeien en duw ze tegen de rand. Zet even opzij.

Dan kunnen we de mousse gaan maken. Doe de slagroom, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op maar klop de room niet te stijf op. Vervolgens doe je er de yoghurt bij en meng dit met een spatel. Als laatste doe je er de aardbeiensaus bij en meng met een spatel tot een gladde massa. Giet dit bovenop de speculaas bodem. Zet voor minstens 4u (mag ook langer) in de koelkast.

Vlak voor het serveren werk je de taart bovenaan nog af met plakjes aardbeien.

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse taart, simpel snel dessert. Een heerlijk eenvoudige taart met lekker veel aardbeien en yoghurt. De bodem bestaat uit speculaas. Fris, licht en lekker zomers en je hebt er geen oven voor nodig.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse taart, simpel snel dessert. Een heerlijk eenvoudige taart met lekker veel aardbeien en yoghurt. De bodem bestaat uit speculaas. Fris, licht en lekker zomers en je hebt er geen oven voor nodig.

Aardbeien mousse taart

Lekker makkelijk recept voor Aardbeien mousse taart, simpel snel dessert. Een heerlijk eenvoudige taart met lekker veel aardbeien en yoghurt. De bodem bestaat uit speculaas. Fris, licht en lekker zomers en je hebt er geen oven voor nodig.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 500 gr aardbeien + extra om af te werken (*)
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 11 blaadjes gelatine
  • 150 gr speculaas (of andere droge koekjes)
  • 80 gr boter
  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 500 gr griekse yoghurt of volle stevige yoghurt

Instructies
 

  • We beginnen eerst met het maken van de aardbeien coulis.
    Doe de aardbeien (zonder kroontje – of gebruik diepvries aardbeien) in een kookpotje samen met een bodempje water, de suiker (100gr) en vanillesuiker.
    Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
  • Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water
  • Wanneer de aardbeien zo'n 15min zachtjes hebben gesudderd. Mix tot een gladde saus met een staafmixer.
    Breng de aardbeien coulis nog even terug aan de kook. Haal dan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg toe aan de coulis. Roer goed zodat ze kunnen smelten. Laat dit nu ietwat afkoelen (zet niet in de koelkast).
  • Bekleed een springvorm met bakpapier (zowel bodem als zijkanten).
  • Ondertussen kan je bodem maken, hiervoor smelten we de boter en maal de speculaas fijn.
    Meng beide en schep dit op de bodem van de springvorm. Spreid mooi egaal uit en duw goed aan zodat de gehele bodem bedekt is.
  • Wil je net zoals mij een rondom de rand de aardbeien, halveer dan een paar aardbeien. Duw ze met het snijvlak tegen de rand. Zet even opzij
    TIP! Voor de rand heb je dus wel echt verse aardbeien (geen diepvries) nodig.
  • Vervolgens gaan we de mousse maken.
    Doe de slagroom in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract.
    Klop de slagroom op. Dit mag niet te stijf zijn. Doe er dan de yoghurt bij en meng dit met een spatel doorheen de room.
    Als laatste giet je er de aardbeien coulis bij. Meng dit met een spatel. Giet dit bovenop de speculaas korst.
    Zet de taart voor minstens 4h (mag ook langer – zelfs een nachtje) in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, snij je dunne plakjes van de extra aardbeien. Schik deze bovenop de taart
    Smakelijk

Notities

(*) De 500gr aardbeien waar we eerst een coulis van maken, dit mogen ook diepvries aardbeien zijn. De rand rondom en bovenop de taart dit moeten wel verse aardbeien zijn. 
Trefwoord aardbeien, dessert, griekse yoghurt, no bake, snel klaar, speculaas, yoghurt, zomer, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.