Kip curry met broccoli, een lekker makkelijk receptje om deze week of volgend bovenaan je weekmenu te zetten. Een heerlijk simpel eenpansgerechtje dat nogmaals bewijst dat je geen 101 verschillende potjes en kruiden nodig hebt om iets smaakvol op tafel te toveren. Als ik aan een curry denk, dan denk ik dus meteen aan die 101 potjes. Wel dat hoeft dus niet, gewoon een potje kerriepoeder en wat tomatenpuree is meer dan genoeg. Combineer dat met wat kip, broccoli en een beetje room voor de romigheid. Simpel maar wel heel lekker!
TIP! Ik gebruikte enkel broccoli in dit receptje. Je zou dit ook met bloemkool kunnen maken of een combinatie van beiden. Of voeg nog meer ingrediënten toe zoals paprika, courgette, wortel, spinazie, …
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere simpele eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip curry met broccoli?
- Kipfilets
- Kerriepoeder
- Ui & look
- Broccoli
- Tomatenpuree
- Bouillonblokje (kip of groente)
- Room
TIP! Scrol nog iets verder naar beneden voor de hoeveelheden.
Hoe maak je deze Kip curry met broccoli?
Begin met de kipfilet in blokjes te snijden. Kruid deze met 0,5tl kerriepoeder, peper en zout. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Bak hierin kort de blokjes kip tot deze beginnen kleuren, de kip hoeft nog niet gaar te zijn binnenin. Schep uit de pan en zet even opzij, maak de pan niet proper.
Vervolgens pel je de ui en hak fijn, snij de broccoli in kleine roosjes. Pel het teentje look. Verhit opnieuw dezelfde pan met wat olijfolie of klontje boter en stoof de ui aan voor zo’n 4min. Vervolgens doe je er de broccoli roosjes bij en laat deze 2min mee bakken. Pers er dan het teentje look boven uit en doe er ook 1,5tl kerriepoeder bij en tomatenpuree. Roer even los en laat dit ook een minuutje mee bakken.
Strooi er dan de bloem over, roer ook even los en giet er al roerend de warme bouillon bij. Leg ook de kip in de saus. Laat dit zo’n 8min zachtjes sudderen en roer af en toe. Als laatste giet je er de room bij en laat nog zo’n 2min sudderen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveer direct met rijst of pasta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kip curry met broccoli
Ingrediënten
- 3 kipfilets (*)
- 2 tl kerriepoeder
- 1 ui
- 1 broccoli
- 1 teentje look
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 el bloem
- 400 ml bouillon kip of groente bouillonblokje + warm water
- 100 ml room
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Kruid deze met 0,5tl kerriepoeder, peper en zout.
- Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter.Bak hierin de blokjes kip even kort aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper.
- Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakken. Snij de broccoli in kleine roosjes.Pel het teentje look.
- Verhit opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan en stoof hierin eerst de ui aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken of te bruin kan worden. Doe er dan de broccoli roosjes bij en laat deze ook zo'n 2min mee bakken. Pers er dan het teentje look boven uit, voeg de de resterende 1,5tl kerriepoeder en tomatenpuree toe. Roer goed en laat dit ook nog een minuutje mee bakken.Doe er de bloem bij en roer goed. Vervolgens giet je er al roerend de bouillon bij samen met de blokjes kip. Laat dit zo'n 8min rustig sudderen. Giet er dan de room bij en laat nog eens zo'n 2min zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer dan.Serveer met rijst of pastaSmakelijk