Kersen taartjes, een lekker makkelijke taartjes die nu eens altijd smaken. Winter, zomer, weekend of tijdens de week met deze taartjes scoor je altijd 😉. Een heerlijk krokant deeg met een vulling van kriekjes of kersen. Heel simpel om te maken, niet te veel ingrediënten en gewoon super lekker. Oke, we zitten niet in het kersenseizoen maar we gebruiken hier de bekende krieken/kersen uit een bokaaltje. Een ingrediënt dat ik eigenlijk altijd in huis heb want je kan daar zo veel lekkers mee maken.
TIP! Ik gebruik hier kersen of krieken op sap uit een bokaaltje omdat we nu niet in het kersenseizoen zijn. Zijn we wel in het seizoen dan kan je hier ook verse kersen voor gebruiken. Of maak het met ander fruit zoals appel, peer, rabarber, bessen …
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met kersen of krieken? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kersen taartjes?
- Kersen of krieken op sap (in bokaaltje)
- Suiker & vanille suiker
- Vanille puddingpoeder of maizena
- Boter
- Neutrale olie
- Yoghurt (griekse yoghurt of natuuryoghurt)
- Ei
- Patisseriebloem
Hoe maak je deze Kersen taartjes?
Begin met het maken van kriekjes/kersen vulling. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen terwijl je het deeg voor de korst en crumble maakt.
Om het deeg te maken, gaat we eerst de zachte boter, olie, yoghurt, suiker en vanille suiker in een mengkom doen. Mix dit alvast los tot je een ietwat gladde massa krijgt. Vervolgens doe je er het eitje bij en mix opnieuw goed. Als laatste voeg je de patisseriebloem toe en meng of kneed goed tot je een deegbal krijgt. Is het deeg nog iets te droog, voeg enkele druppels water toe en kneed opnieuw.
Hou een beetje van het deeg apart, dit gaan zo dadelijk in kleine stukjes trekken. Dit wordt de crumble. De rest van het deeg verdeel je in zo’n 6 a 8 bolletjes. Leg zo’n bolletje in een muffin/cupcake vorm en duw met je vinger goed aan zodat de gehele bodem en zijkanten bedekt worden met het deeg. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Schep wat van de kersen/krieken vulling in de taartjes. Als laatste trek je het resterende deeg in kleine stukjes en strooi je over de taartjes. Dit is je crumble. Bak de taartjes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 30 a 35min. Haal dan uit de oven en laat afkoelen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kersen taartjes
Equipment
- Muffin of cupcake bakvorm
Ingrediënten
Kersen/krieken vulling
- 350 gr kersen of krieken op sap (in bokaaltje)
- 1 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 1 el vanille puddingpoeder of maizena
Korst & crumble
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 50 ml olie (neutrale olie)
- 1 el yoghurt (Griekse yoghurt of natuuryoghurt)
- 140 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker (+/- 10gr)
- 1 ei
- 500 gr patisseriebloem
Instructies
- Begin met de kersen/krieken vulling Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen terwijl je het deeg voor de korst & crumble maakt.
- Voor het maken van het deeg, doe eerst de zachte boter, olie, yoghurt en suiker in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Vervolgens doe je er het ei bij en mix opnieuw goed.Als laatste doe je er de bloem bij en mix nog even kort tot je een deegbal krijgt. Is het deeg nog iets te droog en vormt het nog geen deegbal. Voeg enkele druppeltjes water toe tot je een deegbal krijgt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien je een metalen cupcake/muffin bakvorm gebruikt, vet deze dan eerst ietwat in. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoeft dit niet.
- Hou een heel klein beetje van het deeg apart, dit ga je wanneer de taartjes gevuld zijn als crumble gebruiken.De rest van het deeg verdeel je in ongeveer 6 a 7 en rol in balletjes. Leg zo'n balletje in een cupcake/muffin vormpje. Duw nu met je vingers of klein glaasje goed aan zodat de gehele bodem en zijkanten van het vormpje bedekt zijn met het deeg. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Misschien zal je nog extra taartjes kunnen makenVul de taartjes nu op met de kersen/krieken vulling.Het resterende deeg trek je in kleine stukjes en verdeel je over de taartjes.
- Bak de taartjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 30 a 35min. Laat ze dan volledig afkoelen.