Mokka witte chocolade taart

Lekker makkelijk recept voor Mokka witte chocolade taart, een simpel snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een lekker krokante koekjes korst en binnenin een heerlijke crème van witte chocolade en koffie. Een taartje die proeft naar de bekende Manon praline.
Naar recept gaan

Mokka witte chocolade taart, een lekker makkelijke taart waar je geen oven voor nodig hebt en die de smaak heeft van de bekende Manon praline. Oh mannekes, de combinatie van witte chocolade en koffie is gewoon TE lekker. Die heerlijke combinatie zit dus verwerkt in dit taartje. De bodem is gemaakt van fijngemalen koekjes. Daarin komt een heerlijk romige crème van witte chocolade en koffie. Een taart die super snel klaar is, niet veel ingrediënten vraagt en gewoon super lekker is.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele taartjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Mokka witte chocolade taart, een simpel snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een lekker krokante koekjes korst en binnenin een heerlijke crème van witte chocolade en koffie. Een taartje die proeft naar de bekende Manon praline.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mokka witte chocolade taart?

  • Boter
  • Koekjes (droge koekjes)
  • Gelatine
  • Slagroom
  • Instant koffie
  • Suiker & vanillesuiker
  • Instant koffie
  • Witte chocolade
  • Mascarpone

Hoe maak je deze Mokka witte chocolade taart?

Begin met de boter te smelten en de koekjes fijn te malen. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep dit in een taartvorm of springvorm en duw goed aan op de bodem en de zijkanten. Zet dit even in de koelkast.

Ondertussen week je de gelatine. Doe slagroom, instant koffie, vanillesuiker en suiker in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Breek ook alvast de chocolade in kleine stukjes en doe in een mengkom. Wanneer het room mengsel bijna kookt, haal van het vuur. Wring de gelatine goed uit en voeg toe aan het room mengsel en roer goed zodat ze kunnen smelten. Vervolgens giet je dit mengsel over de stukjes chocolade in de mengkom. Laat dit een minuutje staan en roer dan goed tot een glad mengsel.

Vervolgens doe je er de mascarpone bij en roer goed zodat de mascarpone kan oplossen in dit mengsel. Ik heb gewoon goed doorgeroerd. Of je kan dit ook met een mixer doen. Giet dit mengsel in de koekjes korst en zet dan voor minstens 4h (of langer) in de koelkast.

TIP! Om de taart makkelijk te ontvormen, zet zo’n 30min in de diepvries.

Lekker makkelijk recept voor Mokka witte chocolade taart, een simpel snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een lekker krokante koekjes korst en binnenin een heerlijke crème van witte chocolade en koffie. Een taartje die proeft naar de bekende Manon praline.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Mokka witte chocolade taart, een simpel snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een lekker krokante koekjes korst en binnenin een heerlijke crème van witte chocolade en koffie. Een taartje die proeft naar de bekende Manon praline.

Mokka witte chocolade taart

Lekker makkelijk recept voor Mokka witte chocolade taart, een simpel snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een lekker krokante koekjes korst en binnenin een heerlijke crème van witte chocolade en koffie. Een taartje die proeft naar de bekende Manon praline.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm +/- 24 a 26cm

Ingrediënten
  

  • 140 gr boter
  • 250 gr koekjes (droge koekjes)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 1 el instant koffie
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 1 el suiker
  • 100 gr witte chocolade
  • 250 gr mascarpone

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de boter
    Maal ondertussen de koekjes fijn. 
    Doe de fijngemalen koekjes in een mengkom en giet er de gesmolten boter over.
    Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.Schep dan in een taartvorm of springvorm en duw goed aan langs de bodem en zijkanten. Zorg dat de gehele bodem en zijkanten een laagje heeft. Het zal wat duwen en kneden zijn.
    Zet dan in de koelkast.
  • Voor de vulling, gaan we eerste de gelatine weken in koud water.
    Doe slagroom, instant koffie, vanillesuiker en suiker in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Roer goed zodat de koffie en suiker kan oplossen.
    Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een ruime kom.
    Haal dan het room mengsel van het vuur. Wring de gelatine goed uit en voeg toe aan het mengsel. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Giet dit mengsel dan over de stukjes witte chocolade. Laat dit staan voor zo'n minuutje zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed tot een glad mengsel.
    Doe er dan de mascarpone bij. Ik heb gewoon goed geroerd tot de mascarpone was opgelost in het mengsel. Of doe dit met een mixer.
    Giet dit mengsel in de taartvorm en zet dan voor minstens 4h (of langer) in de koelkast.
  • TIP! Om de taart makkelijk te ontvormen, zet zo’n 30min in de diepvries.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, koekjes, koffie, mascarpone, no bake, snel klaar, witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.