«

»

Bericht afdrukken

Kabeljauw met Ganda ham en pesto

Deze kabeljauw met Ganda Ham en pesto is een leuke mix van Mediterraanse en Vlaamse invloeden. Vis en gedroogde ham een perfect huwelijk als je het mij vraagt.
Het zoute van de Ganda Ham, die ik in dit recept heb gebruikt, geeft de kabeljauw een heerlijke smaak. En dit gerechtje ziet er misschien redelijk “chique” uit, de bereiding is heel normaal en heel simpel. Dus ideaal voor een gewone doordeweekse dag of voor een etentje met vrienden en/of familie.

Kabeljauw met Ganda ham en pesto

Voor mijn gerechten kies ik echter veel liever voor producten “die lekker van bij ons zijn”.
Daarom gebruikte ik in dit gerechtje Ganda Ham, één van de bekendste streekproducten van Gent.
Ganda Ham is een 100% puur product en bevat geen smaak- of kleurstoffen,
gluten, allergenen of bewaarmiddelen. En dat proef je!

Kabeljauw met Ganda ham en pesto

Ingrediënten kabeljauw ( 4 personen)

  • 4 stukjes kabeljauwfilet
  • 4el pesto (zie recept zelfgemaakte pesto)
  • 12 sneetjes Ganda Ham
  • 2 courgettes (in blokjes)
  • 3 rode paprika’s (in plakjes)
  • +/- 15 kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 ui (in blokjes)
  • 1 citroen (sap)
  • 4el olijfolie
  • 2el balsamicoazijn
  • enkele blaadjes basilicum (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Optioneel > couscous of gebakken aardappelpartjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de fijngehakte look met het sap van de citroen, 4el olijfolie en de fijngehakte basilicum.
Doe de blokjes courgette in een ovenschaal samen met de plakjes paprika, gehalveerde kerstomaatjes en de ui.
Overgiet met de marinade van citroen, olijfolie, look en basilicum.
Bak alvast 20min in de oven.

Kruid ondertussen de visfilets met peper en zout
Smeer elk stukje vis in met een eetlepel pesto en verpak in 3 plakjes Ganda Ham.

Na 20min bakken, hussel je de groentjes even door elkaar en leg de vis bovenop de groenten.
Bak nog eens 15min of tot de vis gaar is.
Haal uit de oven en serveer direct met eventueel couscous of gebakken aardappelpartjes

Smakelijk!

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/kabeljauw-ganda-ham-en-pesto/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.