Een recept & een leuke “kitchen hack” want wie zegt dat een wafelijzer
enkel dient voor een Luikse of Brusselse wafel.
Waarom geen pizza wafels? Oh yes, je leest het goed een pizza wafel!
Je belegt pizzadeeg met je favoriete toppings, vouw die dicht en je bakt de wafel/pizza in het wafelijzer. Klaar in minder dan 30min!
Handig toch? En het is weer wat anders en origineler dan een gewone pizza en kan je ook leuk serveren als hapje.
Waarvoor ik m’n wafelijzer nog gebruik is voor aardappelwafeltjes. Met de restjes puree van de vorige dag maak ik vlug een deeg door wat bloem, eieren … toe te voegen en zo lekkere aardappelwafeltjes te bakken. Beleg met een stukje gerookte zalm en wat zure room en hupsakee lekker hapje!
Ik geef jullie nog een leuke handige kitchenhack … een ijsschep!
Daarmee kan je meer dan een bolletje ijs scheppen. Ik maak er m’n gehaktballen altijd mee, waarom je handen vuil maken en je hebt perfect gelijke gehaktballen. Ook bij het bakken van koekjes, schep ik met behulp van de ijsschep gelijke hoopjes.
Ingrediënten
- 1 pak pizzadeeg
- 10 plakjes salami (of chorizo)
- 3el geraspte kaas
- 2kl gedroogde oregano
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 250ml passata
- 1kl suiker
- Peper en zout
- Olijfolie
- Extra > wafelijzer
- Optioneel > gemengde sla + kerstomaatjes
Bereidingswijze
Begin met het maken van de tomatensaus.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie.
Stoof hierin de ui mooi glazig. (Roer regelmatig)
Eenmaal de ui mooi zacht is, laat de fijngehakte look een minuutje meebakken (laat niet bruin worden).
Voeg de passata en de suiker toe. Meng kort en laat 10min zachtjes sudderen.
Breng op het laatste de saus op smaak met peper, zout en 1kl oregano.
Voor de pizza wafels
Verhit alvast je wafelijzer.
Rol het pizzadeeg uit.
Beleg 1 helft met de plakjes salami, de geraspte kaas en 1kl oregano.
(Voeg eventueel nog wat lente-ui of olijven naar smaak toe)
Vouw de pizza dicht en duw lichtjes aan.
Snij (of knip met een schaar > dit werkte voor mij het makkelijkste) de pizza in stukken
zodat deze in je wafelijzer past.
Bak de pizza wafels mooi goudbruin in het wafelijzer +/- 5 a 7min.
Serveer direct – eventueel met een gemengde sla en kerstomaatjes.
Smakelijk!