Scones met rabarber en witte chocolade

Scones met rabarber en witte chocolade

Weet je wat deze scones met rabarber en witte chocolade extra speciaal voor me maken? De rabarber die ik erin heb verwerkt, komt uit m’n eigen plantenbak hier in de tuin. EIN-DE-LIJK zou ik durven zeggen.
Na jaren van proberen, en nochtans zelf rabarber kweken is blijkbaar niet zo moeilijk,
toch is het ons pas na enkele jaren gelukt..
Voor mij is zoiets niet zo verwonderlijk aangezien ik 0,00% groene vingers bezit.
Als je weet dat ik zelfs een cactus kapot kan krijgen dan weet je genoeg 🙈 …

Scones met rabarber en witte chocolade

Dus toen ik enkele weken geleden onze rabarberplant rustig zag groeien,
kon ik een gat in de lucht springen en een heleboel receptjes schoten doorheen mijn hoofd. Dus naast de spam van asperge recepten zal hier de komende weken ook serieus wat recepten met rabarber de revue passeren.
Wat is jullie favoriet receptje met rabarber als ik zo curieus mag zijn?
Persoonlijk vind ik rabarbermoes, de oerklassieker, nog steeds een topper.
Heerlijk bij een stukje kip of op wat yoghurt. En eigenlijk elk dessert met rabarber is voor mij een topper, het brengt wat frisheid en zuurte bij al dat zoete.

Scones met rabarber en witte chocolade

Scones met rabarber en witte chocolade

Ingrediënten

  • 200gr patisseriebloem
  • 50gr suiker
  • 1/2tl zout
  • 85gr boter (koud en in kleine blokjes)
  • 120ml karnemelk
  • vanille essence
  • 75gr rabarber (in kleine stukjes)
  • 1 eigeel
  • 50gr witte chocolade

Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker en het zout.
Voeg de blokjes koude boter toe en meng (met een keukenmachine/robot als je deze hebt) tot een kruimelig deeg.
Giet dan de karnemelk en vanille essence bij het deeg en meng kort tot een plakkerig deeg (meng niet te lang).
Voeg op het laatste nog de stukjes rabarber toe en meng nog even kort.
Stort het deeg op een stuk bakpapier en vorm/kneed tot een ronde deegbal.
Duw de deegbal iets platter.
Snij in 6 stukken.
Leg de 6 stukken deeg met bakpapier op een bakplaat en zet 15min in de diepvries om op te stijven.
*
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Na het opstijven, wrijf de scones in met een beetje losgeklopt eigeel.
Bak de scones ongeveer 20min tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
*
Terwijl de sones bakken in de oven, smelt de witte chocolade op een zacht vuurtje.
Haal de scones uit de oven, giet over elke scones een beetje gesmolten chocolade.
Serveer de scones warm of lauw met eventueel wat echte roomboter, zure room of lemon curd.

Smakelijk!

Scones met rabarber en witte chocolade

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.