Limonade van blauwe bessen

Limonade van blauwe bessen

Terwijl ik deze blogpost aan het schrijven ben, lig ik lekker in het zonnetje op ons terras met naast mij deze zelfgemaakte limonade van blauwe bessen. De ideale dorstlesser na een zonovergoten fietstochtjes van 50km doorheen de prachtige Kempen. Ja, dat fietsen is iets wat ik pas vorig jaar heb ontdekt. Ik had echt totaal niets met fietsen, een echte klungel ben ik op de fiets (nu nog steeds hoor) toch heb ik de leuke ontspannende kant ervan ontdekt. En nu zijn we onstopbaar!

Limonade van blauwe bessen

De winter kon niet snel genoeg gedaan zijn want wij wilden gaan fietsen!
En dat zijn we nu dus volop aan het doen, vorige maand hebben we de bloesemstreek per fiets gaan ontdekken. En ondertussen zijn we ook volop de Stille Kempen aan het ontdekken. En als je dan thuiskomt na een lange fietstocht, languit in je tuinstoel kan gaan liggen, nog wat van de zonnestralen genieten en naast je een heerlijke homemade limonade … dan is dat voor mij een perfecte afsluiter!

Limonade van blauwe bessen

Persoonlijke tip om deze limonade van blauwe bessen echt helemaal  top te maken … gebruik de bruiswater van Spa met blauwe bessen smaak om echt die typische smaak van de bessen in je limonade te krijgen.

Limonade van blauwe bessen

Ingrediënten

  • 400gr blauwe bessen
  • 175gr rietsuiker
  • sap van halve citroen
  • 120ml water
  • Bruiswater (Tip > SPA blauwe bessen)
  • Schijfjes citroen-limoen
  • Munt
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze

Doe de blauwe bessen en het water in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur.
Laat zachtjes sudderen zodat de bessen openspringen, duw ze eventueel wat plat met een pureestamper.
Haal dit mengsel door een zeef en vang het sap op. Probeer al het sap eruit te duwen.
Doe het sap terug in een kookpotje samen met de suiker en breng zachtjes aan de kook.
Roer even los zodat de suiker kan smelten.
Laat het sap 10min inkoken zodat het iets dikker wordt.
Haal van het vuur, voeg het sap van de halve citroen toe. Meng even en laat de siroop dan volledig afkoelen.

Voor de samenstelling van de limonade.
Schenk wat van de siroop in een glas en vul aan met ijsblokjes, bruiswater,
takjes munt, schijfjes citroen of limoen.

Santé!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.