Dat een dessertje niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn, daar is deze blauwe bessen mousse met stroopwafel een ideaal voorbeeld van! Met slechts een handvol ingrediënten en enkele stappen, tover je dit smaakvolle toetje op tafel. Perfect!
De mousse op zich bestaat uit een zelfgemaakte snelle compote van blauwe bessen,
roomkaas (echt onmisbaar in m’n keuken) en opgeklopte room.
Doe daarbij de typische “hollandse” stroopwafeltjes en klaar!
Een heerlijke combi die mousse met de zoete karamelige wafeltjes.
Het stond al sinds januari op m’n to-do lijstje om iets te maken met het bekendste wafeltje van Nederland. Ik was in Amsterdam voor m’n werk en daar stonden ze voor m’n neus, probeer dan maar eens aandachtig te luisteren en op een bepaald moment zwicht je gewoon en eenmaal je zwicht, eet je zonder het te beseffen een heel pak op. Oeps! Ja, ze zijn verslavend lekker en ideaal om in een dessertje te verwerken zoals bijvoorbeeld in de bodem van een cheesecake of in dit receptje.
Ingrediënten (4 a 5 personen)
- 250gr blauwe bessen (diepvries of vers)
- 175gr suiker
- 225gr roomkaas
- 240ml room
- vanille essence
- 5 a 6 stroopwafels (verkruimeld)
- Pistachenoten (grof gehakt) – optioneel
Bereidingswijze
Begin met het maken van de compote van blauwe bessen.
Doe de blauwe bessen in een kookpotje samen met de suiker.
Zet op een zacht vuurtje zodat de suiker kan smelten en de blauwe bessen open kunnen springen.
Roer regelmatig.
Eenmaal je een mooi compote hebt, haal van het vuur.
Je kan dit mengsel nu in een foodprocessor scheppen en tot een gladde massa mixen.
Je kan ook gewoon een grove compote gebruiken.
Laat de compote volledig afkoelen.
*
Roer de roomkaas met enkele druppels vanille essence los.
Voeg de blauwe bessen compote toe en meng goed.
Klop de room in een andere kom stijf op en voeg toe aan het mengsel van roomkaas en blauwe bessen.
*
Verdeel de verkruimelde stroopwafels over de glaasjes, gevolgd door de mousse.
Werk eventueel af met grof gehakte pistachenoten
Smakelijk!