Tomatensalade met granaatappel

Tomatensalade met granaatappel

Terrasjesweer in aantocht dus stof die tuintafel- en stoelen af, haal de BBQ boven en ik geef jullie een heerlijk receptje om erbij te serveren.
En dan heb ik het over deze stralende tomatensalade met granaatappel
een heerlijk fris bijgerecht voor bij een barbecue.
Je hoeft natuurlijk niet speciaal een BBQ te organiseren, ook gewoon doordeweeks smaakt deze salade en hij is lekker snel klaar.

Tomatensalade met granaatappel

De inspiratie van deze kleurrijke tomatensalade ben ik gaan halen bij Yotam Ottolenghi.
Wie Masterchef Australia de laatste weken heeft gevolgd dan heb je hem zeker de revue zien passeren.
Wie Ottolenghi nog niet kent, dan introduceer ik hem met veel plezier.
Yotam Ottolenghi is een bekende Brits- Israëlische chef die het uithangbord is van de Midden-Oosterse keuken en bekend omwille van z’n heerlijk verrassende vegetarische gerechten. “Hij geldt als de man die groenten weer populair heeft gemaakt”! En zeg nu zelf …ziet deze tomatensalade er niet gewoon heerijk uit? En dat is ie ook 😉 Ik vind het persoonlijk een leuk en hip alternatief op de klassieke kwartjes tomaat met wat fijngesnipperde ui, scheutje azijn, peper en zout die vaak bij een BBQ wordt geserveerd.

Tomatensalade met granaatappel

En weet je wat ik persoonlijk heel goed vind passen bij deze tomatensalade?
Kofta … Ofwel een grote ietwat platte gehaktbal op een stokje afkomstig uit het Midden-Oosten. Meng gewoon wat gehakt met een eetlepel Ras El Hanout (kruidenmix), fijngehakte munt en peterselie. Heerlijk!

Tomatensalade met granaatappel
Tomatensalade met granaatappel

Ingrediënten

  • 500gr kerstomaatjes
  • 250gr gele kerstomaatjes (of gewone rode)
  • 1 rode paprika
  • 1 (kleine) rode ui
  • 1 teentje look
  • 2tl witte wijnazijn (of gewone azijn)
  • 2el honing
  • 1 granaatappel
  • 30ml olijfolie
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de tomaten in kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in kleine blokjes.
Hak de rode ui en look fijn.
Haal/klop de pitjes ui de granaatappel.
Meng de blokjes tomaat, granaatappelpitjes, paprika en rode ui.
Zet even opzij.
*
Meng de fijngehakte look met de honing, oregano, azijn, olijfolie en een snuifje zout en peper.
Giet deze dressing over de groenten en de granaatappelpitten.

Serveer direct of zet koel tot het serveren.
Hoe langer je dit laat staan des te meer smaak!

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.