Geroosterde pompoen met gehakt

Geroosterde pompoen met gehakt. Met dit super gemakkelijk en lekker receptje voor geroosterde pompoen met gehakt ga je scoren op je weekmenu. Pompoen roosteren in de oven is sowieso al heerlijk en lekker simpel, daarbij komt nog kruidig gebakken gehakt met wat garam masala. Serveren met wat labneh of yoghurt.

Met gehakt en pompoen, daar kan je mij dus helemaal mee inpakken. Twee van mijn favoriete ingrediënten verwerkt in dit zalige gerechtje van geroosterde pompoen met gehakt. Een super easy receptje dat niet veel ingrediënten vraagt, het vraagt ook niet veel tijd, werk of moeite en daarmee kan je mij helemaal inpakken. Ik vergeet ook toch vertellen hoeveel smaak er in dit receptje zit zonder daar 101 kruiden of smaakmakers aan toe te voegen. Mijn geheim? Lees vooral verder 😉

Pompoenentijd

Niets zo leuk dan koken met groentjes van eigen oogst. Dit jaar hebben we ons helemaal gesmeten op verschillende soorten courgettes en pompoenen in de moestuin met als gevolg een ware madness aan beide topgroenten.
De courgettes zijn ondertussen de revue gepasseerd, nu zitten we nog volop in de pompoenentijd. De nodige soepjes zijn al gepasseerd, de diepvries zit ook al goed vol en om de zo veel dagen komt er een lekker receptje met deze “oranje kastaar” op het menu. Ik klaag niet hoor 😀

Let’s roast it!

Als ik jullie zou vragen, wat jullie allemaal maken met deze prachtige groente dan staat gegarandeerd soep en puree op nummer 1 en 2. Je kan echter zo veel meer lekkers maken met pompoen en ook met andere bereidingswijze. De meeste zullen hem koken maar probeer eens pompoen te roosteren, geloof mij dit is zo veel lekkerder en gemakkelijker. De smaak blijft zo beter behouden, wordt zelfs nog beter en je hoeft de pompoen zelfs niet te schillen. Ja, gemakkelijk en snel ook nog eens. Genoeg redenen om dit eens uit te proberen.

De ingrediënten

In dit receptje, gebruik ik een typische butternut die we gewoon ongeschild in plakken/schijfven snijden. Nog even de pitten verwijderen, op een bakplaat leggen, overgieten met wat olijfolie en kruiden met peper, zout en wat gedroogde salie (kan je ook weglaten). Hup de oven in en meer hoef je niet te doen om deze pompoen te bereiden.
Als deze in de oven staat, hoef je enkel nog het gehakt rul te bakken met fijngehakte ui, look en een pepertje. Ik gebruikte lamsgehakt voor dit receptje maar dit kan je perfect vervangen door gewoon gemengd gehakt of kippengehakt. Met 1 typisch Indiase kruidenmix namelijk Garam Masala wordt dit een super smaakbommetje. Dit heerlijke specerijenmengsel is er eentje dat je standaard in je kruidenkast moet hebben staan, vind ik. Garam Masala kan je namelijk gebruiken om groenten op smaak te brengen maar ook in een curry, vis en vlees. Super veelzijdig!

Geroosterde pompoen met gehakt. Met dit super gemakkelijk en lekker receptje voor geroosterde pompoen met gehakt ga je scoren op je weekmenu. Pompoen roosteren in de oven is sowieso al heerlijk en lekker simpel, daarbij komt nog kruidig gebakken gehakt met wat garam masala. Serveren met wat labneh of yoghurt.
Geroosterde pompoen met gehakt. Met dit super gemakkelijk en lekker receptje voor geroosterde pompoen met gehakt ga je scoren op je weekmenu. Pompoen roosteren in de oven is sowieso al heerlijk en lekker simpel, daarbij komt nog kruidig gebakken gehakt met wat garam masala. Serveren met wat labneh of yoghurt.

Geroosterde pompoen met gehakt

Met dit super gemakkelijk en lekker receptje voor geroosterde pompoen met gehakt ga je scoren op je weekmenu. Pompoen roosteren in de oven is sowieso al heerlijk en lekker simpel, daarbij komt nog kruidig gebakken gehakt met wat garam masala. Serveren met wat labneh of yoghurt.
5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 (kleine) butternut pompoen
  • 1 el salie (gedroogd)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 el garam masala
  • 1 tl rode peper (fijngehakt)
  • 800 gr gehakt (Lamsgehakt, gemengd of kip)
  • 1 handvol amandelschaafsel (geroosterd)
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • Labneh (*)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Snij de pompoen in plakjes/schijven van zo'n 2cm dikte. Verwijder de pitten.
    Je kan de pompoen ook eerst halveren, pitten verwijderen en dan in plakken snijden.
    Leggen de plakjes pompoen op de bakplaat, wrijf ze goed in langs alle kanten met olijfolie, kruid met peper, zout en de salie.
    Rooster de pompoen mooi gaar en lichtbruin in de oven voor zo'n 30min (hangt af van de grootte). Draai na zo'n 15min bakken, de plakken even.
  • Terwijl de pompoen aan het bakken is, kan je het gehakt bakken.
    Pel de ui en look en hak fijn.
    Verhit een ruime pan met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg dan de look, garam masala en rode peper toe, roer even en laat 1min mee bakken.
    Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  • Als de pompoen mooi gaar gebakken is, haal uit de oven.
    Serveer de partjes pompoen met het gehakt en werk af met het geroosterd amandelschaafsel en pijnboompitten.
    Serveer met labneh (*)
    Smakelijk

Notities

(*) Labneh
> In sommige supermarkten kan je dit reeds kopen
> Labneh kan je ook makkelijk zelf maken. Je hebt hiervoor enkel Griekse of Turkse yoghurt nodig, wat zout, een neteldoek/theedoek en een zeef. 
Leg de neteldoek/theedoek in een zeef met daaronder een kom dat al het vocht zal opvangen. Meng de yoghurt met een snuifje zout en schep de yoghurt in de doek. Laat minstens 4h of langer uitlekken. 
Het resultaat is een dikke crème en dit is labneh. Je kan hier trouwens nog extra kruiden aan toevoegen zoals za’atar, komijn, peper … 
> Geen zin om zelf labneh te maken voor dit receptje. Ook met gewoon wat Griekse yoghurt is dit super lekker. Of meng wat yoghurt met roomkaas. 
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, oven recept, pompoen, snel klaar, snelle recepten

1 thought on “Geroosterde pompoen met gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.