Vorig jaar, in volle Corona crisis, hadden we de “de pancake Cereal” trend. Ik heb er mij ook aan laten verleiden om niet de standaard grote pannenkoeken te bakken, wel super kleine pannenkoekjes om dan te serveren met wat melk of fruit en yoghurt. Kortom serveren zoals je normaal je “Cereal” of je ontbijtgranen zou eten. Wat men met pannenkoeken kan, kan je ook perfect met koekjes en daar is de nieuwe trend “Cookie Cereal”. Een trend die mij inspireerde voor deze kleine voedzame schattige ontbijtkoekjes met havermout en chocolade.
Gedachten op 0
Ik noem het een leuke bezigheid om in het weekend te maken. Je maakt een kom koekjesdeeg en je rolt er mini-balletjes van. Bakken in de oven, luchtdicht bewaren en je ontbijtje is klaar voor de komende dagen.
Natuurlijk kan je ook gewone “standaard grote” koekjes bakken en deze in kleinere stukjes breken. Kan perfect maar die “minies” zijn zo schattig en echt een leuke activiteit om je gedachten eens op 0 te kunnen zetten.
Wat zit er allemaal in?
Voor deze “cookie cereal” kan je gewoon je klassieke koekjesrecept gebruiken. Wil je nu liever een gezondere ontbijtversie, dan is dit receptje wat je zoekt. Je hebt enkel een eitje, pindakaas, havermout, bakpoeder, agavesiroop (of honing of maple syrup), wat vanille essence en eventueel wat fijngehakte chocolade nodig. Alles goed mengen, balletjes rollen en hup bakken. Veel werk of tijd vraagt dit dus echt niet, ideaal om in het weekend te bakken en je ontbijtje is zo goed als klaar voor tijdens de week.
TIPS
- Gebruik 100% pindakaas, gemaakt van alleen maar pinda’s. Mijn favoriet is de 100% pindakaas van Albert Heijn. Ook Delhaize heeft er zo eentje in de winkelrekken. Of bestel online via Koro-shop.nl
- Je kan ook perfect grote koekjes maken met dit recept
- Mijn ultieme serveertips : in een klassieke yoghurtbowl met wat vers fruit of maak er een gezonde Banana split mee met wat yoghurt, bessen en wat extra pindakaas.
Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 1 ei
- 130 gr (smeuige) pindakaas
- 50 ml agavesiroop (of maple syrup of honing)
- 1/2 tl vanille essence
- 1/2 tl bakpoeder
- 60 gr pure chocolade (fijn gehakt)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Doe de havermout in een blender en mix tot meel.
- Doe het ei, pindakaas, agavesiroop en en vanille essence in een mengkom en mix tot een gladde massa.Voeg het havermoutmeel en bakpoeder toe en meng tot een stevig deeg.Doe hierbij op het laatste de fijngehakte chocolade en meng nog even kort.Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet te ver uit elkaar te leggen aangezien ze niet zullen uitzetten tijdens het bakken.*Als het deeg iets te slap is, laat dan eerst even opstijven in de koelkast alvorens de balletjes te bakken.Bak de balletjes voor zo'n 10 a 12min tot ze lekker krokant en goudbruin zijn.Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zullen ze ook opstijven.Bewaar ze luchtdichtSmakelijk
Top receptje! De kids waren er dol op
Gisteren gemaakt en was een topper ♥️
Bedankt voor het receptje