Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade

Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade. We gaan van de pancake cereal naar die cookie cereal. Kleine ontbijtkoekjes gemaakt van havermout en pindakaas met stukjes chocolade is het ideale gezonde en glutenvrije onbijt. Serveren met wat yoghurt en vers fruit en je hebt de perfect start van je dag

Vorig jaar, in volle Corona crisis, hadden we de “de pancake Cereal” trend. Ik heb er mij ook aan laten verleiden om niet de standaard grote pannenkoeken te bakken, wel super kleine pannenkoekjes om dan te serveren met wat melk of fruit en yoghurt. Kortom serveren zoals je normaal je “Cereal” of je ontbijtgranen zou eten. Wat men met pannenkoeken kan, kan je ook perfect met koekjes en daar is de nieuwe trend “Cookie Cereal”. Een trend die mij inspireerde voor deze kleine voedzame schattige ontbijtkoekjes met havermout en chocolade.

Gedachten op 0

Ik noem het een leuke bezigheid om in het weekend te maken. Je maakt een kom koekjesdeeg en je rolt er mini-balletjes van. Bakken in de oven, luchtdicht bewaren en je ontbijtje is klaar voor de komende dagen.
Natuurlijk kan je ook gewone “standaard grote” koekjes bakken en deze in kleinere stukjes breken. Kan perfect maar die “minies” zijn zo schattig en echt een leuke activiteit om je gedachten eens op 0 te kunnen zetten.

Wat zit er allemaal in?

Voor deze “cookie cereal” kan je gewoon je klassieke koekjesrecept gebruiken. Wil je nu liever een gezondere ontbijtversie, dan is dit receptje wat je zoekt. Je hebt enkel een eitje, pindakaas, havermout, bakpoeder, agavesiroop (of honing of maple syrup), wat vanille essence en eventueel wat fijngehakte chocolade nodig. Alles goed mengen, balletjes rollen en hup bakken. Veel werk of tijd vraagt dit dus echt niet, ideaal om in het weekend te bakken en je ontbijtje is zo goed als klaar voor tijdens de week.

TIPS

  • Gebruik 100% pindakaas, gemaakt van alleen maar pinda’s. Mijn favoriet is de 100% pindakaas van Albert Heijn. Ook Delhaize heeft er zo eentje in de winkelrekken. Of bestel online via Koro-shop.nl
  • Je kan ook perfect grote koekjes maken met dit recept
  • Mijn ultieme serveertips : in een klassieke yoghurtbowl met wat vers fruit of maak er een gezonde Banana split mee met wat yoghurt, bessen en wat extra pindakaas.
Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade. We gaan van de pancake cereal naar die cookie cereal. Kleine ontbijtkoekjes gemaakt van havermout en pindakaas met stukjes chocolade is het ideale gezonde en glutenvrije onbijt. Serveren met wat yoghurt en vers fruit en je hebt de perfect start van je dag
Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade. We gaan van de pancake cereal naar die cookie cereal. Kleine ontbijtkoekjes gemaakt van havermout en pindakaas met stukjes chocolade is het ideale gezonde en glutenvrije onbijt. Serveren met wat yoghurt en vers fruit en je hebt de perfect start van je dag
Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade. We gaan van de pancake cereal naar die cookie cereal. Kleine ontbijtkoekjes gemaakt van havermout en pindakaas met stukjes chocolade is het ideale gezonde en glutenvrije onbijt. Serveren met wat yoghurt en vers fruit en je hebt de perfect start van je dag

Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade

We gaan van de pancake cereal naar die cookie cereal. Kleine ontbijtkoekjes gemaakt van havermout en pindakaas met stukjes chocolade is het ideale gezonde en glutenvrije onbijt. Serveren met wat yoghurt en vers fruit en je hebt de perfect start van je dag
5 van 2 stemmen
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 gr havermout
  • 1 ei
  • 130 gr (smeuige) pindakaas
  • 50 ml agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 60 gr pure chocolade (fijn gehakt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de havermout in een blender en mix tot meel.
  • Doe het ei, pindakaas, agavesiroop en en vanille essence in een mengkom en mix tot een gladde massa.
    Voeg het havermoutmeel en bakpoeder toe en meng tot een stevig deeg.
    Doe hierbij op het laatste de fijngehakte chocolade en meng nog even kort.
    Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet te ver uit elkaar te leggen aangezien ze niet zullen uitzetten tijdens het bakken.
    *Als het deeg iets te slap is, laat dan eerst even opstijven in de koelkast alvorens de balletjes te bakken.
    Bak de balletjes voor zo'n 10 a 12min tot ze lekker krokant en goudbruin zijn.
    Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zullen ze ook opstijven.
    Bewaar ze luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt, pindakaas
Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade. We gaan van de pancake cereal naar die cookie cereal. Kleine ontbijtkoekjes gemaakt van havermout en pindakaas met stukjes chocolade is het ideale gezonde en glutenvrije onbijt. Serveren met wat yoghurt en vers fruit en je hebt de perfect start van je dag

2 thoughts on “Ontbijtkoekjes met havermout en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.