Vrijdag, dat is meestal fastfood dag of de dag dat we gezellig aan het apéro’en gaan. Met deze kipnuggets met popcorn sla je gewoon 2 vliegen in één klap. Een homemade “gezonder” fastfood receptje dat je ook kan serveren bij de borrel, WIN WIN WIN! Verwacht je aan lekker malse stukjes kip dankzij een verrassende marinade, een crunchy korstje met stukjes popcorn en een pittig framboos-honing dipsausje.
Karnemelk
Laten we eerlijk zijn, kipnuggets dat eten we vooral graag omwille van het korstje. De kip binnenin heeft eigenlijk weinig betekenis. Wel in deze versie krijgt de kip ook een terechte hoofdrol. We gaan deze namelijk eerst een uurtje marineren in karnemelk. Wie nu begint te gruwelen, die kan ik geruststellen, je gaat hier totaal niets van proeven in het uiteindelijke resultaat. De karnemelk gaat de kip nog malser, dit komt door het zuur in deze melk.
Popcorn
De kip krijgt een hoofdrol maar natuurlijk mag het korstje ook niet onderdoen. In dit receptje, gaan we niet voor het korstje dat we ondertussen wel kennen. Hier gaan we gebruik maken van een mix van panko, popcorn en kruiden. De popcorn gaan we natuurlijk niet in z’n geheel gebruiken in het “paneersel”, deze gaan we eerst even fijner malen. Gebruik hiervoor wel een zoute popcorn (zelfgekocht op zelfgemaakt). Zelf had ik nog een paar zakken zoute popcorn van het merk Moonpop liggen (verkrijgbaar bij o.a. AH en Delhaize)
Hot Honey
Bij chicken nuggets hoort een dipsausje, meestal is dat een barbecuesaus. Ook deze gaan we eens vervangen door een makkelijk en snel dipsausje met de nodige pit, zoetigheid en friste. Hot Honey, zo wordt deze in Amerika genoemd, klinkt wel goed he toch beter dan “hete honing”. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is honing, frambozen en chilivlokken (of verse peper). Natuurlijk kan je bij deze kipnuggets ook de klassieke BBQ saus bij serveren.
Kipnuggets met popcorn
Ingrediënten
Kipnuggets met popcorn
- 400 ml karnemelk
- 450 gr kipfilet
- 60 gr popcorn
- 3 el panko
- 1 el maizena
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl lookpoeder
- Peper en zout
Hot honey dipsaus met frambozen
- gr frambozen
- 180 gr honing
- 1,5 tl chilivlokken
Instructies
Kipnuggets met popcorn
- Doe de karnemelk in een ruime kom en voeg wat peper en zout toe.Snij de kip in kleine hapklare stukjes en leg in de karnemelk. Laat minstens één uur (of langer) marineren.
- Doe de popcorn in een blender of foodprocessor en maal tot grove stukjes (hoeft niet superfijn te zijn). Meng de stukjes popcorn met de panko, maizena, paprikapoeder, lookpoeder en royale snuf peper en zout. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de kip uit de karnemelk, haal ze door het popcorn paneersel (duw dit goed aan zodat het paneersel aan de kip blijft plakken). Leg de stukjes kip op de bakplaat.Bak de kipnuggets zo'n 12 a 15min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn. Je kan op het laatste nog even de grill opzetten voor een nog krokanter bruiner korstje.
Hot Honey met frambozen.
- Doe de frambozen samen met 2el water in een blender en mix tot een glad papje. Haal dit papje door een zeef (om de pitjes op te vangen) en van het sap op. Doe het frambozensap in een kookpotje samen met de honing en chilivlokken Verwarm dit zodat de honing mooi vloeibaar wordt. Je hoeft dit niet te laten koken anders zal dit te warm zijn om te serveren.Serveer deze hot honey met de krokant gebakken kipnuggetsSmakelijk
Wat een top receptje!
Iedereen heeft er van gesmuld
Bedankt