Gehaktballetjes met pompoensaus

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met pompoensaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Heerlijk comfort food voor tijdens de herfst. We combineren kip gehaktballetjes met een heerlijk romige saus op basis van pompoen en mascarpone. Heerlijke dagelijkse kost
Naar recept gaan

Gehaktballetjes met pompoensaus, dit is voor mij de herfst in een pan. Pompoen & gehakt, meer heb ik niet nodig om gelukkig te zijn. Met dit super makkelijk receptje ga je scoren als dit op je weekmenu staat. De saus is multi inzetbaar want deze is echt super lekker en zo makkelijk om te maken. Het geheim zit hem dat de oven eigenlijk al het werk gaat doen. Gewoon een halve pompoen ongeschild op een bakplaat leggen in combinatie met paprika, ui en look. Meer is het niet. Dan nog even mixen met wat bouillon en we maken het lekker romig met mascarpone. Wederom heel simpele dagdagelijkse ingrediënten maar wat een waanzinnig resultaat.

TIP! Ik gebruik mascarpone om de saus lekker romig te maken. Je kan ook een scheutje room gebruiken of wat ricotta.
TIP! Je kan deze saus ook mengen onder gekookte pasta en daar gehaktballen aan toevoegen. Alles in een ovenschaal scheppen, daarop wat mozzarella kaas en hup de oven. Resultaat is een heerlijke ovenschotel.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met pompoensaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Heerlijk comfort food voor tijdens de herfst. We combineren kip gehaktballetjes met een heerlijk romige saus op basis van pompoen en mascarpone. Heerlijke dagelijkse kost

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gehaktballetjes met pompoensaus?

  • Gehakt : gemengd gehakt of kippengehakt.
  • Ei
  • (Gerookt) paprikapoeder of kippenkruiden
  • Oregano
  • Paneermeel
  • Pompoen : ik gebruik hier een butternut.
  • Paprika
  • Ui en look
  • Bouillonblokje
  • Mascarpone

Hoe maak je deze Gehaktballetjes met pompoensaus?

We beginnen met het makken van de pompoensaus. Verwijder de pitten van de halve pompoen. Wrijf in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Leg met snijvlak naar beneden op een beklede bakplaat. Bak de pompoen zo gaar in de oven. Reken tussen de 30 a 45min.

Na zo’n 15min leg je naast de pompoen grove stukjes pompoen, ui en hele teentjes look (ongepeld). Giet hierover ook wat olijfolie. Laat dit mee bakken. Hou wel goed in de gaten dat de ui en paprika niet te bruin of zwart worden. Verlaag dan de temperatuur van de oven.

Ondertussen kan je de gehaktballetjes maken. Meng hiervoor gehakt, ei, paprikapoeder, oregano, paneermeel, peper en zout. Vervolgens rol je er balletjes van. Bak deze dan goudbruin en gaar in een ruime pan of stoofpot.

De pompoen zal ondertussen wel gaar zijn. Schep het vruchtvlees dan in een blender. Doe er ook de paprika en ui bij. Haal het vruchtvlees uit de look en voeg ook toe. Los het halve bouillon blokje op in warm water en doe bij in de blender. Mix tot een gladde saus. Doe er de mascarpone bij en mix opnieuw. Proef van de saus en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
TIP! Dit is een vrij vaste saus, zo eet ik ze het liefste. Wil je het iets lopender, voeg dan nog wat warm water toe.

Giet de saus bij de gehaktballetjes in de pan en laat alles nog wat doorwarmen.

Serveertip! Lekker met puree, gebakken patatjes, rijst of pasta

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met pompoensaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Heerlijk comfort food voor tijdens de herfst. We combineren kip gehaktballetjes met een heerlijk romige saus op basis van pompoen en mascarpone. Heerlijke dagelijkse kost
Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met pompoensaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Heerlijk comfort food voor tijdens de herfst. We combineren kip gehaktballetjes met een heerlijk romige saus op basis van pompoen en mascarpone. Heerlijke dagelijkse kost

Gehaktballetjes met pompoensaus

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met pompoensaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Heerlijk comfort food voor tijdens de herfst. We combineren kip gehaktballetjes met een heerlijk romige saus op basis van pompoen en mascarpone. Heerlijke dagelijkse kost
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gr gehakt (gemengd of kippengehakt
  • 1 ei
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder (of kippenkruiden)
  • 1 tl oregano
  • 60 gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Pompoensaus

  • 1/2 pompoen (*)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1/2 bouillonblokje (kip of groente)
  • 150 gr mascarpone
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de pompoensaus.
    Verwijder de pitten van de halve pompoen. Schillen hoeft niet
    Wrijf in met wat olijfolie en kruid met wat peper en zout. Leg de pompoen met snijvlak naar beneden op een beklede bakplaat.
    Bak zo de pompoen gaar in de oven op 200 graden. De gaartijd hangt af van de grootte van de pompoen. Dit zal variëren tussen 30 a 45min.
  • Ondertussen verwijder je de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in grove stukken.
    Pel de ui en hak ook grof.
    Na zo'n 15min bakken, leg je de paprika, ui en de hele teentjes look (ongepeld) bij op de bakplaat naast de pompoen. Giet er ook een beetje olijfolie over. Bak dit zo samen verder met de pompoen.
    Hou dit in een beetje in de gaten dat de ui en paprika niet te bruin worden. Als dit zo is, verlaag de temperatuur dan een beetje van de oven.
  • Ondertussen kan je ook de gehaktballetjes maken.
    Meng hiervoor het gehakt met het ei, (gerookt) paprikapoeder of kippenkruiden, oregano, paneermeel, peper en zout.
    Rol er dan balletjes van.
    Verhit een pan met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin rondom en binnenin gaar.
  • Wanneer de pompoen gaar is, haal uit de oven. Schep het vruchtvlees in een blender. De schil gebruiken we niet.
    Doe er ook de paprika en ui bij. Haal het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg ook toe.
    Los het halve bouillon blokje op in warme water en voeg ook toe aan de blender.
    Mix tot een gladde saus. Doe er dan ook de mascarpone bij en mix opnieuw.
    De saus mag voor mij vrij dik zijn. Wil je het iets lopender, voeg nog wat meer water toe.
  • Giet de saus over de balletjes en laat nog even ietwat doorwarmen.
    Serveer met gebakken patatjes, puree, rijst of pasta
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte een butternut pompoen
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktballen, herfst, hoofdgerecht, pompoen, snel klaar, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.