Pasta met groentesaus en chipolata, een zalig makkelijk receptje om vliegensvlug op je weekmenu te zetten. Eentje dat je makkelijk kan meal preppen dus super handig voor doordeweeks. De saus bestaat uit een hele resem aan groentjes dus je gaat je portie wel binnenkrijgen. Het geheim van die lekkere groentesaus? Dat is je oven gebruiken en je groentjes roosteren. Zo krijgen ze veel meer smaak. Je kan deze pasta ook 100% vegetarisch houden en afwerken met geraspte kaas. Ik bakte er nog een chipolata bij en snij hem in stukjes. Zo gaat groot als klein er van kunnen smullen!
Nog meer lekker simpele doordeweekse receptjes? Check dan zeker deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met groentesaus en chipolata?
- Ui en look
- Paprika
- Courgette
- Champignons
- Kerstomaten
- Oregano of Provençaalse/Italiaanse kruiden
- Bouillonblokje
- Mascarpone
- Chipolata of laat deze weg voor vegetarisch receptje.
- Spaghetti of tagliatelle
Hoe maak je deze Pasta met groentesaus en chipolata?
We beginnen met het maken van de groentesaus. Begin met de groentjes te versnijden. Snij deze niet te fijn omdat we de saus toch gaan mixen. Leg de ui, paprika, courgette, champignons en kerstomaten op een beklede bakplaat. Kruid dan met wat oregano, peper en zout. Overgiet vervolgens met een royale scheut olijfolie. Bak deze voor zo’n 25 a 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groentjes. De groenten mogen wat kleuren maar niet zwart worden.
Eenmaal gebakken, doe in een blender. Giet er ook de bouillon bij en mix dan tot een gladde saus. Vervolgens doe je er de mascarpone bij en mix nog even kort. Breng nog verder op smaak met peper en zout.
TIP! Je kan deze saus enkele dagen op voorhand maken. Bewaar dan in de koelkast.
Ondertussen kan je ook chipolata’s bakken en de pasta gaar koken. Meng de gekookte pasta met de saus. Serveer met de stukjes chipolata en eventueel wat kaas.


Pasta met groentesaus en chipolata
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti (of tagliatelle)
- 2 grote chipolata's
Groentesaus
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 courgette
- 200 gr champignons
- 200 gr kerstomaten
- 3 teentjes look
- 1,5 tl oregano (Provençaalse of Italiaanse kruiden)
- 1 bouillonblokjes
- 2 el mascarpone
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- We gaan beginnen met de groentesaus.Verwarm de oven voor op 200 graden.
- TIP voor de groenten > Je hoeft deze niet te fijn te snijden aangezien we deze toch gaan mixen. Pel de ui en hak grof. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in grove stukkenSnij de courgette in blokjesSnij de champignons in plakjes
- Leg deze groentjes op een beklede bakplaat. Leg er ook de kerstomaten bij (hoef je niet te halveren). De teentjes look leg je er ook bij (ongepeld) bij.Strooi er de oregano over samen met peper en zout.Giet er een royale scheut olijfolie over. Meng goed en zet dan in de oven. Bak voor zo'n 25 a 30min. Hussel regelmatig doorheen de groentjes. Ze mogen ietwat bruin worden (niet zwart).
- Ondertussen kan je de chipolata's bakken. Ook de spaghetti kan je alvast koken of wacht tot de saus klaar is. Los het bouillonblokje op in zo'n 400ml warm water.
- Wanneer de groentjes mooi gebakken zijn. Schep in een blender. Zorg wel dat je er eerst de teentjes look uithaalt. Duw er het vruchtvlees uit en voeg ook toe aan de blender.Giet de bouillon bij in de blender. Mix tot een gladde saus.Doe er dan de mascarpone bij en mix nog even goed. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel nog oregano of Italiaanse/Provencaalse kruidenTIP! Je kan de saus ook 1 a 2 dagen op voorhand maken. Bewaar dan goed afgesloten in de koelkast.
- Meng de saus onder de pasta en meng goed. Serveer dan met stukjes chipolata.Smakelijk