Gehaktballetjes met asperges en curry, een lekker makkelijk maaltje om de komende weken zeker op je weekmenu te zetten. Mannekes, even een belangrijke oproep. We zitten momenteel volop in het asperge seizoen, profiteer dan 200% van want dat seizoen is veel te kort. Dus nog een heel goed excuus om dit receptje te maken. Enorm simpel om te maken, niet veel werk, heerlijk van smaak dus ideaal voor doordeweeks. We combineren het heerlijke witte goud met gehaktballetjes en een super simpel licht currysausje. Voor dat sausje heb je geen 101 ingrediënten nodig en is ook niet pikant. Perfect dus voor groot en klein.
En gooi die asperge schillen en harde uiteinden vooral niet weg, want daar trekken we een super simpele bouillon van. Met die bouillon maken we het kerriesausje.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gehaktballetjes met asperges en curry?
- Witte asperges
- Gehakt (gemengd of kip)
- Kerriepoeder
- Tomatenpuree
- Ei
- Paneermeel
- Boter
- Bloem
- Melk
Hoe maak je deze Gehaktballetjes met asperges en curry?
We beginnen met het schillen van de asperges en verwijder de harde uiteinden. Gooi de schillen en uiteinden niet weg, hier maken we nog een eenvoudige bouillon van. Snij de asperges in kleinere stukjes. Doe de stukjes asperges in een kookpotje en vul met zo’n 400ml water en een royale snuf zout. Breng dit aan de kook, eenmaal dit kookt, laat zo’n 2min doorkoken. Haal dan de stukjes asperges uit het water en laat uitlekken. Doe de schillen en uiteinden in het warme water en laat zo’n 15min zachtjes sudderen en haal dan door een zeef. Vang de asperge bouillon op. Zet even opzij.
Terwijl de bouillon staat te sudderen, kan je de balletjes maken. Hiervoor meng je het gehakt, kerriepoeder, tomatenpuree, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er vervolgens balletjes van. Verhit een ruime pan met een klontje boter of olie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin en bijna gaar.
Ondertussen kan je de currysaus maken. Hiervoor smelt je boter in een kookpotje. Vervolgens doe je er het kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer dit goed los en laat zo’n 2min zachtjes mee bakken. Voeg bloem toe en roer goed los tot een droge massa (=roux). Giet er dan al roerend de asperge bouillon (+/- 350 a 400ml) bij, gevolgd door de melk. Blijf roeren zodat de saus kan indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Zet dan het vuur zachter en doe er de stukjes asperges en balletjes bij. Laat deze voor zo’n 5 a 7min doorwarmen. Serveer direct. Lekker met pasta of puree.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Gehaktballetjes met asperges en curry
Ingrediënten
- 1 bussel witte asperges (kan ook met groene of een mix)
- 30 gr boter
- 2 tl kerriepoeder
- 1 kl tomatenpuree
- 40 gr bloem
- 250 ml melk
- Peper en zout
Gehaktballetjes
- 500 gr gehakt (gemengd of kippengehakt)
- 1 tl kerriepoeder (of curry madras poeder)
- 1 kl tomatenpuree
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- Peper en zout
- Boter of olie
Instructies
- Ik begin met het schillen van de asperges en de harde achtersten te verwijderen. Gooi deze niet weg aangezien we hier verder een bouillon van gaan trekken om in de currysaus te verwerken. Snij de asperges in kleinere stukjes.
- Doe de stukjes asperges in kookpotje met zo'n 400ml water en een royale snuif zout.Breng aan de kook. Eenmaal dit kookt, laat dit zo'n 2min doorkoken. Haal dan de stukjes asperges uit het water en laat ze uitlekken.Doe de schillen en de harde uiteinden in hetzelfde warme water. Laat dit zo'n 15min zachtjes sudderen. Dit word je bouillon voor de saus. Na zo'n 15min, haal je de bouillon door een zeef. De schillen en uiteinden mogen nu weg.
- Terwijl de bouillon zachtjes staat te sudderen, kan je de balletjes maken.Hiervoor doe je het gehakt, kerriepoeder, tomatenpuree, ei, paneermeel, peper en zout in een mengkom. Meng goed.
- Verhit een ruime pan met klontje boter of wat olie.Rol balletjes van het gehakt mengsel en bak de balletjes mooi goudbruin en bijna gaar binnenin.
- Terwijl de balletjes bakken, kan je de saus maken. Doe de boter (30gr) in een ruime kookpot of stoofpot en laat smelten.Doe er dan het kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer dit goed los en laat dit zo'n 2min zachtjes mee bakken. Zo zal de saus meer smaak krijgen. Voeg de bloem toe en roer goed tot een droge brokkelige massa (=roux). Wanneer dit mooi opgedroogd is, giet je er de asperge bouillon bij (+/- 350 a 400ml) gevolgd door de melk. Blijf goed roeren zodat de saus kan indikken. Proef van de saus en breng verder op smaak met peper en zout. TIP! Wil je de saus nog iets meer smaak geven, voeg dan een halve bouillonblokje (kip of groente) toe. Eenmaal je een mooie saus hebt, zet het vuur heel zachtjes. Doe er de stukjes asperges bij en de balletjes. Laat deze nog zo'n 5 a 7min doorwarmen. Serveer dan directServeertip > lekker met pasta of puree