Wie kent het niet zo van die dagen dat je echt niet meer weet wat nog op tafel te zetten.
En ja, dit komt hier ten huize Elien’s cuisine ook geregeld voor en meestal kan het dan 3 richtingen uitgaan …
Ofwel een lasagne uit de supermarkt (normaal hou ik niet van voorgefabriceerd eten
maar voor lasagne maak ik graag een uitzondering)
Ofwel is er de beruchte couscous met chorizo, erwtjes en feta (het recept kan je hier terugvinden)
Maar in de meeste gevallen grijp ik naar het simpelste wat je in huis kan hebben nl. eieren en waarmee je eindeloos veel kanten op kan. Ik denk dan een simpel omeletje met veel groentjes, een quiche waar je ook oneindig veel groenten in kan gooien of een frittata.
Zo maakte ik overlaatst deze frittata met nog wat overschotjes die in m’n koelkast stonden. En weet je wat?
Met de simpelste ingredienten maak je gewoon de beste gerechten.
Ingrediënten (4 a 5 personen)
- 8 eieren
- 1 courgette (in sliertjes of reepjes)
- 1 ui (fijngehakt)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 225gr champignons (in sneetjes)
- Enkele blaadjes basilicum (fijngehakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten gehaktballen
- 225gr gehakt
- 1tl gedroogde oregano
- takje peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de gehaktballen en rol er kleine gehaktballen van.
Verhit een ruime pan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin aan en schep dan op een bord. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin aangezien ze verder garen in de oven.
Bak in dezelfde pan (voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe) de ui en champignons mooi gaar.
Voeg de fijngehakte look toe en laat nog 1min meebakken (laat deze niet bruin worden)
Voeg op het laatste de reepjes of slierten courgette toe en laat nog 1 a 2min meebakken. Haal van het vuur.
Kluts de eieren los met peper, zout en de fijngehakte basilicum,
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ruime ovenschaal in met wat olijfolie.
Schep hierin eerst de gebakken groenten, gevolgd door de gehaktballen en giet hierover het eiermengsel.
Bak de frittata ongeveer 25 a 30min in de oven tot deze mooi gaar is binnenin.
Serveer direct!
Serveertip > lekker met een tomatensausje en wat Parmezaanse kaas.