Kaiserschmarren met peer en banaan

Kaiserschmarren met peer en banaan

Deze Kaiserschmarren brengt echt leuke herinneringen boven, bij jullie misschien ook? Ik kan mij nog als de dag van gisteren herinneren waar en wanneer ik dit heb gegeten meer bepaald 18 jaar geleden tijdens skireis van het zesde leerjaar in het Zillertal in Oostenrijk. Veel kan ik mij niet meer herinneren, enkel het geklungel op de latten, het stuntelwerk aan de skiliften, net niets gebroken hebben en Kaiserschmarren. Vooral deze laatste is me altijd bijgebleven en eindelijk heb er eens werk van gemaakt om het zelf op tafel te toveren. En ook al ontbrak de sneeuw, de bergen en het Alpengevoel, smaken deed het!

Kaiserschmarren is eigenlijk niet meer dan een dikke pannenkoek die in stukjes wordt gesneden/gebroken en meestal geserveerd met appelmoes.
De appelmoes heb ik echter vervangen door een heerlijk zelfgemaakte compote van banaan en peer, altijd handig wanneer je te rijpe banaan liggen hebt.

Kaiserschmarren met peer en banaan

Ingrediënten compote

  • 3 banenen
  • 3 peren
  • 1el citroensap

Ingrediënten kaiserschmarren

  • 100gr patisseriebloem
  • 1/2tl bakpoeder
  • 25gr suiker
  • 3 eieren (gescheiden)
  • 125ml melk
  • handvol rozijnen
  • Margarine/boter/olie

Bereidingswijze

Voor de compote :
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Pel de bananen en snij in grove blokjes.
Doe het fruit in een kookpotje samen met het citroensap en zet op middelhoog vuur. Laat het fruit zachtjes koken tot er een mooie compote ontstaat. Probeer regelmatig te roeren.

Terwijl de compote opstaat, kan je aan de kaiserschmarren beginnen.
Meng alvast de bloem, bakpoeder en suiker. Doe hierbij de melk en eidooiers. Meng goed.
Klop de eiwitten stijf op en meng dit kort en voorzichtig door het deeg.

Verhit een koekenpan (of andere hoge pan) met een klontje margarine/ boter of scheutje olie.
Giet al het beslag in de pan en strooi hierover de rozijnen.
Laat mooi goudbruin bakken en draai om. Ik heb deze eerst bijna 10min rustig laten bakken zodat de bovenkant ook al mooi stevig is, dit vergemakkelijkt het omdraaien.
Omdat de pannenkoek zo dik en groot is, zal deze breken maar dat is net de bedoeling van kaiserschmarren.
Eenmaal aan beide kanten mooi goudbruin en gaar gebakken, haal dan uit de pan en snij of breek de dikke pannenkoek in  kleinere stukjes.

Serveer de Kaiserschmarren met de compote en poedersuiker
Smullen maar!

PS … dit receptje zelf ook uitgeprobeerd? Laat dan zeker even weten wat je ervan vond 🙂

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.