Caesar salade met pasta en kip, een lekker makkelijke “upgrade” van de zo bekende salade. Ik denk dat je deze salade in de meeste restaurants & bistro’s op de kaart zal aantreffen. Maar de lekkerste maken we gewoon zelf. We maken hem ook iets vullender door pasta toe te voegen. Verder zijn de klassieke elementen aanwezig zoals sla, kip, croutons en Parmezaanse kaas. Voor mij mag er ook een zachtgekookt eitje bij. Dat resulteert in een heerlijk simpele pastasalade die ideaal is voor tijdens de zomermaanden. Hij vraagt totaal niet veel werk, je kan deze makkelijk op voorhand al voorbereiden en de restjes neem je toch gewoon de volgende dag mee als lunch.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Caesar salade met pasta en kip?
- Kip
- Pasta
- Eieren
- Boterhammen
- Rode ui
- Parmezaanse kaas
- Natuuryoghurt
- Mayonaise
- Mosterd
- Look
- Ansjovisfilet (optioneel)
- Citroen
Hoe maak je deze Caesar salade met pasta en kip?
Begin met het bakken van de kipfilets. Kruid hiervoor eerst de kip met kippenkruiden, peper en zout. Bak deze mooi goudbruin en gaar in de pan of oven met wat olijfolie. Eenmaal gebakken, laat afkoelen
Ondertussen kan je de eitjes koken, ik hou ervan dat de dooier nog wat lopend is. Reken dan op zo’n 5 a 6min kooktijd. Leg dan in een ruime kom met koud water. Vervolgens kan je ook de pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal deze gaar is, giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
Snij boterhammen in kleine stukjes en bak deze mooi goudbruin en krokant in een pan met wat olijfolie. Maak dan de dressing door yoghurt, mayonaise, look, mosterd, ansjovisfilet, peper en zout te mixen tot een glad sausje.
Doe de pasta in een ruime mengkom. Voeg hier fijngehakte sla, ui, Parmezaanse kaas, stukjes kip en croutons bij. Meng alvast goed. Giet hierover 2/3 van de dressing en meng goed. De rest kan je er apart bij serveren. Werk de salade af met de eitjes
Caesar salade met pasta en kip
Ingrediënten
- 3 kipfilets + kippenkruiden
- 300 gr pasta
- 4 eieren
- 4 boterhammen (mag oud brood zijn)
- 1/2 kropsla
- 1/2 rode ui
- 45 gr Parmezaanse kaas (grof geraspt)
- Olijfolie
Dressing
- 100 ml natuuryoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 kl mosterd
- 1 teentje look
- 3 ansjovisfilets (optioneel)
- citroen (optioneel)
Instructies
- Verhit een pan met een royale scheut olijfolie. Kruid de kipfilets met kippenkruiden, peper en zout. Bak de kip mooi goudbruin en gaar in de pan. TIP! Je kan de kipfilets ook in de oven bakken (180 graden – 20min) TIP! Je kan de kipfilets ook al de dag voordien bakkenEenmaal gebakken laat afkoelen
- Kook ondertussen de pasta zoals vermeld op de verpakkingEenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat afkoelenTIP! Dit kan je ook al de dag voordien doen
- Ondertussen kook je ook de eitjes. De dooier mag nog ietwat lopend zijn. Reken op zo'n 5 a 6min kooktijd (afhankelijk hoe groot de eitjes zijn)
- Snij de boterhammen in kleine stukjes. Bak deze mooi goudbruin en krokant in een pan met een royale scheut olijfolie.
- Hak de kropsla in fijne reepjesPel de ui en hak fijn. Maak de dressing door alle ingrediënten in een blender te doen en glad te mixen. Snij de kip in dunne plakjesPel de eitjes
- Doe de pasta, sla, kip, ui, croutons en Parmezaanse kaas in een ruime mengkom. Meng dit alvast even. Giet daarover zo'n 2/3 van de dressing en meng goed. De rest van de dressing serveer je er apart bijHalveer voorzichtig de eitjes en werk hiermee de salade afSmakelijk