Aardappelsalade voor bij de BBQ

Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick
Naar recept gaan

Aardappelsalade voor bij de BBQ, een makkelijke salade om te serveren bij je volgende barbecue. Zo simpel, zo lekker, zo snel klaar, zo veel smaak, zo veelzijdig! Het is een ideaal bijgerecht voor bij een barbecue maar je kan deze ook gewoon doordeweeks op tafel zetten met een stukje vlees. Ik noem dit de lekkerste aardappel salade ever. We gebruiken hier krieltjes die we eerst gaan koken, dan pletten en dan nog eens krokant bakken in de oven. Deze gaan we mengen met een sausje op basis van yoghurt en mayonaise. En daar voegen we ook nog eens komkommer, radijsjes, paprika en rode ui aan toen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades? Check dan zeker deze receptjes

Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardappelsalade voor bij de BBQ?

  • Krieltjes aardappelen
  • Yoghurt
  • Mayonaise
  • Mosterd : scherpe
  • Citroen
  • Komkommer
  • Paprika
  • Radijsjes
  • Rode ui
  • Peterselie
  • Dille

Hoe maak je deze Aardappelsalade voor bij de BBQ?

Begin met de krieltjes te koken in water. Kook ze gaar, je hoeft ze niet te schillen en ook niet te halveren. Eenmaal gaar, giet af. Je kan ze nu meteen gaan bakken of volledig laten afkoelen. Doe de krieltjes op een beklede bakplaat en plet ze plat met de bodem van een glad. Kruid ze met peper en zout en giet er wat olijfolie over. Bak ze mooi goudbruin en ietwat krokant in de oven voor zo’n 30 a 40min. Eenmaal gebakken, laat ze afkoelen. Ik liet deze volledig afkoelen.
TIP! Je kan de krieltjes de dag voordien al afkoken.

Ondertussen kan je de rest van de salade al maken. Meng yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout in een ruime mengkom. Voeg er kleine blokjes komkommer, radijsjes, paprika, rode ui, fijngehakt peterselie en dille aan toe. Meng goed.
TIP! Dit kan je makkelijk al enkele uren van tevoren maken, afdekken en bewaren in de koelkast. Des te langer dit kan staan des te meer smaak

Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld. Snij je dit in kleine blokjes en voeg toe aan de groentjes in de mengkom. Meng goed en serveer.
TIP! Ik voeg de patatjes pas toe vlak voor het serveren, zo zijn ze nog wat krokant. Je kan ze er ook bij doen, afdekken en in de koelkast bewaren tot voor het serveren. De aardappeltjes zullen dan wel niet meer zo krokant zijn.
TIP! Dit is geen aardappelsalade met heel veel saus, ik hou daar persoonlijk niet zo van. Wil je het iets smeuïger, voeg dan nog wat extra yoghurt en/of mayonaise toe.

Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick
Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick

Aardappelsalade voor bij de BBQ

Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick
5 van 9 stemmen
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg krieltjes
  • 5 el yoghurt (natuuryoghurt of griekse yoghurt)
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl mosterd (scherpe)
  • 1 a 2 el citroensap
  • 1/2 komkommer
  • +/- 100 gr radijsjes
  • 1/2 paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • We gaan eerst de krieltjes koken. Schil ze niet, halveer ze niet. Gewoon in z'n gehele koken in water.
    Eenmaal gaar, giet af.
    Je kan nu meteen de krieltjes gaan pletten en bakken. Of je kan ze ook laten afkoelen. Je kan ze ook al de dag voordien afkoken
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg de krieltjes op de bakplaat en plet ze met de bodem van een glas. Ze mogen goed plat zijn. Kruid ze met peper en zout en giet er olijfolie over.
    Bak dit zo voor zo'n 30 a 40min in de oven tot ze mooi goudbruin en licht krokant gebakken zijn.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen. Ik liet ze volledig afkoelen.
  • Ondertussen meng je alvast de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout in een ruime mengkom. Zet even opzij.
  • Snij de komkommer in kleine fijne blokjes. Ik heb de zaadlijstjes verwijderd
    Snij de radijsjes in fijne plakjes;
    Snij de paprika in kleine blokjes
    Pel de ui en hak fijn.
    Doe de groentjes, peterselie en dille bij de saus. Meng goed.
    TIP! Dit kan je al enkele uren van tevoren doen en afgedekt in de koelkast bewaren. Des te langer dit kan staan des te meer smaak.
  • Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld, hak deze in kleinere stukken en voeg dan ook toe aan de mengkom. Meng nog even goed.
    > Qua saus is dit niet echt overdreven, wil je iets iets smeuïger dan voeg je nog wat meer yoghurt en mayonaise toe
    > Je zou de salade met daarin de stukjes aardappel ook al even op voorhand kunnen maken en bewaren in de koelkast. De patatjes zullen dan wel hun krokantheid verliezen. Daarom doe ik deze er pas op het laatste bij. De saus mengen met daarin de groentjes kan je al enkele uren van tevoren maken
Trefwoord aardappelen, barbecue, bbq, salade, zomer

9 thoughts on “Aardappelsalade voor bij de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.