Aardappelsalade voor bij de BBQ, een makkelijke salade om te serveren bij je volgende barbecue. Zo simpel, zo lekker, zo snel klaar, zo veel smaak, zo veelzijdig! Het is een ideaal bijgerecht voor bij een barbecue maar je kan deze ook gewoon doordeweeks op tafel zetten met een stukje vlees. Ik noem dit de lekkerste aardappel salade ever. We gebruiken hier krieltjes die we eerst gaan koken, dan pletten en dan nog eens krokant bakken in de oven. Deze gaan we mengen met een sausje op basis van yoghurt en mayonaise. En daar voegen we ook nog eens komkommer, radijsjes, paprika en rode ui aan toen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse salades? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardappelsalade voor bij de BBQ?
- Krieltjes aardappelen
- Yoghurt
- Mayonaise
- Mosterd : scherpe
- Citroen
- Komkommer
- Paprika
- Radijsjes
- Rode ui
- Peterselie
- Dille
Hoe maak je deze Aardappelsalade voor bij de BBQ?
Begin met de krieltjes te koken in water. Kook ze gaar, je hoeft ze niet te schillen en ook niet te halveren. Eenmaal gaar, giet af. Je kan ze nu meteen gaan bakken of volledig laten afkoelen. Doe de krieltjes op een beklede bakplaat en plet ze plat met de bodem van een glad. Kruid ze met peper en zout en giet er wat olijfolie over. Bak ze mooi goudbruin en ietwat krokant in de oven voor zo’n 30 a 40min. Eenmaal gebakken, laat ze afkoelen. Ik liet deze volledig afkoelen.
TIP! Je kan de krieltjes de dag voordien al afkoken.
Ondertussen kan je de rest van de salade al maken. Meng yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout in een ruime mengkom. Voeg er kleine blokjes komkommer, radijsjes, paprika, rode ui, fijngehakt peterselie en dille aan toe. Meng goed.
TIP! Dit kan je makkelijk al enkele uren van tevoren maken, afdekken en bewaren in de koelkast. Des te langer dit kan staan des te meer smaak
Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld. Snij je dit in kleine blokjes en voeg toe aan de groentjes in de mengkom. Meng goed en serveer.
TIP! Ik voeg de patatjes pas toe vlak voor het serveren, zo zijn ze nog wat krokant. Je kan ze er ook bij doen, afdekken en in de koelkast bewaren tot voor het serveren. De aardappeltjes zullen dan wel niet meer zo krokant zijn.
TIP! Dit is geen aardappelsalade met heel veel saus, ik hou daar persoonlijk niet zo van. Wil je het iets smeuïger, voeg dan nog wat extra yoghurt en/of mayonaise toe.
Aardappelsalade voor bij de BBQ
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes
- 5 el yoghurt (natuuryoghurt of griekse yoghurt)
- 2 el mayonaise
- 1 kl mosterd (scherpe)
- 1 a 2 el citroensap
- 1/2 komkommer
- +/- 100 gr radijsjes
- 1/2 paprika
- 1 kleine rode ui
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el dille (fijngehakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- We gaan eerst de krieltjes koken. Schil ze niet, halveer ze niet. Gewoon in z'n gehele koken in water. Eenmaal gaar, giet af. Je kan nu meteen de krieltjes gaan pletten en bakken. Of je kan ze ook laten afkoelen. Je kan ze ook al de dag voordien afkoken
- Verwarm je oven voor op 200 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de krieltjes op de bakplaat en plet ze met de bodem van een glas. Ze mogen goed plat zijn. Kruid ze met peper en zout en giet er olijfolie over.Bak dit zo voor zo'n 30 a 40min in de oven tot ze mooi goudbruin en licht krokant gebakken zijn. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen. Ik liet ze volledig afkoelen.
- Ondertussen meng je alvast de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout in een ruime mengkom. Zet even opzij.
- Snij de komkommer in kleine fijne blokjes. Ik heb de zaadlijstjes verwijderdSnij de radijsjes in fijne plakjes;Snij de paprika in kleine blokjesPel de ui en hak fijn. Doe de groentjes, peterselie en dille bij de saus. Meng goed. TIP! Dit kan je al enkele uren van tevoren doen en afgedekt in de koelkast bewaren. Des te langer dit kan staan des te meer smaak.
- Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld, hak deze in kleinere stukken en voeg dan ook toe aan de mengkom. Meng nog even goed. > Qua saus is dit niet echt overdreven, wil je iets iets smeuïger dan voeg je nog wat meer yoghurt en mayonaise toe> Je zou de salade met daarin de stukjes aardappel ook al even op voorhand kunnen maken en bewaren in de koelkast. De patatjes zullen dan wel hun krokantheid verliezen. Daarom doe ik deze er pas op het laatste bij. De saus mengen met daarin de groentjes kan je al enkele uren van tevoren maken
Super lekker en simpel om te maken
Super lekker!
Ook de kids zijn er verzot op
Dit is de lekkerste aardappelsalade die ik ooit al heb gegeten
Gaan we nog vaak maken
Super lekker en bomvol smaak
Mercikes
Dit is echt de lekkerste
Deze gaat tijdens de zomer nog vaak bij ons op tafel komen
De lekkerste die ik al gegeten heb
Mercikes
Deze gaan we nog veel maken! Top van smaak
Deze is echt te lekker! Bedankt voor het recept