Pasta salade met kip en mosterd, een makkelijk snel doordeweekse recept om op je volgend weekmenu te zetten. Een pastasalade dat smaakt altijd en zeker nu het beter weer gaat worden. Dus tijd om de nodige inspiratie te geven. Het handige is dat je deze al makkelijk op voorhand kan maken. Serveer deze als avondmaaltijd en de restjes kan je de volgende dag meenemen als lunch. Wat je kan verwachten? Stukjes kip, spekjes, ui, rucola, pasta, kerstomaten en een heerlijk romig honing mosterd sausje.
Nog meer inspiratie nodig voor pastasalades? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta salade met kip en mosterd?
- Pasta : penne, fusili, …
- Kipfilets
- Spek : gebruik gerookte spek, deze heeft meer smaak
- Rode ui
- Kerstomaten
- Yoghurt
- Mayonaise
- Mosterd
- Honing
- Rucola
Hoe maak je deze Pasta salade met kip en mosterd?
Begin met de pasta gaar te koken. Eenmaal gaar, giet af, spoel goed onder koud water. Laat even afkoelen en doe dan in een ruime mengkom.
Bak vervolgens de kip, ik heb dit in de oven gedaan. Je kan dit ook in de pan bakken natuurlijk. Gewoon even kruiden met wat peper en zout. Eenmaal gebakken laat afkoelen.
Ondertussen kan je ook het spek bakken. Eenmaal deze begint te kleuren, laat afkoelen en uitlekken op wat keukenpapier.
Pel de rode ui en hak fijn. Halveer de kerstomaten. Maak ook al het sausje door yoghurt, mayonaise, mosterd, honing, peper en zout te mengen. Snij de afgekoelde kipfilet in kleine blokjes
Meng de pasta met de kip, spek, ui, kerstomaten en een deel van de saus. Hou nog wat saus apart om deze apart bij te serveren. Als laatste voeg je nog wat rucola toe.
Je kan de pastasalade direct serveren of bewaar in de koelkast. Als deze even kan staan, wordt deze nog lekkerder. Door te staan, zal de pasta wel het sausje opnemen. Voeg dan voor het serveren nog wat saus toe.
Pasta salade met kip en mosterd
Ingrediënten
- 400 gr pasta (penne, fusili, …)
- 3 kleine kipfilets
- 200 gr spekblokjes (gerookt)
- 1 rode ui
- 150 gr kerstomaten
- 130 gr yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1,5 el scherpe mosterd
- 1 el honing
- 2 handjes rucola
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de pasta af te koken. Eenmaal gaar, giet dan af en spoel goed onder koud water, laat even uitlekken en doe dan in een ruime mengkom. Zet even opzij.
- Bak ondertussen de kipfilets. Ik heb deze in de oven gebakken. Gewoon op een bakplaat leggen, kruiden met wat peper en zout. Bak ze ongeveer zo'n 15 a 20 op 175 graden.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Bak de spekblokjes in de pan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Laat ze dan uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
- Pel de ui en hak fijn. Halveer de kerstomaten Meng de yoghurt met de mayonaise, mosterd, honing, peper en zout. Snij de afgekoelde kip in kleine stukjes.
- Voeg de stukjes kip, spek, ui en kerstomaten toe. Meng goed.Giet er het sausje over maar hou wat apart. Serveer deze er apart bij zo kan iedereen de hoeveelheid zelf bepalenAls laatste voeg je nog wat rucola toe en meng nog even kort. TIP! Je kan deze pasta makkelijk op voorhand al maken. Zo wordt ie alleen maar lekkerder. Tijdens het staan zal de pasta het sausje opnemen. Dus bij het serveren, zou ik nog wat toevoegen om het terug smeuïg te maken.
Al paar keer gemaakt en blijft super lekker
Super makkelijk en super lekker