Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella

Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd
Naar recept gaan

Veelzijdigheid troef met dit receptje voor bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella. Een gemakkelijk gerechtje met toch een klein wow effect dat je kan serveren bij een feestelijk paasbrunch of als gewoon doordeweekse maaltijd. Het heeft de “looks” van een strudel maar dan een hartige versie. Een receptje dat je trouwens ook perfect vegetarisch kan maken door de gedroogde ham weg te laten.

Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd

Hoe maken we deze bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella?

Als we homemade pesto gebruiken, dan gaan we deze eerst moeten maken. Natuurlijk kan je ook zelfgekochte pesto hiervoor gebruiken. Zelf pesto maken is totaal niet moeilijk en zo veel lekkerder. Hiervoor hoef je enkel maar geroosterde pijnboompitten te mixen met basilicum, teentje look, Parmezaanse kaas, olijfolie en wat citroensap.

Als de pesto klaar is, kan je de strudel al gaan maken. Rol je het vel bladerdeeg uit. TIP in het recept hieronder heb ik foto’s geplaatst omdat het in beelden makkelijker uit te leggen is hoe je deze samenstelt.
Smeer in het midden over de gehele lengte en voor een breedte van zo’n 7 a 8cm wat roomkaas gevolgd door pesto, plakjes mozzarella, gedroogde tomaatjes, gedroogde ham en pijnboompitten. Maak inkepingen langs de zijkanten zodat je strookjes krijgt. Vouw strookje per strookje over het mozzarella mengsel, wissel steeds ook per kant.

Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei en strooi er nog wat fijngeraspte Parmezaanse over. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven en serveer direct.

TIPS & Suggesties

  • Je zou de gedroogde ham ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld gerookte zalm. Of hou het gewoon veggie.
  • Ben je geen fan van groene pesto, dan kan je ook voor de rode variant kunnen gaan. Die is namelijk iets minder uitgesproken.
Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd
Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd

Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella

Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd
Gang brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 portie pesto (zie notities hieronder)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 el roomkaas
  • 220 gr mozzarella
  • 100 gr halfgedroogde tomaten
  • 7 a 8 sneetjes gedroogde ham (Type Ganda ham, Serrano ham, …)
  • 1 handvol geroosterde pijnboompitten
  • 1 ei
  • 1 el Parmezaanse kaas (fijngeraspt)

Instructies
 

  • Wil je zelf de pesto maken dan dien je dit eerst te doen. Zie hieronder bij de notities voor de link naar het recept.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg open en leg alvast op de bakplaat. Dan hoef je later de gevouwde strudel niet meer te verplaatsen naar de bakplaat.
  • Maak inkepingen langs beide kanten van het deeg zodat je strookjes krijgt. Maak inkepingen om de 1,5cm.
    Smeer in het midden over de gehele lengte van het deeg (waar geen inkepingen zijn) de roomkaas.
  • Verdeel hierover zo'n 2 a 3el pesto
  • Beleg met dunne plakjes mozzarella
  • Verdeer er de zongedroogde tomaten over
  • Scheur de gedroogde ham in kleinere stukjes en verdeel deze ook over de kaas.
  • Strooi er wat pijnboompitten over en nog een beetje pesto.
  • Vouw nu, steeds afwisselend van kant, een strookje over het kaas-ham-pesto mengsel.
  • Wrijf het deeg in met losgeklopt ei en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.
  • Bak de strudel zo'n 25 a 30min mooi goudbruin in de oven
    Haal uit de oven en serveer direct

Notities

Zie hier voor het recept van pesto
Trefwoord bladerdeeg, brunch, gedroogde ham, mozzarella, paasbrunch, pasen, pesto, Zongedroogde tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.