Chocolade wafels

Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.
Naar recept gaan

“Chocolate heaven” met deze heerlijke luchtige chocolade wafels die ook nog eens de smaak van brownie hebben. Hoe goed klinkt dat! Dus maak je klaar voor fantastische wafelenbak 😃! Bak ze samen met de kids tijdens het weekend, op woensdagnamiddag of voor bij het Paasontbijt of brunch. Succes gegarandeerd op eender welk moment en ze zijn ook nog eens zo gemakkelijk en snel te maken. Daar houden we allemaal toch van he!

In deze chocolade wafels verwerken we niet alleen cacaopoeder maar ook echte stukjes chocolade, dat is waarom ze zo lekker zijn. Enkel cacao toevoegen dan zou ik de echte chocolade smaak missen, daarom gaan we full option met de chocoladestukjes. Je kan hiervoor een reep fijnhakken of ga voor de gemakkelijke optie snelle optie met chocolade druppels. Plus je kan gaan spelen met witte, melk of pure chocolade.

De wafels op zich zijn niet extreem zoet, toch zeker niet als je pure chocolade toevoegt aan het beslag. Ik serveer ze met wat losgeklopte mascarpone, frambozen en een serieuze drizzle honing. HEER-LIJK!

Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.

Hoe maken we deze chocolade wafels?

Begin eerst met de chocolade in fijnere stukjes te hakken als je een chocoladereep gebruikt. Dit hoeft niet super fijn te zijn want je wilt de stukjes in de wafels nog wat proeven. Gebruik je chocolade druppels dan hoef je deze niet per se fijner te hakken.

Dan gaan we de droge ingrediënten mengen namelijk bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, bruine suiker en gewone witte suiker.
Meng vervolgens de natte ingrediënten namelijk de eigelen, karnemelk, olijfolie en vanille essence. Meng gewoon kort tot je een gladde massa hebt. Voeg hier in delen de droge ingrediënten aan toe en mix/meng tot een glad deeg. Meng niet te lang, juist tot wanneer alles gemengd is. Voeg hier de stukjes chocolade aan toe en meng kort met een spatel.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf op en spatel dit voorzichtig en niet te lang doorheen het deeg. Het beslag moet mooi luchtig blijven.

Nu is het tijd om aan de wafelenbak te beginnen. Verwarm je wafelijzer en vet het een beetje in. Schep wat van het deeg, dit gaat heel makkelijk met een ijsschep, in het ijzer en bak de wafels mooi gaar.
Eenmaal gebakken, serveer direct met wat opgeklopte mascarpone, vers fruit, nog wat extra fijngehakte chocolade en strooi er wat honing of maple syrup over.

Voor de opgeklopte mascarpone, dit kan je makkelijk voor je aan de wafels begint als maken. Hiervoor klop je mascarpone, dit op kamertemperatuur is, eerst even los en romig. Voeg hier dan room, poedersuiker en vanille aan toe en mix tot een mooie luchtige crème.

Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.
Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.

Chocolade wafels

Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.
Gang brunch, dessert, Ontbijt
Porties 8

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Wafels

  • 250 gr bloem
  • 65 gr cacaopoeder
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 30 gr suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 3 gr baking soda
  • 3 eieren (gesplitst)
  • 480 ml karnemelk
  • 100 ml olijfolie
  • 1,5 el vanille essence
  • 150 gr chocolade (puur, melk of wit naar keuze)

Opgeklopte mascarpone

  • 250 gr mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 30 gr poedersuiker
  • 180 ml room
  • 1 tl vanille essence

Instructies
 

Wafels

  • Voor de chocolade, gebruik je een reep hak deze dan eerst fijn maar er mogen nog enkele grotere stukjes inzitten. Of je kan ook chocolade druppels gebruiken dan hoef deze niet per se fijner te hakken.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder en voeg er de bruine suiker, gewone suiker, bakpoeder en baking soda aan toe. Meng en zet even opzij.
  • Doe de eigelen, karnemelk, olijfolie en vanille essence in een mengkom en klop even los.
    Voeg hier in delen het bloem-cacao mengsel aan toe. Meng of mix tot een glad deeg, mix ook niet te lang, net tot alles gemengd is.
    Voeg er de gehakte chocolade aan toe en meng heel kort met een spatel.
    Klop de eiwitten stijf op in een andere kom en meng dit met een spatel onder het deeg. Meng niet te lang zodat het mooi luchtig blijft.
  • Verwarm je wafelijzer en schep wat van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi gaar zo'n +/- 4 a 5min (afhankelijk van de grootte van je wafels).
    TIP! Gebruik een ijsschep om het deeg in het ijzer te scheppen, gaat veel makkelijker.
    Serveer de wafels meteen met de opgeklopte mascarpone, vers fruit en wat honing of maple syrup.

Opgeklopte mascarpone

  • TIP ! Je kan deze opgeklopte mascarpone al maken voordat je met de wafels begint. Bewaar dan in de koelkast tot het serveren.
  • Doe de mascarpone in een mengkom en mix deze even los.
    Voeg de poedersuiker, room en vanille toe en mix/klop tot deze mooie luchtige crème.
    Bewaar in de koelkast
Trefwoord bakken, chocolade, mascarpone, paasbrunch, pasen, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.