Asperge strudel met ham, een lekker makkelijk maaltje voor op je weekmenu of voor wanneer het ietwat feestelijker mag zijn. Yes, een heerlijke hartelijke strudel waarbij we de lekkerste witte asperges gaan verpakken in bladerdeeg en sneetjes ham. Heel simpel maar wel super lekker. Asperges & ham dus daar horen ook nog eitjes bij en een simpel yoghurtsausje. Weer een receptje waarvoor we niet veel ingrediënten nodig hebben, we laten de puurheid van de ingrediënten spreken. Witte asperges zijn op zich zo lekker daar horen weinig extra’s bij.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met witte asperges? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Asperge strudel met ham?
- Witte asperges
- Eitjes
- Ham (gekookte ham)
- Bladerdeeg
- Peterselie
- Bieslook
- Yoghurt
- Mayonaise
Hoe maak je deze Asperge strudel met ham?
Begin met het schillen van de asperges en verwijder het harde achterste. Kook vervolgens de asperges beetgaar in licht gezouten water. Reken op zo’n 3 a 4min max. De asperges moeten nog een bite hebben aangezien ze ook nog verder zullen garen in de oven. Giet ze dan af en laat goed uitlekken afkoelen.
Ondertussen kan je ook de eitjes koken. Hiervoor reken je zo’n 10min en leg ze dan in een kom met koud water zodat ze volledig kunnen afkoelen.
Wanneer de asperges zijn afgekoeld, dep ze nog ietwat droog met wat keukenpapier. Halveer ze anders zullen ze te groot zijn voor de strudels. Neem zo’n 5 stukjes asperges en leg op een sneetje ham en rol op. Leg dit rolletje op een plakje bladerdeeg en rol strak op. Leg ze op een beklede bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak de strudels mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 25min.
Terwijl de strudels bakken, kan je de eitjes pellen en fijnhakken. Meng met wat fijngehakte peterselie, bieslook, peper en zout. Maak ook alvast het sausje, hiervoor meng je yoghurt, mayonaise, peper en zout.
Als de strudels gebakken zijn, serveer direct met de fijngehakte eitjes en het sausje.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Asperge strudel met ham
Ingrediënten
- 1 bussel asperges
- 4 eieren + 1 extra om bladerdeeg in te wrijven
- 8 plakjes ham
- 8 plakjes bladerdeeg (*)
- 2 el peterselie
- 1 el bieslook
- 100 gr griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 1 el mayonaise
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de asperges te schillen en verwijder het harde achterste.Met de schillen en harde achtersten gaan we nu niets meer doen. Je kan er eventueel nog een bouillon van trekken voor te verwerken in een soepje of saus
- Breng vervolgens water aan de kook met een beetje zout in. Wanneer het water kookt, leg je er de asperges in en kook ze voor max 3 a 4min. Ze moeten nog wat bite hebben aangezien ze ook nog in de oven gaan.Giet af en laat ze goed uitlekken en afkoelen
- Kook ook alvast de eitjes (4) hard. Reken op zo'n 10min en leg ze dan in een kom met koud water.
- Wanneer de asperges zijn afgekoeld, kan je de strudels gaan maken. Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Halveer de asperges anders zijn ze te lang. Reken op zo'n 4 a 5 stukjes asperges per strudel. Leg de stukjes asperges op een sneetje ham en rol op. Leg deze op een plakje bladerdeeg en rol op. De asperges mogen aan de uiteinden er ietwat uitsteken. Leg de strudeltjes op een beklede bakplaat. Wrijf ze in met wat losgeklopt ei.
- Bak de strudels mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25min.
- Ondertussen kan je de eitjes pellen en fijnhakken.Doe in een kom en meng met wat fijngehakte peterselie en bieslook. Kruid met peper en zout.Maak het sausje door yoghurt, mayonaise, peper en zout te mengen.
- Wanneer de strudels gebakken zijn, haal uit de oven. Serveer met de fijngehakte eitjes en het sausjeSmakelijk