Speculaas petit fours, een lekker makkelijk gebakje om bij de koffie of thee te serveren. Zijn ze niet super schattig? Schattig maar ook super lekker, klaar in amper 15min en je hebt er geen oven voor nodig. Perfect voor iedere gelegenheid of wanneer je binnenkort eens afternoon tea organiseert. De zachte speculaas bakte ik nu niet zelf maar gebruikte hiervoor de allerlekkerste speculaas van Heyns. Daarop komt een heerlijke mascarpone room afgewerkt met wat speculaaspasta en bessen. Super simpel en toch zo lekker!
TIP! Je kan zachte speculaas makkelijk zelf maken (zie recept). Of ga voor de allerlekkerste van Speculaas Heyns in Herentals. Een streekproduct uit mijn “hometown” waar ik mee ben opgegroeid. De lat voor speculaas ligt voor mij dus heel hoog đ. Eigenlijk kan geen enkele andere speculaas hier aan tippen. Just saying đ. Dus kom je in de buurt van Herentals, spring daar zeker binnen (of haal er eentje uit hun specumaat of check hun andere verkooppunten)
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere simpele receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas petit fours?
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Slagroom
- Zachte speculaas (homemade of van lokale bakkerij)
- Speculaaspasta
- Bessen
Hoe maak je deze Speculaas petit fours?
Begin met het maken van de mascarpone room. Hiervoor doe je mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast even los tot een gladde crĂšme. Vervolgens giet je daar de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.
Schep de mousse in een spuitzak met spuitmondje. Leg even in de koelkast
Steek vervolgens rondjes uit de speculaas. Daarom is het belangrijk dat je een zachte speculaas gebruikt.
Smelt ook alvast de speculaaspasta au bain-marie.
Spuit dan toefjes van de mascarpone room op de speculaas rondjes. Giet er wat van de speculaaspasta over en werk af met verse bessen.
TIP! Je kan de mascarpone room makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Maar spuit deze pas op de speculaas wanneer je gaat serveren.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Speculaas petit fours
Equipment
- 1 rond uitsteekvormpje (+/- 5cm)
- Spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 175 ml slagroom
- 1 portie zachte speculaas (gekocht of zelfgemaakt) (*)
- 2 el Speculaaspasta
- Mix van bessen
Instructies
- We gaan beginnen met de mascarpone room.Doe hiervoor de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Giet er de room bij en klop op tot een luchtige mousse. Doe de mousse in een spuitzak met spuitmondje. Leg even in de koelkast.
- Steek dan rondjes uit in de speculaas. Met een beetje kracht gaat dit makkelijk.
- Smelt speculaaspasta au bain-marie.
- Leg de speculaas rondjes op een bord, spuit er toefjes van de mascarpone room op. Giet er wat van de gesmolten speculaaspasta over. Werk af met verse bessen. Serveer direct.
- TIP! Je kan de mascarpone room makkelijk al enkele uren. van te voren maken. De toefjes op de speculaas spuiten, doe je best vlak voor het serveren.