Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om heel het jaar door mee te scoren. Geloof mij, zowel groot als klein zullen hiervan smullen. Deze dessertglaasjes zijn trouwens makkelijk op voorhand te maken en ook handig om te serveren voor een grotere groep. De glaasjes bestaan uit 3 laagjes nl. verbrokkelde speculaas en een lichte yoghurt mousse met mascarpone en frambozen. Het laatste laagje is speculaaspasta. Super simpel om te maken en klaar in amper 20min.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt mousse met frambozen en speculaas?
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Yoghurt (type Griekse yoghurt of volle yoghurt)
- Frambozen (vers of diepvries)
- Speculaas
- Speculaaspasta
Hoe maak je deze Yoghurt mousse met frambozen en speculaas?
Doe alvast de mascarpone in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract. Mix dit even los tot een gladde massa. Hierbij doe je dan de yoghurt en mix of meng nog even kort. Als laatste doe je er de frambozen bij. Ik gebruikte diepvries frambozen en deze hoef je niet eerst te ontdooien. Verbrokkel deze een beetje, voeg toe aan de mousse en meng even kort met een spatel.
TIP! Je kan ook verse frambozen gebruikten, plet deze dan eerst een beetje en voeg dan toe aan de mousse.
Vervolgens verbrokkel je de speculaas, dit hoeft niet super fijn te zijn. Verdeel deze dan over dessertglaasjes gevolgd door de mousse. Als laatste smelt je de speculaaspasta en giet deze bovenop de mousse. Spreid ietwat uit tot een egale massa.
Zet de glaasjes in de koelkast tot voor het serveren. Werk dan eventueel nog af met wat frambozen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Yoghurt mousse met frambozen en speculaas
Equipment
- 5 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 125 gr mascarpone
- 20 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 250 gr griekse yoghurt (*)
- 125 gr frambozen (vers of diepvries) (**) + extra om te serveren
- 10 a 12 speculaas koekjes
- 4 a 5 el speculaaspasta
Instructies
- We beginnen met het maken van de yoghurt mousse. Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe hierbij dan de yoghurt en mix of meng nog even kort. Dan doe je er frambozen bij. > Ik gebruikte diepvries frambozen (hoef je niet eerst te ontdooien) en deze heb ik ietwat verbrokkeld en deze kort doorheen de mousse gemengd. > Gebruik je verse frambozen, plet deze dan eerst een beetje en meng dan kort doorheen de mousse.
- Vervolgens verbrokkel je de speculaas. Dit hoeft niet super fijn te zijn, je mag nog wat beet hebben. Verdeel de speculaas over de glaasjes gevolgd door de mousse.
- Smelt dan je speculaaspasta au bain-marie en giet deze bovenop de mousse. Spreid een beetje uit zodat je een mooi egaal laagje hebt. Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren. Werk af met nog wat extra frambozen