Yoghurt mousse met frambozen en speculaas

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, simpel snel dessert in een glaasje klaar in amper 20min. Een eenvoudig dessert voor Pasen voor op je Paasmenu. Een toetje met laagjes speculaas, een yoghurt mascarpone mousse met frambozen afgewerkt met speculaaspasta.
Naar recept gaan

Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om heel het jaar door mee te scoren. Geloof mij, zowel groot als klein zullen hiervan smullen. Deze dessertglaasjes zijn trouwens makkelijk op voorhand te maken en ook handig om te serveren voor een grotere groep. De glaasjes bestaan uit 3 laagjes nl. verbrokkelde speculaas en een lichte yoghurt mousse met mascarpone en frambozen. Het laatste laagje is speculaaspasta. Super simpel om te maken en klaar in amper 20min.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, simpel snel dessert in een glaasje klaar in amper 20min. Een eenvoudig dessert voor Pasen voor op je Paasmenu. Een toetje met laagjes speculaas, een yoghurt mascarpone mousse met frambozen afgewerkt met speculaaspasta.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt mousse met frambozen en speculaas?

  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Yoghurt (type Griekse yoghurt of volle yoghurt)
  • Frambozen (vers of diepvries)
  • Speculaas
  • Speculaaspasta

Hoe maak je deze Yoghurt mousse met frambozen en speculaas?

Doe alvast de mascarpone in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract. Mix dit even los tot een gladde massa. Hierbij doe je dan de yoghurt en mix of meng nog even kort. Als laatste doe je er de frambozen bij. Ik gebruikte diepvries frambozen en deze hoef je niet eerst te ontdooien. Verbrokkel deze een beetje, voeg toe aan de mousse en meng even kort met een spatel.
TIP! Je kan ook verse frambozen gebruikten, plet deze dan eerst een beetje en voeg dan toe aan de mousse.

Vervolgens verbrokkel je de speculaas, dit hoeft niet super fijn te zijn. Verdeel deze dan over dessertglaasjes gevolgd door de mousse. Als laatste smelt je de speculaaspasta en giet deze bovenop de mousse. Spreid ietwat uit tot een egale massa.

Zet de glaasjes in de koelkast tot voor het serveren. Werk dan eventueel nog af met wat frambozen

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, simpel snel dessert in een glaasje klaar in amper 20min. Een eenvoudig dessert voor Pasen voor op je Paasmenu. Een toetje met laagjes speculaas, een yoghurt mascarpone mousse met frambozen afgewerkt met speculaaspasta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, simpel snel dessert in een glaasje klaar in amper 20min. Een eenvoudig dessert voor Pasen voor op je Paasmenu. Een toetje met laagjes speculaas, een yoghurt mascarpone mousse met frambozen afgewerkt met speculaaspasta.

Yoghurt mousse met frambozen en speculaas

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt mousse met frambozen en speculaas, simpel snel dessert in een glaasje klaar in amper 20min. Een eenvoudig dessert voor Pasen voor op je Paasmenu. Een toetje met laagjes speculaas, een yoghurt mascarpone mousse met frambozen afgewerkt met speculaaspasta.
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 5 glaasjes

Equipment

  • 5 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 125 gr mascarpone
  • 20 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr griekse yoghurt (*)
  • 125 gr frambozen (vers of diepvries) (**) + extra om te serveren
  • 10 a 12 speculaas koekjes
  • 4 a 5 el speculaaspasta

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de yoghurt mousse.
    Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe hierbij dan de yoghurt en mix of meng nog even kort.
    Dan doe je er frambozen bij.
    > Ik gebruikte diepvries frambozen (hoef je niet eerst te ontdooien) en deze heb ik ietwat verbrokkeld en deze kort doorheen de mousse gemengd.
    > Gebruik je verse frambozen, plet deze dan eerst een beetje en meng dan kort doorheen de mousse.
  • Vervolgens verbrokkel je de speculaas. Dit hoeft niet super fijn te zijn, je mag nog wat beet hebben.
    Verdeel de speculaas over de glaasjes gevolgd door de mousse.
  • Smelt dan je speculaaspasta au bain-marie en giet deze bovenop de mousse. Spreid een beetje uit zodat je een mooi egaal laagje hebt.
    Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.
    Werk af met nog wat extra frambozen

Notities

(*) Kies voor een volle Griekse yoghurt of een volle yoghurt. Geen lopende yoghurt. 
(**) Ik gebruik hier diepvries frambozen, veel lekkerder nu ze niet in het seizoen zijn + goedkoper. Je hoeft deze niet eerst te ontdooien. 
Trefwoord dessert, dessert in een glaasje, klaar in 20min, mascarpone, paasdessert, paasmenu, pasen, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.