Paprika feta dip , een frisse makkelijke dip om de zomer mee te vieren. Een dipje waarin je non-stop blijft dippen want hij is zo lekker. Bovendien ook nog eens super simpel en snel om te maken. Het is eigenlijk gewoon maar alles mixen en het is klaar. Dus in amper 5min is ie ready. Op het wereldwijde web vind je heel wat receptjes voor een paprika-feta dip maar geen enkele is zo lekker als deze. Mijn geheim? Mascarpone toevoegen! Puur paprika en feta, dan zal de feta overheersen. De mascarpone zorgt voor een fluweelzachte romige dip die super smaakvol is. Een perfect hapje voor bij de volgende apéro of borrel.
TIP! Ik gebruikte hier mascarpone, je kan ook ricotta gebruiken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes voor je volgende borrel? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Paprika Feta dip?
- Geroosterde paprika (uit bokaaltje)
- Mascarpone
- Feta
- Citroen
- Gerookt paprikapoeder (optioneel)
- Peper en zout
Hoe maak je deze Paprika Feta dip ?
Ik gebruikte hier geroosterde paprika’s uit een bokaaltje om het mezelf makkelijk te maken. Maar je kan ook zelf de paprika’s gaan roosteren
Hiervoor leg je ze op een bakplaat en rooster ze in de oven tot de schil zwart begint te blakeren. Haal dan uit de oven en laat afkoelen. Verwijder dan de schil.
Doe de paprika’s in een blender. Hier voeg je dan mascarpone, feta, citroensap, paprikapoeder, peper en zout bij. Mix tot een gladde crème. Je kan hiervoor ook een handmixer gebruiken.
Doe de dip in een kommetje en zet voor minstens 1h (of langer) in de koelkast. Je kan de dip ook perfect de dag voordien maken.
Serveer de dip met stokbrood, ciabatta en/of koude groentjes.
Smakelijk
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Paprika Feta dip
Ingrediënten
- 2 stuks geroosterde paprika (uit bokaaltje)
- 175 gr mascarpone
- 120 gr feta
- 1 a 2 el citroensap
- 1 snuifje (gerookt) paprikapoeder (optioneel)
- Peper en zout
- Ciabatta en/of stokbrood om te serveren
Instructies
- TIP! Ik gebruikte hier geroosterde paprika’s uit een bokaaltjeJe kan ook zelf 2 paprika’s roosteren in de oven. Eenmaal de schil zo goed als zwart is, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Verwijder dan de schil.
- Doe dan de paprika’s in een blender. Hier voeg je dan de mascarpone, feta, citroensap, paprikapoeder, zout en peper bij. Mix dit tot een gladde crème. TIP! Je kan dit ook met een handmixer glad mixen.
- Doe de dip in een kommetje en zet voor minstens 1h in de koelkast om terug ietwat op te stijven. TIP! Je kan de dip ook al de dag voordien maken. Serveer de dip met stukjes stokbrood of ciabatta