Paprika Feta dip

Lekker makkelijk recept voor Paprika Feta dip, simpel snel hapje voor bij de apéro of borrel. Fris licht en zomers en klaar in amper 5min. Je hoeft alles maar even te mixen en de dip is klaar. Je kan dit borrelhapje makkelijk al uren van tevoren maken. Ik voeg ook mascarpone toe om het lekker romig te maken
Naar recept gaan

Paprika feta dip , een frisse makkelijke dip om de zomer mee te vieren. Een dipje waarin je non-stop blijft dippen want hij is zo lekker. Bovendien ook nog eens super simpel en snel om te maken. Het is eigenlijk gewoon maar alles mixen en het is klaar. Dus in amper 5min is ie ready. Op het wereldwijde web vind je heel wat receptjes voor een paprika-feta dip maar geen enkele is zo lekker als deze. Mijn geheim? Mascarpone toevoegen! Puur paprika en feta, dan zal de feta overheersen. De mascarpone zorgt voor een fluweelzachte romige dip die super smaakvol is. Een perfect hapje voor bij de volgende apéro of borrel. 

TIP! Ik gebruikte hier mascarpone, je kan ook ricotta gebruiken. 

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes voor je volgende borrel? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Paprika Feta dip, simpel snel hapje voor bij de apéro of borrel. Fris licht en zomers en klaar in amper 5min. Je hoeft alles maar even te mixen en de dip is klaar. Je kan dit borrelhapje makkelijk al uren van tevoren maken. Ik voeg ook mascarpone toe om het lekker romig te maken

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Paprika Feta dip?

  • Geroosterde paprika (uit bokaaltje)
  • Mascarpone
  • Feta 
  • Citroen
  • Gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • Peper en zout

Hoe maak je deze Paprika Feta dip ?

Ik gebruikte hier geroosterde paprika’s uit een bokaaltje om het mezelf makkelijk te maken. Maar je kan ook zelf de paprika’s gaan roosteren

Hiervoor leg je ze op een bakplaat en rooster ze in de oven tot de schil zwart begint te blakeren. Haal dan uit de oven en laat afkoelen. Verwijder dan de schil. 

Doe de paprika’s in een blender. Hier voeg je dan mascarpone, feta, citroensap, paprikapoeder, peper en zout bij. Mix tot een gladde crème. Je kan hiervoor ook een handmixer gebruiken. 

Doe de dip in een kommetje en zet voor minstens 1h (of langer) in de koelkast. Je kan de dip ook perfect de dag voordien maken. 

Serveer de dip met stokbrood, ciabatta en/of koude groentjes. 

Smakelijk 

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Paprika Feta dip, simpel snel hapje voor bij de apéro of borrel. Fris licht en zomers en klaar in amper 5min. Je hoeft alles maar even te mixen en de dip is klaar. Je kan dit borrelhapje makkelijk al uren van tevoren maken. Ik voeg ook mascarpone toe om het lekker romig te maken

Paprika Feta dip

Lekker makkelijk recept voor Paprika Feta dip, simpel snel hapje voor bij de apéro of borrel. Fris licht en zomers en klaar in amper 5min. Je hoeft alles maar even te mixen en de dip is klaar. Je kan dit borrelhapje makkelijk al uren van tevoren maken. Ik voeg ook mascarpone toe om het lekker romig te maken
Totale tijd 5 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 stuks geroosterde paprika (uit bokaaltje)
  • 175 gr mascarpone
  • 120 gr feta
  • 1 a 2 el citroensap
  • 1 snuifje (gerookt) paprikapoeder (optioneel)
  • Peper en zout
  • Ciabatta en/of stokbrood om te serveren

Instructies
 

  • TIP! Ik gebruikte hier geroosterde paprika’s uit een bokaaltje
    Je kan ook zelf 2 paprika’s roosteren in de oven. Eenmaal de schil zo goed als zwart is, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Verwijder dan de schil. 
  • Doe dan de paprika’s in een blender. Hier voeg je dan de mascarpone, feta, citroensap, paprikapoeder, zout en peper bij. 
    Mix dit tot een gladde crème. 
    TIP! Je kan dit ook met een handmixer glad mixen. 
  • Doe de dip in een kommetje en zet voor minstens 1h in de koelkast om terug ietwat op te stijven. 
    TIP! Je kan de dip ook al de dag voordien maken. 
    Serveer de dip met stukjes stokbrood of ciabatta
Trefwoord apero, borrel, borrelhapje, feta, hapje, paprika, snel klaar, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.