Gebakken brie met perziken

Lekker makkelijk recept voor Gebakken brie met perziken, simpel snel hapje voor bij de borrel of apéro. Een lekker simpele en super smaakvolle gebakken Brie met een zomerse toets met de zoete perziken. Je kan dit hapje ook perfect op de BBQ - Barbecue klaarmaken. Klaar in amper 20min
Naar recept gaan

Gebakken brie met perziken, een makkelijk en vooral super lekker hapje om te serveren bij je volgende zomerse apéro. Een warme Brie is iets wat we normaal serveren tijdens de feestdagen maar kan ook perfect tijdens de zomer. De warme kaas krijgt een zomerse topping met de perziken. Heb je barbecue plannen in het vooruitschiet? Je kan de Brie ook perfect bakken op de BBQ, deze krijgt dan heerlijk rokerig smaakje. Zeker iets om te proberen.

TIP! Ik maakte dit nu met Brie maar je kan hier ook perfect Camembert voor gebruiken.
TIP! Serveer deze Brie met andere lekkere zomerse hapjes op een grote schotel. Zoals je hieronder op de foto kan zien, serveerde ik deze in combinatie met meloen en ham. En ook een lekkere paprika-feta dip.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele hapjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gebakken brie met perziken, simpel snel hapje voor bij de borrel of apéro. Een lekker simpele en super smaakvolle gebakken Brie met een zomerse toets met de zoete perziken. Je kan dit hapje ook perfect op de BBQ - Barbecue klaarmaken. Klaar in amper 20min
Lekker makkelijk recept voor Gebakken brie met perziken, simpel snel hapje voor bij de borrel of apéro. Een lekker simpele en super smaakvolle gebakken Brie met een zomerse toets met de zoete perziken. Je kan dit hapje ook perfect op de BBQ – Barbecue klaarmaken. Klaar in amper 20min

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gebakken brie met perziken?

  • Brie (of Camembert)
  • Perziken (of nectarine) 
  • Honing
  • Tijm of rozemarijn (optioneel) 
  • Chilivlokken (optioneel)
  • Stokbrood en/of ciabatta

Hoe maak je deze Gebakken brie met perziken?

We beginnen met het bakken van de Brie. Hiervoor verwarm je de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat of rooster met wat bakpapier.
Maak enkele ondiepe inkepingen in de Brie. Bak de Brie in de oven voor zo’n 12 a 15min.

Ondertussen kan je de perziken stoven. Hiervoor verwijder je de pitten van de perziken en snij dan in kleine blokjes. 

Verhit een pan met wat olijfolie en doe er de perziken in. Voeg er de honing aan toe en optioneel ook wat rozemarijn of tijm
Stoof dit voor zo’n 3 a 4min. Zorg ervoor dat de perziken nog wat textuur hebben. Haal van het vuur 

Wanneer de Brie binnenin mooi zacht en lopend is binnenin, haal dan uit de oven. Schep de perziken bovenop de warme Brie en serveer dan direct. Werk eventueel nog af met wat chilivlokken. 

Serveer met stukjes stokbrood en/of ciabatta.

Lekker makkelijk recept voor Gebakken brie met perziken, simpel snel hapje voor bij de borrel of apéro. Een lekker simpele en super smaakvolle gebakken Brie met een zomerse toets met de zoete perziken. Je kan dit hapje ook perfect op de BBQ - Barbecue klaarmaken. Klaar in amper 20min

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Gebakken brie met perziken, simpel snel hapje voor bij de borrel of apéro. Een lekker simpele en super smaakvolle gebakken Brie met een zomerse toets met de zoete perziken. Je kan dit hapje ook perfect op de BBQ - Barbecue klaarmaken. Klaar in amper 20min

Gebakken brie met perziken

Lekker makkelijk recept voor Gebakken brie met perziken, simpel snel hapje voor bij de borrel of apéro. Een lekker simpele en super smaakvolle gebakken Brie met een zomerse toets met de zoete perziken. Je kan dit hapje ook perfect op de BBQ – Barbecue klaarmaken. Klaar in amper 20min
5 van 1 stem
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Brie (in z'n geheel – rond)
  • 3 perziken (niet te hard – niet te rijp)
  • 1 el honing
  • 1/4 tl tijm en/of rozemarijn (optioneel)
  • 1 snuifje chilivlokken (optioneel)
  • Olijfolie
  • Stokbrood en/of ciabatta

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Leg een klein stukje bakpapier op een bakplaat of rooster.
    Maak enkele ondiepe inkepingen in de Brie
    Leg de brie op de bakplaat en bak voor zo’n 12 a 15min
  • Ondertussen kan je de perziken topping maken. 
    Verwijder de pitten van de perziken en snij in kleine blokjes. 
    Verwarm een pan met een klein scheutje olijfolie. Doe hierin de blokjes perzik samen met de honing en tijm/rozemarijn
    Stoof dit voor zo’n 3 a 4min. De perziken mogen nog wat textuur hebben. Haal van het vuur. 
  • Wanneer de Brie binnenin mooi zacht en lopend is. Haal uit de oven. 
    Schep de perziken bovenop de Brie en serveer direct met plakjes stokbrood en/of ciabatta. Strooi er eventueel wat chilivlokken over. 
    Smakelijk 
Trefwoord apero, barbecue, bbq, borrel, borrelhapje, brie, hapje, kaas, klaar in 20min, perziken, snel klaar

1 thought on “Gebakken brie met perziken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.