Gebakken brie met perziken, een makkelijk en vooral super lekker hapje om te serveren bij je volgende zomerse apéro. Een warme Brie is iets wat we normaal serveren tijdens de feestdagen maar kan ook perfect tijdens de zomer. De warme kaas krijgt een zomerse topping met de perziken. Heb je barbecue plannen in het vooruitschiet? Je kan de Brie ook perfect bakken op de BBQ, deze krijgt dan heerlijk rokerig smaakje. Zeker iets om te proberen.
TIP! Ik maakte dit nu met Brie maar je kan hier ook perfect Camembert voor gebruiken.
TIP! Serveer deze Brie met andere lekkere zomerse hapjes op een grote schotel. Zoals je hieronder op de foto kan zien, serveerde ik deze in combinatie met meloen en ham. En ook een lekkere paprika-feta dip.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele hapjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gebakken brie met perziken?
- Brie (of Camembert)
- Perziken (of nectarine)
- Honing
- Tijm of rozemarijn (optioneel)
- Chilivlokken (optioneel)
- Stokbrood en/of ciabatta
Hoe maak je deze Gebakken brie met perziken?
We beginnen met het bakken van de Brie. Hiervoor verwarm je de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat of rooster met wat bakpapier.
Maak enkele ondiepe inkepingen in de Brie. Bak de Brie in de oven voor zo’n 12 a 15min.
Ondertussen kan je de perziken stoven. Hiervoor verwijder je de pitten van de perziken en snij dan in kleine blokjes.
Verhit een pan met wat olijfolie en doe er de perziken in. Voeg er de honing aan toe en optioneel ook wat rozemarijn of tijm
Stoof dit voor zo’n 3 a 4min. Zorg ervoor dat de perziken nog wat textuur hebben. Haal van het vuur
Wanneer de Brie binnenin mooi zacht en lopend is binnenin, haal dan uit de oven. Schep de perziken bovenop de warme Brie en serveer dan direct. Werk eventueel nog af met wat chilivlokken.
Serveer met stukjes stokbrood en/of ciabatta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Gebakken brie met perziken
Ingrediënten
- 1 stuk Brie (in z'n geheel – rond)
- 3 perziken (niet te hard – niet te rijp)
- 1 el honing
- 1/4 tl tijm en/of rozemarijn (optioneel)
- 1 snuifje chilivlokken (optioneel)
- Olijfolie
- Stokbrood en/of ciabatta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 gradenLeg een klein stukje bakpapier op een bakplaat of rooster.Maak enkele ondiepe inkepingen in de Brie. Leg de brie op de bakplaat en bak voor zo’n 12 a 15min
- Ondertussen kan je de perziken topping maken. Verwijder de pitten van de perziken en snij in kleine blokjes. Verwarm een pan met een klein scheutje olijfolie. Doe hierin de blokjes perzik samen met de honing en tijm/rozemarijn. Stoof dit voor zo’n 3 a 4min. De perziken mogen nog wat textuur hebben. Haal van het vuur.
- Wanneer de Brie binnenin mooi zacht en lopend is. Haal uit de oven. Schep de perziken bovenop de Brie en serveer direct met plakjes stokbrood en/of ciabatta. Strooi er eventueel wat chilivlokken over. Smakelijk
Ziet er super lekker uit! Bedankt om te delen.