Kip cocktail met mango, een snel en makkelijk amuse hapje in een glaasje om je kerstmenu mee te starten. Heb je dit jaar eens geen zin in de klassieke garnalencocktail? Dan is deze versie met kip en mango misschien wel een optie. Fris, licht en super simpel, perfect om je kerstdiner mee te starten. Dit aperitiefhapje vraagt slechts 20min tijd en je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal voor de feestdagen!
TIP! Je zou dit receptje ook als voorgerecht kunnen serveren. Verdubbel dan gewoon je ingrediënten.
Extra tip! Je kan de mango ook vervangen door ananas (vers of blik).
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip cocktail met mango?
- Kipfilet
- Paprika
- Komkommer
- Lente-ui
- Mango
- Sla
- Griekse Yoghurt
- Mayonaise
- Kerriepoeder
Hoe maak je deze Kip cocktail met mango?
We beginnen met het bakken van de kipfilet. Kruid deze eerst met peper, zout en kerriepoeder. Dan bak je deze mooi goudbruin langs beide kanten en gaar binnenin. Eenmaal gebakken, haal uit de pan en laat volledig afkoelen. Vervolgens snij je deze in kleine stukjes.
Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden nl. paprika, komkommer, lente-ui en sla. Ook de mango snij je in kleine blokjes. Je kan ook het sausje al op voorhand maken. Hiervoor meng je de yoghurt met mayonaise, kerriepoeder, peper en zout.
Het samenstellen van de glaasjes kan je op voorhand doen. Echter de mango en het sausje doe je er pas vlak voor het serveren op.
Op de bodem van de glaasjes leg je eerst wat sla gevolgd door paprika, komkommer en lente-uit. Hierop leg je de de stukjes kip. Werk af met de blokjes mango en het sausje. Het sausje kan je er ook apart bij serveren zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel saus.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Kip cocktail met mango
Equipment
- 4 amuse glaasjes
Ingrediënten
- 1 grote kipfilet
- 1/2 gele paprika
- 1/3 komkommer
- 1 lente-uitje
- 1/2 mango
- Sla (enkel blaadjes sla is genoeg)
- 3 el griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1,5 tl kerriepoeder + extra om de kipfilet te kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Instructies
- We gaan eerst de kipfilet bakken. Verhit een pan met wat olijfolie of klontje boter. Kruid de kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.Bak dan de kipfilet mooi goudbruin langs beide kanten en gaar binnenin. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. Snij dan in kleine stukjesTIP! Je kan de kip dus al makkelijk uren van tevoren bakken zodat deze rustig kan afkoelen.
- Snij de gele paprika in heel fijne blokjesSnij de komkommer in fijne blokjes. Snij de mango in kleine blokjesHak de lente-ui fijnMaak het sausje door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, peper en zout te mengen. Snij de sla in dunne reepjes. TIP! Je kan dit al makkelijk op voorhand voorbereiden.
- Je kan de kipcocktail al op voorhand maken maar ik zou de mango er dan pas vlak voor het serveren opleggen.
- Verdeel eerst de sla over de glaasjes, vervolgens de komkommer, paprika, komkommer, lente-ui en de kip. De mango doe je pas op het laatste.Het sausje kan je er een beetje overgieten of serveer dit apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid kan bepalen. Smakelijk