Kip cocktail met mango

Lekker makkelijk recept voor Kip cocktail met mango, simpel en snel amuse hapje in glaasje perfect voor de feestdagen. Een aperitiefhapje klaar in amper 20min en eenvoudig op voorhand kan maken. Ideaal voor je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. Glaasjes met gebakken kip, mango en een licht currysausje.
Naar recept gaan

Kip cocktail met mango, een snel en makkelijk amuse hapje in een glaasje om je kerstmenu mee te starten. Heb je dit jaar eens geen zin in de klassieke garnalencocktail? Dan is deze versie met kip en mango misschien wel een optie. Fris, licht en super simpel, perfect om je kerstdiner mee te starten. Dit aperitiefhapje vraagt slechts 20min tijd en je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal voor de feestdagen!

TIP! Je zou dit receptje ook als voorgerecht kunnen serveren. Verdubbel dan gewoon je ingrediënten.
Extra tip! Je kan de mango ook vervangen door ananas (vers of blik).

Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.

Lekker makkelijk recept voor Kip cocktail met mango, simpel en snel amuse hapje in glaasje perfect voor de feestdagen. Een aperitiefhapje klaar in amper 20min en eenvoudig op voorhand kan maken. Ideaal voor je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. Glaasjes met gebakken kip, mango en een licht currysausje.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip cocktail met mango?

  • Kipfilet
  • Paprika
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • Mango
  • Sla
  • Griekse Yoghurt
  • Mayonaise
  • Kerriepoeder

Hoe maak je deze Kip cocktail met mango?

We beginnen met het bakken van de kipfilet. Kruid deze eerst met peper, zout en kerriepoeder. Dan bak je deze mooi goudbruin langs beide kanten en gaar binnenin. Eenmaal gebakken, haal uit de pan en laat volledig afkoelen. Vervolgens snij je deze in kleine stukjes.

Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden nl. paprika, komkommer, lente-ui en sla. Ook de mango snij je in kleine blokjes. Je kan ook het sausje al op voorhand maken. Hiervoor meng je de yoghurt met mayonaise, kerriepoeder, peper en zout.

Het samenstellen van de glaasjes kan je op voorhand doen. Echter de mango en het sausje doe je er pas vlak voor het serveren op.

Op de bodem van de glaasjes leg je eerst wat sla gevolgd door paprika, komkommer en lente-uit. Hierop leg je de de stukjes kip. Werk af met de blokjes mango en het sausje. Het sausje kan je er ook apart bij serveren zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel saus.

Lekker makkelijk recept voor Kip cocktail met mango, simpel en snel amuse hapje in glaasje perfect voor de feestdagen. Een aperitiefhapje klaar in amper 20min en eenvoudig op voorhand kan maken. Ideaal voor je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. Glaasjes met gebakken kip, mango en een licht currysausje.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Kip cocktail met mango, simpel en snel amuse hapje in glaasje perfect voor de feestdagen. Een aperitiefhapje klaar in amper 20min en eenvoudig op voorhand kan maken. Ideaal voor je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. Glaasjes met gebakken kip, mango en een licht currysausje.

Kip cocktail met mango

Lekker makkelijk recept voor Kip cocktail met mango, simpel en snel amuse hapje in een glaasje perfect voor de feestdagen. Een aperitiefhapje dat klaar is in amper 20min en je eenvoudig op voorhand kan voorbereiden en maken. Ideaal voor je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. Glaasjes met gebakken kip, mango en een licht currysausje.
Totale tijd 20 minuten
Gang amuse, Borrelhapje, hapje
Porties 4

Equipment

  • 4 amuse glaasjes

Ingrediënten
  

  • 1 grote kipfilet
  • 1/2 gele paprika
  • 1/3 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 mango
  • Sla (enkel blaadjes sla is genoeg)
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 tl kerriepoeder + extra om de kipfilet te kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie of boter

Instructies
 

  • We gaan eerst de kipfilet bakken. Verhit een pan met wat olijfolie of klontje boter. Kruid de kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
    Bak dan de kipfilet mooi goudbruin langs beide kanten en gaar binnenin.
    Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. Snij dan in kleine stukjes
    TIP! Je kan de kip dus al makkelijk uren van tevoren bakken zodat deze rustig kan afkoelen.
  • Snij de gele paprika in heel fijne blokjes
    Snij de komkommer in fijne blokjes.
    Snij de mango in kleine blokjes
    Hak de lente-ui fijn
    Maak het sausje door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, peper en zout te mengen.
    Snij de sla in dunne reepjes.
    TIP! Je kan dit al makkelijk op voorhand voorbereiden.
  • Je kan de kipcocktail al op voorhand maken maar ik zou de mango er dan pas vlak voor het serveren opleggen.
  • Verdeel eerst de sla over de glaasjes, vervolgens de komkommer, paprika, komkommer, lente-ui en de kip.
    De mango doe je pas op het laatste.
    Het sausje kan je er een beetje overgieten of serveer dit apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid kan bepalen.
    Smakelijk
Trefwoord amuse, borrelhapje, currysaus, feestdagen, feestmenu, glaasje, hapje, kerriepoeder, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, kip, mango, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.